Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: LG G2 mini

Lille model skuffer lidt

LG G2 mini har godt nok navnet tilfælles med den anmelderroste topmodel, men forvent ikke for meget.

Skrevet af / 14/08/2014 - 11:54
LG G2 mini
Peter Gotschalk

Topmodellen LG G2 fik masser af anmelderros, også her i Lyd & Billede, da den kom på markedet sidste efterår. Både skærm og ydelse var i top, og vi var glade for den specielle konstruktion med både tænd/sluk- og volumenknap på telefonens bagside. Konstruktion og design har LG G2 mini tilfælles med topmodellen, mens det kniber mere, når det gælder skærm og ydelse.

Selvfølgelig forventer vi ikke, at en telefon, der koster det halve, skal kunne hamle op med LG G2, så vi er ikke meget skuffede over LG G2 mini. Kun en lille smule.

G2 mini kommer med den nyeste Android-version, KitKat, hvilket egentlig skulle borge for hæderlig hastighed og ydelse, men både vores hverdagsoplevelse og benchmark-test viser et andet billede. Geekbench 3 giver et resultat på henholdsvis 341 point (single-core) og 1.136 point (multi-core), og et Browsermark 2.1 resultat på blot 868 fastslår, at browser-hastigheden med LG G2 mini er langsommere end to tredjedele af alle Android-mobiler.

Begge dele kan vi genkende fra vores egen oplevelse af mobilen. Surfer man på internettet, må browseren tage små pauser, hvis man vil zoome ind på siderne, ligesom mobilens hjemmeskærme også til tider skifter med små forsinkelser, når man bladrer imellem dem.

Særlig kommer mobilens kræfter til kort, hvis man vil spille spil, hvor vi oplever små hak og afbrydelser både i store spil som Shadowgun og i meget mindre spil som Subway Surfers, der egentlig burde køre glidende på nærmest hvad som helst. Og hvorfor understøtter LG G2 mini kun microSD-kort op til 32 gigabyte, når den nu selv kun kommer med 8 gigabyte lager?

LG G2 mini er ikke den eneste mobil i prisklassen med en skærmopløsning på blot 960 x 540 pixel, men derfor slipper den ikke for kritik. Den 4,7 tommer store IPS-skærm har en pæn billedkvalitet og er behagelig at kigge på, men den lave opløsning er synlig med det blotte øje – især når man ser video. Og vi har faktisk lidt svært ved at forstå, hvorfor man ikke i det mindste har satset på almindelig 720p HD-opløsning.

Ros skal LG G2 mini til gengæld have for et godt kamera, der tager fornuftige billeder, samt for en rimelig god lyd. Dertil kommer 4G/LTE og så LG’s egne særlige funktioner såsom Knock Code, der lader brugeren åbne mobilen og aktivere skærmen ved at banke et mønster, man selv definerer. En sjov idé, der virker fint, men næppe vil blive oplevet som uundværlig.

Konklusion
LG G2 mini byder på et godt kamera, ganske fin lyd, 4G/LTE og en række sjove funktioner samt LG’s unikke design med en multifunktionsknap på bagsiden i stedet for knapper på mobilens sider. Men det samlede indtryk får ridser i lakken af en mindre imponerende ydelse og en skærm, der nok ser pæn ud, men godt kunne have budt på højere opløsning.

Home mener

LG G2 mini har godt nok navnet tilfælles med den anmelderroste topmodel, men forvent ikke for meget. Kameraet er hæderligt, lyden godkendt, og LG’s unikke design og funktioner er også værd at bide mærke i. Det samme er 4G/LTE i betragtning af den rimelige pris.

Også i denne test:

5 smartphones i mellemklassen

Sony Xperia M2

M for middelmådig

Sony Xperia M2 mangler lige det sidste.

Lydkvaliteten er i top, og vi kan lide Sonys egne apps, herunder kamera-app’en og Walkman-musikafspilleren.
Ydelsen er for ringe, hvilket resulterer i en brugeroplevelse med hakken og små pauser. Skærmopløsningen kunne også være bedre, og hvad sker der for frontkameraet, som kun har VGA-opløsning?
Læs hele testen

Nokia Lumia 1320

Verdens eneste budget-phablet

Nokia Lumia 1320 er lidt af en ener, men giver alligevel konkurrenterne kam til deres hår.

Fede kamera-apps, god ydelse og fremragende lyd gør Nokia Lumia 1320 til en underholdende smartphone, der absolut er pengene værd. Og vi er glade for understøttelsen af microSD-kort op til 64 gigabyte.
Windows Phone platformen byder ikke på så mange apps som konkurrenterne Android og iOS. Og 8 gigabyte indbygget lager er ikke alverden.
Læs hele testen

Motorola Moto G

Den rene oplevelse

Meget tættere på en ægte Google-mobil end Motorola Moto G kommer man ikke. Og det er ment som en ros.

Fremragende skærm med HD-opløsning, godt kamera med sjove funktioner, glimrende lydkvalitet og god ydelse, der giver en glidende og let brugeroplevelse uden afbrydelser.
8 gigabyte indbygget lagerplads er i underkanten, og der er ikke mulighed for at udvide via microSD-kort. Og så kommer Moto G uden 4G/LTE.
Læs hele testen

HTC Desire 610

En positiv overraskelse

HTC Desire 610 skiller sig ikke ud på papiret, men i praksis præsterer den bedre end forventet.

På papiret kunne både skærmopløsning og ydelse være bedre, men HTC får mere ud af teknikken end konkurrenterne, og resultatet er absolut tilfredsstillende. Det samme er lydkvaliteten, og vi er glade for understøttelsen af microSD-kort op til 128 gigabyte.
Plasticbagsiden nærmest samler på fedtede fingeraftryk.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Scroll to Top