TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST JBL Charge 5

Fest på farten

JBL Charge 5 spiller højt og kraftigt, og det er den, du vil have med til fest og ballade.

forfatter
Publiceret 29/03/2021 - 15:20
Karakter
JBL Charge 5
L&B mener
Kraftig lyd, god batterilevetid, flere kan kobles sammen.
Lidt skarp diskant, ingen lydindstillinger i app’en.
Specifikationer
  • Tilslutninger: Bluetooth 5.0 (SBC)
  • Udgangseffekt: 30 + 10 W
  • Funktioner: App-styring, stereokobling, party-mode, powerbank-funktion
  • Resistens: IP67 (vand- og støvtæt)
  • Batterilevetid: 20 timer (USB-C)
  • Mål og vægt: 22,3 x 9,7 x 9,4 cm / 960 g
  • Web: jbl.com
Vejl. pris 1099Pr. 29/03/2021 Produktside

De mindste rejsehøjttalere har for flad lyd til at være særlig medrivende. Min erfaring er, at man skal op i en størrelse som JBL Charge 5, før det begynder at blive lidt sjovt.

De tidligere Charge-modeller har fungeret glimrende til deres formål, og JBL ved, hvordan man får rytme og dynamik ud af et kompakt format. I femte generation har JBL sat en ekstra forstærker ind, så bas-enheden får sin egen 30-watter, mens diskanten drives af 10 watt.

Hvor Charge 4 havde Bluetooth 4.2, har Charge 5 fået 5.1, hvilket betyder en teoretisk mere stabil trådløs forbindelse, ud over at tilslutningen bruger mindre strøm.

JBL CHARGE 5 CAMO
JBL Charge 5 fås i mange farver, bl.a. camouflage. (Foto: JBL)

Funktioner og brugervenlighed

Den opgivne batterilevetid er dog den samme som på forgængeren, nemlig 20 timer. Charge 5 lades op med USB-C og understøtter 5 volt/3 ampere, altså 15 watt. Alligevel tager det fire timer at oplade den helt, hvilket er ret længe.

Charge 5 har også et USB-stik og kan fungere som nødoplader til telefonen. I så fald med 5 volt/2 ampere.

Med app’en JBL Portable kan to Charge 5 kobles i stereo og to eller flere i party-mode. Men der er ikke nogen lydindstillinger, så hvis man ikke er tilfreds med lyden, er der ikke meget, man kan gøre. Hvis din musikafspiller da ikke har indbygget EQ. Det har f.eks. Spotify, men ikke Tidal.

Læs også Udendørs stereo til påske Du fortjener den bedste lyd ude på terrassen i påsken. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!

Lydkvalitet

Charge 5 lyder virkelig sejt med højere lyd end konkurrenterne. Baspumpen kører, det lyder fedt, og højttaleren kan også spille højt. Hvis man skal holde fest i det fri, men ikke orker at slæbe en stor boombox med, så er det afgjort den rigtige højttaler.

Elektronisk popmusik lyder fedt, og det samme gør rock. Faktisk er det en meget bedre rockhøjttaler end Marshall Emberton, der blegner i sammenligning. Her får man et mere heftigt indtryk af basrytmerne, og jeg synes faktisk også, at guitarer lyder federe her.

Ligesom Marshall Emberton har JBL Charge 5 en lidt skarp diskant. Kvindevokaler lyder noget pågående, og jeg ville gerne have mulighed for at dæmpe diskanten lidt i app’en. Men som nævnt er der ingen tonekontroller. Forhåbentlig kommer det i en opdatering.

JBL Charge 5 Yoga
(Foto: JBL)

Konklusion

JBL Charge 5 er blandt de sejeste i sin klasse med saftige basrytmer og en evne til at spille højere og med bedre dynamik end de fleste. Den har lang batterilevetid, er nem i brug og gør i det hele taget meget rigtigt. Hvis man vil koble flere sammen i en gruppe for at dække et større område med lyd, så kan man også det.

Diskanten er lidt skarp, og derfor vi savner EQ-indstilling i app’en. Det må gerne inkluderes i en fremtidig opdatering, JBL!

Også i denne test:

Marshall Emberton

Udseendet rocker mere end lyden

Det umiskendelige Marshall-design vil appellere til mange rockfans. Men lyden af Emberton kunne godt have været mere rock-agtig.

Rå lyd, robust bygget og med et udseende, der vil tiltale rockfans.
Tynd mellemtone.

JBL Link Portable

Både smart og bærbar

JBL Link Portable er en bærbar højttaler i et praktisk format. Google Assistant er indbygget for smart styring af hjemmet.

Kombinerer bærbar brug med Google Assistant for praktisk styring af det smarte hjem. Lyden er afbalanceret, og ladepladen er praktisk.
Vi savner dynamik og kontrol på lyden; det bliver noget tamt. Understøtter ikke hurtigopladning.

Sony SRS-XB33

Den bedste bærbare

Sony SRS-XB33 er kort og godt den bedste trådløse rejsehøjttaler i sin klasse.

Imponerende god og fyldig lyd. Fin batterilevetid. Flere kan kobles sammen.
Lyden kan trænge til en justering, før den lyder optimalt. Temmelig langsom opladning.

Sony SRS-XB23

Anstændig lyd i handy format

Den cylindriske SRS-XB23 er mindre og mere handy end sine storebrødre. Men den mangler lidt på lydsiden.

Med lidt justering er lyden ganske medrivende med en fyldig bas, der ikke dominerer alt for meget.
Langsom opladning. Kræver lydindstilling for at lyde godt.
Annonce
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

Fem årtier med Polk Amerikanske Polk Audio har lavet højttalere i 50 år. R200AE er en jubilæumsmodel, signeret af firmaets grundlægger.
Højttalere til mandehulen Elipson Heritage XLS11 er franske - men ligner amerikanske monitorhøjttalere fra stereoens guldalder.
Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
De bedste, vi har hørt De grønne højttalere fra Monitor Audio er en fødselsdagsgave af karat! Her får du faktisk i både pose og sæk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I højttalernes Hall of Fame vil en højttaler stå for sig selv. I et separat rum med en lille rørforstærker tilsluttet. Hvor den afspiller Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil blive bjergtaget af klangen.
Følg Lyd & Billede