Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST TOP 9 SOUNDBARS VINTEREN 2020/21

Giv dig selv en bedre jul med en ny soundbar

Med en af disse soundbars bliver det garanteret en god jul foran TV’et.

Her kan du læse om de ni bedste soundbars, vi har testet i de respektive prisklasser. Nogle af testene er taget ud af gruppetests, hvilket betyder, at flere af dem kan have fået udmærkelsen “Bedst i test”.

Vælg en soundbar af god kvalitet

Fik du ikke købt en soundbar til Black Friday, og savner du bedre lyd i TV-stuen? Køb ikke den første den bedste (billigste), du finder, men vælg en af god kvalitet! Her er de bedste soundbars, vi har testet i år og sidste år. De varierer i pris fra omkring 2.500 kroner for de billigste, mens de dyreste ligger på 12.000 kroner og derover.

Den allerdyreste er Sennheiser Ambeo Soundbar til knap 19.000 kroner, men den er mere et kuriosum end noget andet. Alligevel er det den bedste soundbar, vi nogensinde har testet, og så skal den jo med!

Uanset hvilken soundbar det bliver, kan du hygge dig i julen med meget bedre lyd fra TV’et.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Sonos Beam

Den mest anvendelige soundbar

Beam er Sonos’ billigste soundbar hidtil, men alligevel kan den flere tricks end sine storebrødre.

Kan styre det smarte hjem med stemmen, og endelig har et Sonos-produkt fået HDMI. Giver tv-lyden en ny dimension med fin og naturlig klang.
Der findes kraftigere sager, vi savner DTS-understøttelse, og den trådløse subwoofer fordobler prisen – og lidt til.

Samsung HW-Q66T

Den mest afbalancerede lyd

Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

Klart den bedste, mest naturlige lyd i sin prisklasse. Godt indtryk af surround-sound.
Understøtter ikke Dolby Atmos eller DTS:X.

Sony HT-G700

Næsten ægte surround-lyd

Det er få soundbars, der kan simulere surround-sound som Sony HT-G700.

Imponerende omsluttende lydbilde. Klar tale.
Bassen kunne være mere lineær, og lyden på dialoger kan blive spids.

DALI Katch One

Soundbar til musik

Der er få soundbars, der lyder så musikalsk som DALI Katch One.

Musik gengives med en naturlig klangbalance og en mere fyldig bas, end man skulle tro. Både sangstemmer og dialoger er klokkeklare.
Til film og TV savner vi understøttelse af digital lyd fra Dolby og DTS. Lyder ikke så kraftigt som andre soundbars med ekstern subwoofer.

Sonos Arc

Sonos når nye højder

Endelig kommer Sonos med en stor soundbar. Arc understøtter Dolby Atmos og har desuden nogle smarte tricks oppe i ærmet.

Fin og åben lyd, meget imponerende surround-effekt – ikke mindst med Dolby Atmos. God brugervenlighed i vanlig Sonos-stil.
Dynamikken sprudler aldrig. Vi ville gerne kunne justere Trueplay-effekten.

Samsung HW-Q950T

Soundbar med biografambitioner

HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!

Mere eksplosiv lyd end i næsten nogen anden soundbar. Heftig hjemmebiograf med trådløse baghøjttalere og Dolby Atmos.
Mangler Chromecast og AirPlay. Lydkvaliteten via Bluetooth kunne have været bedre. Lidt irriterende med rullende tekst i displayet på toppen.

Bose Soundbar 700

Topsejt fra Bose

Bose har lavet en meget vellykket soundbar, der lyder virkelig sejt på film og overrasker på musik.

Lyden er kraftfuld og medrivende, og rumkorrektionen tilpasser lyden godt til rummet. Brugervenligheden er i top, og vi kan godt lide den programmérbare fjernbetjening.
Lydbilledet er ikke så finmasket og opløst som på de allerbedste. Musik i stereo får en slags surround-effekt, som man ikke kan slå fra.

Bowers & Wilkins Formation Bar

Soundbar i musikkens tjeneste

Formation Soundbar gør et lige så godt stykke arbejde på musik som på film. Opløst, varmt og vanedannende.

Lyden er forførende varm, fyldig og indbydende. Især musik lyder vanedannende. Subwooferen tilfører den savnede slagkraft i bassen.
Mellemtonen slår aldrig gnister. Sangstemmer og dialoger kunne komme endnu bedre ud. Baghøjttalere bør afgjort overvejes.

Sennheiser Ambeo Soundbar

Verdens bedste soundbar

Det er lykkedes Sennheiser at lave verdens bedste soundbar – i første forsøg! Men hvem i alverden er den beregnet til?

Vi har aldrig hørt bedre surround-lyd uden baghøjttalere! Lyden er stor og eksplosiv, og ved lav volumen har man slet ikke brug for en subwoofer.
Men hvem gider lav volumen med sådan en soundbar? Det betyder, at du alligevel skal have en subwoofer, og pludselig kommer vi op i en ret ekstrem pris.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.