Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Nokia Lumia 1320

Verdens eneste budget-phablet

Nokia Lumia 1320 er lidt af en ener, men giver alligevel konkurrenterne kam til deres hår.

Skrevet af / 14/08/2014 - 12:00
Nokia Lumia 1320
Peter Gotschalk

Det er ikke nemt at sammenligne Nokia Lumia 1320 med konkurrenterne, hvis målestokken skal være tørre tal, for vores sædvanlige benchmark-værktøj, Geekbench 3, findes ikke i en version til Windows Phone, og efter flere forsøg må vi opgive at afvikle Browsermark-testen i Internet Explorer.

Men hvad vi mangler af præcis dokumentation, har vi til gengæld indsamlet i form af overbevisende personlige indtryk. Og facit er, at selv om Nokia Lumia 1320 som den eneste smartphone i testen kun kommer med en dual-core processor, så yder den bedre end de fleste smartphones i prisklassen.

Navigation i menuer og på diverse internetsider kører lydefrit og uden pauser, og det samme gør afvikling af store, grafiktunge spil som Asphalt 8: Airborne, som vi kastede os over, da vi i Windows Store ikke kunne finde Shadowgun, den titel, vi plejer at bruge som prøveklud på Android-mobiler.

Nokia Lumia 1320 er testens eneste mobil baseret på Windows Phone, og samtidig er det den eneste deciderede budget-phablet, vi har testet til dato. Skærmen er på hele 6 tommer, men til gengæld er opløsningen så 1280 x 720 pixel. Alt i alt giver det et lidt bedre skærmbillede end på flere af konkurrenterne, såsom LG G2 mini og Sony Xperia M2, men selv om opløsningen er højere, er forskellen i pixeltæthed ikke alverden.

Med andre ord er kvaliteten ikke meget bedre, når vi ser video eller lignende, men til gengæld er der plads til mere på hjemmeskærmen, ligesom vi også får mere indhold med, når der surfes på nettet. Billedet er generelt pænt, og Lumia 1320 fungerer også godt i sollys.

Kameraet på 5 megapixel er ikke overvældende, men via Windows Store har man adgang til Nokia Collection, som bl.a. indeholder den fantastiske Nokia Camera-app samt andre foto-apps, der tilsammen byder på en masse funktioner og muligheder for kreativitet, og dermed bliver kameraoplevelsen alligevel mere end tilfredsstillende.

Lydkvaliteten er glimrende, og lyden kan justeres efter personlig smag både via den indbyggede equalizer og Dolby Headphone lydforbedring. Især bassen er solid, men hvis man justerer lidt, får man faktisk fin lyd i hele frekvensområdet.

Telefonen kommer kun med 8 gigabyte indbygget lager, men til gengæld understøttes microSD-kort op til 64 gigabyte. Og det gælder også 4G/LTE. Byggekvaliteten er godkendt, mens designet er en smule kedeligt.

Konklusion
Nokia Lumia 1320 er testens eneste phablet. Den store skærm på 6 tommer kommer med højere opløsning end de fleste af konkurrenterne, men fordi skærmen er større, er billedkvaliteten ikke markant bedre end hos konkurrenterne. Nokias kamera-app samt et ganske fint kamera gør til gengæld Lumia 1320 til en god kameramobil til prisen.

Ydelsen er langt bedre, end man har lov til at forvente fra en dual-core processor, mens den glimrende lyd er en anden positiv overraskelse. Til prisen behøver man ikke tøve med at investere i Lumia 1320.

Home mener

Fede kamera-apps, god ydelse og fremragende lyd gør Nokia Lumia 1320 til en underholdende smartphone, der absolut er pengene værd. Og vi er glade for understøttelsen af microSD-kort op til 64 gigabyte. Windows Phone platformen byder ikke på så mange apps som konkurrenterne Android og iOS. Og 8 gigabyte indbygget lager er ikke alverden.

Også i denne test:

5 smartphones i mellemklassen

Sony Xperia M2

M for middelmådig

Sony Xperia M2 mangler lige det sidste.

Lydkvaliteten er i top, og vi kan lide Sonys egne apps, herunder kamera-app’en og Walkman-musikafspilleren.
Ydelsen er for ringe, hvilket resulterer i en brugeroplevelse med hakken og små pauser. Skærmopløsningen kunne også være bedre, og hvad sker der for frontkameraet, som kun har VGA-opløsning?
Læs hele testen

Motorola Moto G

Den rene oplevelse

Meget tættere på en ægte Google-mobil end Motorola Moto G kommer man ikke. Og det er ment som en ros.

Fremragende skærm med HD-opløsning, godt kamera med sjove funktioner, glimrende lydkvalitet og god ydelse, der giver en glidende og let brugeroplevelse uden afbrydelser.
8 gigabyte indbygget lagerplads er i underkanten, og der er ikke mulighed for at udvide via microSD-kort. Og så kommer Moto G uden 4G/LTE.
Læs hele testen

LG G2 mini

Lille model skuffer lidt

LG G2 mini har godt nok navnet tilfælles med den anmelderroste topmodel, men forvent ikke for meget.

LG G2 mini har godt nok navnet tilfælles med den anmelderroste topmodel, men forvent ikke for meget.
Kameraet er hæderligt, lyden godkendt, og LG’s unikke design og funktioner er også værd at bide mærke i. Det samme er 4G/LTE i betragtning af den rimelige pris.
Læs hele testen

HTC Desire 610

En positiv overraskelse

HTC Desire 610 skiller sig ikke ud på papiret, men i praksis præsterer den bedre end forventet.

På papiret kunne både skærmopløsning og ydelse være bedre, men HTC får mere ud af teknikken end konkurrenterne, og resultatet er absolut tilfredsstillende. Det samme er lydkvaliteten, og vi er glade for understøttelsen af microSD-kort op til 128 gigabyte.
Plasticbagsiden nærmest samler på fedtede fingeraftryk.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Scroll to Top