Search
Generic filters

: Motorola Moto G

Den rene oplevelse

Meget tættere på en ægte Google-mobil end Motorola Moto G kommer man ikke. Og det er ment som en ros.

Lyd & Billede mener

Fremragende skærm med HD-opløsning, godt kamera med sjove funktioner, glimrende lydkvalitet og god ydelse, der giver en glidende og let brugeroplevelse uden afbrydelser.
8 gigabyte indbygget lagerplads er i underkanten, og der er ikke mulighed for at udvide via microSD-kort. Og så kommer Moto G uden 4G/LTE.
 • Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat
 • Skærm: 4,5" 1280 x 720 HD IPS, 329 ppi
 • Processor: 1,2 GHz Snapdragon 400 quad-core
 • Hukommelse: 1 GB ram / 8 GB lager
 • Kamera: 5 MP + 1,3 MP
 • Trådløst: HSPA+, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS
 • Mål: 129,9 x 65,9 x 11,6 mm
 • Vægt: 143 g
 • Batteri: 2070 mAh
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1315 kr

Motorola har egentlig trukket sig fra det danske marked, men Moto G, som kom i butikkerne, da firmaet stadig var ejet af Google (senere er Motorola blevet købt af kinesiske Lenovo), er blevet en populær model, som sælges til en meget konkurrencedygtig pris af diverse internetbutikker.

Og hvis der er salg i Motorola Moto G, så kan vi godt forstå det, for denne smartphone giver brugeren mere valuta for pengene end nogen af konkurrenterne. Havde Moto G understøttet 4G/LTE, og havde telefonen haft plads til et microSD-kort, som kunne udvide den alt for begrænsede lagerplads, så havde vi her haft vores testvinder. Desværre må man nøjes med 3G-forbindelse og 8 gigabyte lager. For ca. 500 kroner mere kan man dog købe en Moto G-model med 16 gigabyte indbygget lager.

Ellers har vi kun rosende ord tilovers for Moto G. Med ægte HD-opløsning og en pixeltæthed på 329 ppi er den 4,5 tommer store skærm uden sammenligning testens bedste med klare farver og fremragende billedkvalitet – også når man ser video. Kameraet gør et godt stykke arbejde – medmindre du tager billeder i mørke omgivelser – og så kan det optage video i slowmotion, præcis ligesom den meget dyrere iPhone 5S.

Der sidder samme processor og arbejdshukommelse i Moto G som i konkurrenterne HTC Desire 610, LG G2 mini og Sony Xperia M2. Men præcis som HTC Desire 610 får Moto G mere ud af sine kræfter, måske fordi den kører en næsten ren og umodificeret version af Android, og brugeroplevelsen er let og glidende, selv om benchmark-resultaterne fra Geekbench 3 – 334 point (single-core) og 1.124 point (multi-core) – er på niveau med f.eks. LG G2 mini, der langtfra kørte så gnidningsfrit, som vi kunne ønske.

Det gør Moto G til gengæld, hvilket bl.a. viser sig, når vi kører vores testspil, Shadowgun, som både er stort og grafisk meget tungt. Det spiller bare, uden afbrydelser og pauser.

Lydkvaliteten er godkendt, og den gode lyd betyder sammen med den fremragende skærm, at Moto G er et ægte lille multimediemonster.
Telefonen er lidt buttet og ikke helt så let, som en dyrere high-end ville have været, men den er robust og solid, og ligger godt i hånden på grund af sin afrundede form.

Konklusion
Motorola Moto G er en rendyrket Android-mobil, der kommer så tæt på Googles egen vision, som det vist overhovedet kan lade sig gøre. Til prisen er ydelsen absolut godkendt, og skærmkvaliteten er i top – testen bedste faktisk. Kameraet er godkendt og kommer med sjove funktioner, og lydkvaliteten er også i orden.

Desværre må vi undvære 4G/LTE og muligheden for at udvide den alt for begrænsede hukommelse. Ellers havde vi haft vores testvinder her. I stedet kårer vi Moto G som testens bedste køb.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
3 kommentarer

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Sony Xperia M2 - M for middelmådig
  Sony Xperia M2 mangler lige det sidste.
  Nokia Lumia 1320 - Verdens eneste budget-phablet
  Nokia Lumia 1320 er lidt af en ener, men giver alligevel konkurrenterne kam til deres hår.
  LG G2 mini - Lille model skuffer lidt
  LG G2 mini har godt nok navnet tilfælles med den anmelderroste topmodel, men forvent ikke for meget.
  HTC Desire 610 - En positiv overraskelse
  HTC Desire 610 skiller sig ikke ud på papiret, men i praksis præsterer den bedre end forventet.

  Læs også

  Electrocompaniet har opgraderet deres bedste integrerede forstærker. ECI 6DX MKII har kanongod streaming og alt, hvad du har brug for af digital indmad.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Asus ZenFone 7 Pro

  Vejl.pris 6599 kr Bedste ZenFone til dato

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Vejl.pris 10200 kr Galaxy Note 20 overrasker på flere måder

  Motorola Moto g 5G plus

  Vejl.pris 2699 kr Den billigste 5G-mobil på markedet

  OnePlus Nord

  Vejl.pris 3899 kr Forventningsafstemning!
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.