Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST JBL Link Portable

Både smart og bærbar

JBL Link Portable er en bærbar højttaler i et praktisk format. Google Assistant er indbygget for smart styring af hjemmet.
JBL LINK PORTABLE DESKTOP
Karakter
JBL Link Portable
Lyd & Billede mener
Kombinerer bærbar brug med Google Assistant for praktisk styring af det smarte hjem. Lyden er afbalanceret, og ladepladen er praktisk.
Vi savner dynamik og kontrol på lyden; det bliver noget tamt. Understøtter ikke hurtigopladning.
Specifikationer
  • Tilslutninger: Bluetooth 4.2, Wi-Fi
  • Udgangseffekt: 20 W
  • Funktioner: Google Assistant
  • Resistens: IPX7 (vandtæt)
  • Batterilevetid: 8 timer (USB-C og lade-dock)
  • Mål og vægt: Ø 8,8 x 17 cm / 735 g
  • Web: jbl.com

Hvis du har brug for en smart-højttaler, der også er bærbar, kan JBL Link Portable være lige i øjet. Den står normalt docket på en ladeplade og kan tages med ud i haven, hvis man vil høre noget afslappende musik, mens man læser en bog eller løser krydsogtværs. Den kan også bruges som helt almindelig rejsehøjttaler med Bluetooth, når man vil det.

Højttaleren kan også være god, hvis man ikke vil fylde hjemmet med smart-højttalere, men heller have én, som man flytter med derhen, hvor man lige har brug for den. Så slipper man for at råbe til den fra den anden ende af rummet.

Dette fungerer dårligere med almindelige smart-højttalere, for når de tages ud af stikkontakten og flyttes et andet sted hen, skal de bruge tid på at koble sig på netværket, før de kan anvendes igen.

JBL LINK PORTABLE GREY

Link Portable i gråt. (Foto: JBL)

Funktioner og brugervenlighed

Med Link Portable kan man styre andre smart-produkter med stemmen, ligesom med Google Nest-højttalerne. Den kan også fungere sammen med sidstnævnte. Link Portable er handy, den ligger godt i hånden og er nem at tage med sig.

Annonce

Batterilevetiden er beskedne otte timer, og den understøtter ikke hurtigopladning. Det tager tre en halv time at oplade den helt, hvilket er ret længe.

Der er ingen app til Link Portable, men hvis man åbner Google Home på mobilen, kan man lave lydindstillinger dér, hvis man vil. I modsætning til Googles smart-højttalere kan den desværre ikke parres i stereo med en anden af slagsen.

Lydkvalitet

Lyden af Link Portable er mere tydelig snarere end underholdende. Nyhedsoplæsernes stemmer er klare og tydelige, og det er ikke noget problem at høre, hvad Google Assistant siger.

På musik virker basregisteret lidt rodet; der er meget begrænset dynamik og kontrol her. Det nedre mellemtoneområde er også tyndt, så både stemmer og instrumenter lyder temmelig magert.

Med volumenkontrollen på 50 procent flader JBL-højttaleren ud. Den går simpelthen ikke højere, men lyder bare mere fladt. Lydkvaliteten er et sted mellem Google Nest Mini og den større Nest Audio, og den kan slet ikke måle sig med Sony SRS-XB23 til omtrent samme pris som Link Portable.

Annonce
JBL LINK PORTABLE BLUE

Link Portable i blåt. (Foto: JBL)

Konklusion

JBL Link Portable er både en bærbar højttaler og en smart-højttaler. Den er nem i brug, og lyden er helt okay. Men man betaler ekstra for begge funktioner. Det er let at finde en mere vellydende, stationær smart-højttaler til samme pris, ligesom det er uproblematisk at finde en bærbar højttaler uden smart-funktioner, der også lyder bedre.

Man skal med andre ord føle behov for at have begge funktioner i samme højttaler. Der kan nemlig være meget at vinde ved at købe en af hver slags.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

JBL Charge 5

Fest på farten

JBL Charge 5 spiller højt og kraftigt, og det er den, du vil have med til fest og ballade.

Kraftig lyd, god batterilevetid, flere kan kobles sammen.
Lidt skarp diskant, ingen lydindstillinger i app’en.

Marshall Emberton

Udseendet rocker mere end lyden

Det umiskendelige Marshall-design vil appellere til mange rockfans. Men lyden af Emberton kunne godt have været mere rock-agtig.

Rå lyd, robust bygget og med et udseende, der vil tiltale rockfans.
Tynd mellemtone.

Sony SRS-XB33

Den bedste bærbare

Sony SRS-XB33 er kort og godt den bedste trådløse rejsehøjttaler i sin klasse.

Imponerende god og fyldig lyd. Fin batterilevetid. Flere kan kobles sammen.
Lyden kan trænge til en justering, før den lyder optimalt. Temmelig langsom opladning.

Sony SRS-XB23

Anstændig lyd i handy format

Den cylindriske SRS-XB23 er mindre og mere handy end sine storebrødre. Men den mangler lidt på lydsiden.

Med lidt justering er lyden ganske medrivende med en fyldig bas, der ikke dominerer alt for meget.
Langsom opladning. Kræver lydindstilling for at lyde godt.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.