Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Sony Xperia M2

M for middelmådig

Sony Xperia M2 mangler lige det sidste.

Skrevet af / 14/08/2014 - 12:06
Sony Xperia M2
Peter Gotschalk

Man skulle næsten tro, at udviklerne af Sony Xperia M2 havde kigget udviklerne af LG G2 mini i kortene. Eller omvendt. I hvert fald ligner de to telefoner hinanden så meget, at vi kan genbruge en stor del af det, vi skrev om LG’s mellemklasse-smartphone i testen af Xperia M2.

Præcis som G2 mini skuffer Xperia M2, hvad ydelsen angår. Med en Geekbench 3 score på henholdsvis 315 point (single-core) og 1.029 point (multi-core) klarer den sig dårligere end både LG G2 mini, Motorola Moto G og HTC Desire 610 i benchmark-test, hvilket også afspejles, når vi f.eks. udsætter telefonen for vores sædvanlige testregime af krævende, grafiktunge spil eller navigerer rundt og zoomer ind og ud på websider i browseren. Oplevelsen er ikke katastrofal, men små pauser og lag må man finde sig i.

En Browsermark 2.1 test kunne ikke gennemføres, da browseren blev ved med at melde om fejl.

Skærmen er på 4,8 tommer og har en opløsning på 960 x 540 pixel, hvilket faktisk giver en ringere pixel-intensitet end på LG G2 mini, men til gengæld er det primære kamera lidt bedre. Det skyldes hovedsagelig Sonys kamera-software, der kommer med en masse sjove funktioner (såsom Augmented Reality samt andre billedeffekter). Frontkameraet på Xperia M2 er dog nærmest at betragte som en dårlig vittighed. For 2.000 kroner burde man kunne forvente mere end VGA-opløsning på sine selfies …

For at vende tilbage til skærmkvaliteten, så er der ingen nævneværdig forskel på Xperia M2 og LG G2 mini. Ikoner og billeder virker en smule uskarpe, og den lave opløsning driller især, når man ser video, hvilket er lidt ironisk i betragtning af, hvor meget Sony satser på mobilen som mediecentral.

Og det er da også på præcis dette punkt, at Sony Xperia M2 adskiller sig mest fra LG G2 mini og de andre smartphones i testen. Sonys egne apps til musik, film og spil er alligevel en kende bedre end de almindelige Android-apps, og med den såkaldte Walkman-app til musiklytning følger f.eks. også en prøveperiode med Sonys egen musik-streaming-tjeneste, Music Unlimited. Hertil kommer, at lydkvaliteten på Xperia M2 er mere end hæderlig med god volumen og klare toner, og så meget desto mere irriterende er det, at billedkvaliteten er så ringe.

Designet er holdt i samme stil, som vi kender fra topmodellerne Xperia Z, Xperia Z1 og Xperia Z2, men Xperia M2 er en smule tykkere og tungere end de dyrere modeller og virker derfor knap så elegant. I stedet føles den faktisk lidt kantet og klodset, selv om byggekvalitet og materialer er i orden.

Konklusion
Sony Xperia M2 er mere middelmådig, end den behøver at være til prisen. Ydelsen og skærmen er ringere, end vi havde forventet. En rigtig god lydkvalitet, sjov kamera-software og et robust design (omend telefonen virker lidt for tung) er lyspunkter.

Home mener

Lydkvaliteten er i top, og vi kan lide Sonys egne apps, herunder kamera-app’en og Walkman-musikafspilleren. Ydelsen er for ringe, hvilket resulterer i en brugeroplevelse med hakken og små pauser. Skærmopløsningen kunne også være bedre, og hvad sker der for frontkameraet, som kun har VGA-opløsning?

Også i denne test:

5 smartphones i mellemklassen

Nokia Lumia 1320

Verdens eneste budget-phablet

Nokia Lumia 1320 er lidt af en ener, men giver alligevel konkurrenterne kam til deres hår.

Fede kamera-apps, god ydelse og fremragende lyd gør Nokia Lumia 1320 til en underholdende smartphone, der absolut er pengene værd. Og vi er glade for understøttelsen af microSD-kort op til 64 gigabyte.
Windows Phone platformen byder ikke på så mange apps som konkurrenterne Android og iOS. Og 8 gigabyte indbygget lager er ikke alverden.
Læs hele testen

Motorola Moto G

Den rene oplevelse

Meget tættere på en ægte Google-mobil end Motorola Moto G kommer man ikke. Og det er ment som en ros.

Fremragende skærm med HD-opløsning, godt kamera med sjove funktioner, glimrende lydkvalitet og god ydelse, der giver en glidende og let brugeroplevelse uden afbrydelser.
8 gigabyte indbygget lagerplads er i underkanten, og der er ikke mulighed for at udvide via microSD-kort. Og så kommer Moto G uden 4G/LTE.
Læs hele testen

LG G2 mini

Lille model skuffer lidt

LG G2 mini har godt nok navnet tilfælles med den anmelderroste topmodel, men forvent ikke for meget.

LG G2 mini har godt nok navnet tilfælles med den anmelderroste topmodel, men forvent ikke for meget.
Kameraet er hæderligt, lyden godkendt, og LG’s unikke design og funktioner er også værd at bide mærke i. Det samme er 4G/LTE i betragtning af den rimelige pris.
Læs hele testen

HTC Desire 610

En positiv overraskelse

HTC Desire 610 skiller sig ikke ud på papiret, men i praksis præsterer den bedre end forventet.

På papiret kunne både skærmopløsning og ydelse være bedre, men HTC får mere ud af teknikken end konkurrenterne, og resultatet er absolut tilfredsstillende. Det samme er lydkvaliteten, og vi er glade for understøttelsen af microSD-kort op til 128 gigabyte.
Plasticbagsiden nærmest samler på fedtede fingeraftryk.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Lyd & Billede
Scroll to Top