Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Panasonic SC-HTB490

Helt okay til prisen

Testens billigste soundbar vil give en klar lydforbedring, men viser også, at det kan betale sig at smide lidt ekstra penge på bordet.
Karakter
Panasonic SC-HTB490
Lyd & Billede mener
Panasonic-soundbaren er nem at placere og kommer med en kompakt trådløs subwoofer.
Vi savner et bedre display, og lyden kunne afgjort have været klarere og mere dynamisk.
Specifikationer
 • Bredde svarer til skærmstørrelse: 40″
 • HDMI: 1 x ind (2.0), 1 x ud (ARC)
 • Digital ind: Optisk, USB-A
 • Netværk: –
 • Trådløst: Bluetooth 4.2
 • Stemmestyring: –
 • Analog ind: –
 • Subwoofer: Ja, trådløs
 • Lydformater: Dolby Digital, DTS
 • Mål: 80 x 5,6 x 10 cm
 • Finish: Sort stof
 • Web: panasonic.com

Panasonic SC-HTB490 er et relativt lille og kompakt soundbar, der er lavet til at matche den japanske producents egne TV-modeller. Med et stofklædt ydre og blanke sider i plast burde den kunne glide ind i de fleste interiører. Den kan placeres direkte under TV’et eller hænges op på væggen med de medfølgende monteringskroge.

SC-HTB490 har HDMI ARC for nem tilslutning til TV’et, men kan også afspille lyd via Bluetooth eller fra USB-hukommelse. På betjeningsfronten har Panasonic en flad fjernbetjening i kreditkortstørrelse, som lidt for let kan forsvinde mellem sofapuderne.

Selve soundbaren har ikke noget rigtigt display, men bruger i stedet farvede lysdioder til at angive status for lydindstilling, volumen, indgangsvalg osv. Det tager lidt tid at forstå, hvad de forskellige farver betyder, og et grafisk display havde nok været mere brugervenligt.

Subwooferen har en sidemonteret basenhed på ca. 5 tommer. (Foto: Panasonic)

Lydkvalitet

Panasonic SC-HTB490 er sat op med en 2.1 højttalerkonfiguration i stereo, som består af to fuldtone-enheder i selve soundbaren plus en trådløs subwoofer til at håndtere de dybeste bastoner.

Annonce

Lydmæssigt er Panasonic-soundbaren helt klart et løft i forhold til almindelig TV-lyd, med en varm, fyldig og behagelig lyd på musik og underholdningsprogrammer. Når det er sagt, så kunne lyden godt have været klarere.

Når vi ser scenen fra The Irishman, hvor Robert De Niro og Joe Pesci diskuterer deres næste attentat, virker stemmegengivelsen ikke lige så distinkt og tilstedeværende, som vi kunne ønske. Det kan skyldes, at Panasonic-soundbaren mangler en dedikeret centerhøjttaler til dialogerne og derfor må mikse dem ud i stereokanalerne.

9 soundbars til de mørke vinteraftener Med en af disse soundbars bliver det garanteret en god jul foran TV’et.

Den relativt enkle højttalerløsning sætter også sit præg på surround-effekterne. Når vi udfordrer Panasonic med skydescener fra Netflix-serien Snabba Cash, lyder det klart og tydeligt, men også lidt fladt. Det brager tydeligt fra diverse skydevåben, men det føles ikke, som om kuglerne flyver om hovederne på os. SC-HTB490 formår ikke at skabe illusionen af surround-kanaler bag os.

Det mærkes også på musik, at lydbilledet er lidt tamt og ikke særlig dynamisk. Dua Lipas vokal lyder lidt indelukket, og Roddy Ricchs hiphop-rytmer swinger ikke rigtig. Desuden kommer der nogle ubekvemme lyde fra subwooferen: Den går ikke specielt dybt og har let ved at forvrænge lidt på udfordrende bastoner.

(Foto: Panasonic)

Annonce

Konklusion

Panasonic stiller op med testens billigste soundbar, og SC-HTB490 kan bestemt være en habil lydforbedring i en simpel TV-opsætning.

Når det er sagt, så udmærker den sig ikke specielt, hverken når det gælder brugervenlighed eller lydkvalitet. Vi savner et ordentligt display, der kunne sige noget mere om indstillingerne, og lyden kan virke lidt ulden og indelukket i forhold til de bedste i testen. Man får, hvad man betaler for!

Også i denne test:

Klipsch Cinema 600

Benhård bas

Med Klipsch ved roret kommer der liv i de små hjem, når kuglerne flyver, og eksplosionerne brager løs. Det her må være det mest intense, vi har hørt til denne pris!

Topsej lyd – og en krudttønde af en subwoofer! Imponerende kvalitetsindtryk.
Mangler Dolby Atmos, og den store subwoofer er det nok ikke alle interiørbevidste, der vil være lige glade for.

TCL TS8132EU

Atmos surround-lyd på budget

TCL stiller op med en af de billigste soundbars, der kan tilbyde “ægte” Atmos-lyd med indbyggede højdekanaler. Og til prisen lyder den rigtig fint!

TCL TS8132 tegner et stort lydbillede op med en fin surround-følelse. Plus for god fjernbetjening og letlæseligt display.
Subwooferen hænger lidt bagefter og kan forvrænge ved høj volumen.

Yamaha ATS-2090

Heftig nok

Yamahas soundbar underholder på film med klare dialoger og rimelig kraftig lyd. Men er den lige så god til musik?

Stor lyd, godt med punch. Okay klangbalance.
Farvet bas. 3D surround-effekt giver efterklang, som i en stor hal. Display mangler.

Samsung HW-Q610A

Imponerende lydbillede

Samsung HW-Q610A er en fremragende soundbar med stor, tredimensionel lyd, og Atmos-effekterne er til at tage og føle på.

Samsungs soundbar tegner et klart og tydeligt lydbillede op med præcise dialoger og velplacerede surround-effekter.
Samsung HW-Q610A mangler Wi-Fi-tilslutning. Der findes løsninger med endnu stærkere, mere hårdtslående bas.
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.