Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Supra Nitro-X Hybrid ANC

Flotte Supra-hovedtelefoner er blevet endnu bedre

Supra har opgraderet Nitro-X med ny støjreducerende teknologi. Og endelig kan hovedtelefonerne oplades med USB-C.

Skrevet af / 19/10/2022 - 09:00
Supra Nitro-X Hybrid ANC
Geir Gråbein Nordby

At teknologien i støjreducerende hovedtelefoner hele tiden forbedres, gavner ikke kun de bedste og dyreste hovedtelefoner. For selvom det er fedt, at de flottest designede modeller hele tiden bryder nye grænser inden for lydkvalitet, støjreduktion og stemmekvalitet, så siver ny teknologi også ned til de mere overkommelige hovedtelefoner.

Supra NiTRO-X_overear_shining logo
Foto: Sound By Sweden

Kollega Jonas Ekelund faldt hårdt for Supra Nitro-X BT, da han testede dem i 2020. Det, der i sidste ende gjorde, at de ikke vandt den gruppetest, de var i, var, at han ikke syntes, at støjreduktionen var god nok, udover det faktum, at de skulle oplades med forældet Micro-USB. De havde heller ikke en app, men nu er apps heller ikke noget, som Sound By Sweden, der laver Supra-hovedtelefonerne, gør sig i.

Supra_NitroX_LIFESTYLE
Supra Nitro-X Hybrid ANC har forbedret støjreduktion. Foto: Sound By Sweden

Forbedret støjreduktion

Den nye Nitro-X Hybrid ANC er grundlæggende den samme hovedtelefon, blot med nogle forbedringer. For det første er støjreduktionen blevet forbedret. I alt fire mikrofoner er placeret i og uden for hovedtelefonerne, hvor de ydre mikrofoner opfanger og filtrerer det meste af støjen udefra. Mikrofonerne indeni opfanger de lave frekvenser, og gør deres bedste for at fjerne dem.

Læs også De bedste hovedtelefoner til under 2.000 kroner De trådløse, støjreducerende Sony WH-XB910N er ikke bare gode til prisen. De er fremragende. Punktum.

Alternativt kan Nitro-X hovedtelefonerne også vende støjreduktionen, og i stedet forstærke omgivelserne, hvis du hellere vil høre, hvad der foregår omkring dig. Godt og nyttigt, hvis du færdes i farlig trafik, eller gerne vil høre, når nogen taler til dig, uden at skulle tage hovedtelefonerne af.

Foto: Sound By Sweden

Endelig USB-C

De nye Supra-hovedtelefoner er også endelig blevet opgraderet med USB-C-opladning. På papiret oplader den ikke hurtigere, men det er fordi dens forgænger allerede oplades meget hurtigt. Du får 6 timers spilletid med 15 minutters hurtigopladning, og det tager kun en time at oplade hovedtelefonerne 100%. Så får du 28 timers spilletid ud af Nitro-X Hybrid ANC med støjteknologien aktiveret, eller 35 timer uden.

God komfort og passiv støjdæmpning

Er batteriet helt tomt, kan du stadig bruge hovedtelefonerne via kabel, og så vil du også sætte pris på, at de behagelige ørepuder faktisk har en ganske god, passiv støjdæmpning.

Supra Nitro-X Hybrid ANC
Meget komfortable. Foto: Geir Gråbein Nordby

Funktioner og brugervenlighed

Hovedtelefonerne har ingen app-kontrol, hvilket betyder, at de heller ikke har nogen EQ-indstillinger. Det, du hører, er, hvad du får. Her er der heller ingen multipoint-forbindelse, som giver dig mulighed for at tilslutte høretelefonerne til to kilder på samme tid.

Som på forgængeren er alle knapper på Nitro-X Hybrid placeret i højre side af hovedtelefonen. Ingen swiping på hovedtelefonerne, men knapperne vænner man sig hurtigt til, og de er nemme at finde, når du først har vænnet dig til dem.

Foto: Sound By Sweden

Én knap aktiverer og deaktiverer støjreduktionen. To tryk skifter til omgivelseslyd, hvis du vil høre verden omkring dig. Denne funktion deaktiverer dog samtidig medhør (sidetone, hvor du hører din egen stemme under telefon- og videoopkald), og kan derfor ikke bruges til dette.

