Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Motorola Moto G

Den rene oplevelse

Meget tættere på en ægte Google-mobil end Motorola Moto G kommer man ikke. Og det er ment som en ros.

Skrevet af / 14/08/2014 - 11:58
Motorola Moto G
Peter Gotschalk

Motorola har egentlig trukket sig fra det danske marked, men Moto G, som kom i butikkerne, da firmaet stadig var ejet af Google (senere er Motorola blevet købt af kinesiske Lenovo), er blevet en populær model, som sælges til en meget konkurrencedygtig pris af diverse internetbutikker.

Og hvis der er salg i Motorola Moto G, så kan vi godt forstå det, for denne smartphone giver brugeren mere valuta for pengene end nogen af konkurrenterne. Havde Moto G understøttet 4G/LTE, og havde telefonen haft plads til et microSD-kort, som kunne udvide den alt for begrænsede lagerplads, så havde vi her haft vores testvinder. Desværre må man nøjes med 3G-forbindelse og 8 gigabyte lager. For ca. 500 kroner mere kan man dog købe en Moto G-model med 16 gigabyte indbygget lager.

Ellers har vi kun rosende ord tilovers for Moto G. Med ægte HD-opløsning og en pixeltæthed på 329 ppi er den 4,5 tommer store skærm uden sammenligning testens bedste med klare farver og fremragende billedkvalitet – også når man ser video. Kameraet gør et godt stykke arbejde – medmindre du tager billeder i mørke omgivelser – og så kan det optage video i slowmotion, præcis ligesom den meget dyrere iPhone 5S.

Der sidder samme processor og arbejdshukommelse i Moto G som i konkurrenterne HTC Desire 610, LG G2 mini og Sony Xperia M2. Men præcis som HTC Desire 610 får Moto G mere ud af sine kræfter, måske fordi den kører en næsten ren og umodificeret version af Android, og brugeroplevelsen er let og glidende, selv om benchmark-resultaterne fra Geekbench 3 – 334 point (single-core) og 1.124 point (multi-core) – er på niveau med f.eks. LG G2 mini, der langtfra kørte så gnidningsfrit, som vi kunne ønske.

Det gør Moto G til gengæld, hvilket bl.a. viser sig, når vi kører vores testspil, Shadowgun, som både er stort og grafisk meget tungt. Det spiller bare, uden afbrydelser og pauser.

Lydkvaliteten er godkendt, og den gode lyd betyder sammen med den fremragende skærm, at Moto G er et ægte lille multimediemonster.
Telefonen er lidt buttet og ikke helt så let, som en dyrere high-end ville have været, men den er robust og solid, og ligger godt i hånden på grund af sin afrundede form.

Konklusion
Motorola Moto G er en rendyrket Android-mobil, der kommer så tæt på Googles egen vision, som det vist overhovedet kan lade sig gøre. Til prisen er ydelsen absolut godkendt, og skærmkvaliteten er i top – testen bedste faktisk. Kameraet er godkendt og kommer med sjove funktioner, og lydkvaliteten er også i orden.

Desværre må vi undvære 4G/LTE og muligheden for at udvide den alt for begrænsede hukommelse. Ellers havde vi haft vores testvinder her. I stedet kårer vi Moto G som testens bedste køb.

Home mener

Fremragende skærm med HD-opløsning, godt kamera med sjove funktioner, glimrende lydkvalitet og god ydelse, der giver en glidende og let brugeroplevelse uden afbrydelser. 8 gigabyte indbygget lagerplads er i underkanten, og der er ikke mulighed for at udvide via microSD-kort. Og så kommer Moto G uden 4G/LTE.

Også i denne test:

5 smartphones i mellemklassen

Sony Xperia M2

M for middelmådig

Sony Xperia M2 mangler lige det sidste.

Lydkvaliteten er i top, og vi kan lide Sonys egne apps, herunder kamera-app’en og Walkman-musikafspilleren.
Ydelsen er for ringe, hvilket resulterer i en brugeroplevelse med hakken og små pauser. Skærmopløsningen kunne også være bedre, og hvad sker der for frontkameraet, som kun har VGA-opløsning?
Læs hele testen

Nokia Lumia 1320

Verdens eneste budget-phablet

Nokia Lumia 1320 er lidt af en ener, men giver alligevel konkurrenterne kam til deres hår.

Fede kamera-apps, god ydelse og fremragende lyd gør Nokia Lumia 1320 til en underholdende smartphone, der absolut er pengene værd. Og vi er glade for understøttelsen af microSD-kort op til 64 gigabyte.
Windows Phone platformen byder ikke på så mange apps som konkurrenterne Android og iOS. Og 8 gigabyte indbygget lager er ikke alverden.
Læs hele testen

LG G2 mini

Lille model skuffer lidt

LG G2 mini har godt nok navnet tilfælles med den anmelderroste topmodel, men forvent ikke for meget.

LG G2 mini har godt nok navnet tilfælles med den anmelderroste topmodel, men forvent ikke for meget.
Kameraet er hæderligt, lyden godkendt, og LG’s unikke design og funktioner er også værd at bide mærke i. Det samme er 4G/LTE i betragtning af den rimelige pris.
Læs hele testen

HTC Desire 610

En positiv overraskelse

HTC Desire 610 skiller sig ikke ud på papiret, men i praksis præsterer den bedre end forventet.

På papiret kunne både skærmopløsning og ydelse være bedre, men HTC får mere ud af teknikken end konkurrenterne, og resultatet er absolut tilfredsstillende. Det samme er lydkvaliteten, og vi er glade for understøttelsen af microSD-kort op til 128 gigabyte.
Plasticbagsiden nærmest samler på fedtede fingeraftryk.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Scroll to Top