Multifunktionsknappen tænder og slukker hovedtelefonerne, besvarer og afslutter opkald, stopper og starter musik. Dobbeltklikker du på den, aktiveres mobiltelefonens stemmeassistent.

Puderne sidder som støbt om ørerne, og har fin passiv støjreduktion. Komforten er i top; disse hovedtelefoner kan bruges i lang tid, før dine ører bliver svedige!

 

Supra_NitroX_Folded_Alpha
Hovedtelefonene er sammenfoldelige. Foto: Sound By Sweden

Støjreduktionen

Jeg har et par gange brugt Nitro-X Hybrid ANC hovedtelefonerne mens jeg rejser med fly, og støjreduktionen gør et godt stykke arbejde med at fjerne støjen. Faktisk bedre end jeg havde forventet. På intet tidspunkt under flyvningen savner jeg hverken Sony WH-1000XM5 eller Sennheiser Momentum 4 Wireless, som begge forbliver i skuffen derhjemme.

Misforstå mig ikke; jeg påstår ikke, at Supra-hovedtelefonerne har lige så god støjreduktion som ovennævnte, og ikke mindst støjgulvet er markant højere. De har med andre ord mere sus, når støjreduktion er aktiveret, og endnu mere med omgivelseslyden tændt.

Men støjreduktionen fungerer godt, og i langt de fleste situationer er det faktisk alt, hvad du behøver. Der kan godt høres noget hvæsen, men for mit vedkommende ikke så meget, at det generer musikoplevelsen.

 

Foto: Sound By Sweden

OK talekvalitet

Mobilopkald gennem Nitro-X Hybrid går godt; modtageren hører mig fint i den anden ende, selvom det ikke helt kan måle sig med at tale direkte i mikrofonen på min iPhone 14 Pro Max. Lidt “ulden og indesluttet” er lyden blevet kaldt, uden at vedkommende dog har haft problemer med at forstå mig.

Jeg kunne spille pink noise på lydsystemet i baggrunden ret højt, og modtageren kunne stadig tyde min stemme. Absolut godkendt.

Lyden af musik

Men det er når man spiller musik, at Nitro-X Hybrid imponerer mest. For det første er de overraskende velafbalancerede, hvor nogle af deres andre høretelefoner har en imponerende, men overdreven bas. Her er bassen imidlertid langt mere sammenhængende, samtidig med at den ikke kan kaldes slank. Lyden minder lidt om Bose QC45, altså ret neutral, blot en del mere “krydret” med Nitro-X Hybrid.

Sangstemmer kommer godt igennem, musikken lyder aldrig “forkert”. Der er ingen aptX-codec her, men de har faktisk AAC, som fungerer med både iPhone og Android. Lyden opleves som endnu klarere end med Altec Lansing Excellence, som ligner denne model meget i udseende og funktionalitet, og også ligger i samme prisklasse.

Supra NiTRO-X Hybrid ANC SPREAD 2
Foto: Geir Gråbein Nordby

Supra Nitro-X Hybrid ANC: Konklusion

Supra Nitro-X Hybrid ANC er et par meget velskabte hovedtelefoner. De koster ikke mere end en aften på restaurant, men alligevel har de både rigtig god lyd, og med en støjreduktion, der fungerer rigtig fint på busser og tog, såvel som på fly.

Lyden opleves neutral, med god energi i mellemtonen, mens bassen er energisk uden at være overdreven fyldig. Der er lavet hovedtelefoner med mere opløsning og “dyrere” lyd, og vi kunne da godt ønske os en app, hvor man kan indstille EQ’en – gerne parametrisk. Men Supra har nok tænkt, at disse hovedtelefoner skal være enkle og for alle, og ikke skræmme folk, der ikke forstår tonekontrol og andre app-funktioner.

I den henseende er der tale om et par yderst vellykkede hovedtelefoner.

 

Karakter
Supra Nitro-X Hybrid ANC
Basic

Lyd & Billede mener

Rigtig flot lyd, stor komfort. Endelig USB-C-opladning! Mangler medhør til samtaler. Ingen app. Ingen multipunktstøtte.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Scroll to Top