TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Samsung HW-Q610A

Imponerende lydbillede

Samsung HW-Q610A er en fremragende soundbar med stor, tredimensionel lyd, og Atmos-effekterne er til at tage og føle på.

forfatter
Publiceret 21/06/2021 - 15:35
Karakter
Samsung HW-Q610A
L&B mener
Samsungs soundbar tegner et klart og tydeligt lydbillede op med præcise dialoger og velplacerede surround-effekter.
Samsung HW-Q610A mangler Wi-Fi-tilslutning. Der findes løsninger med endnu stærkere, mere hårdtslående bas.
Specifikationer
 • Bredde svarer til skærmstørrelse: 43″
 • HDMI: 1 x ind, 1 x ud (ARC)
 • Digital ind: Optisk
 • Netværk: –
 • Trådløst: Bluetooth
 • Stemmestyring: –
 • Analog ind: –
 • Subwoofer: Ja, trådløs
 • Mål: 98 x 5,8 x 10,5 cm
 • Finish: Sort
 • Web: samsung.com
Vejl. pris 4.999Pr. 21/06/2021 Produktside

Samsung HW-Q610A tager over fra sidste års model HW-Q66T, som vi kårede til årets bedste soundbar i basic-klassen i 2020. Nykomlingen er glædeligt nok opdateret med 3D-lyd i form af lydformaterne Dolby Atmos og DTS:X.

Samsungs soundbar er udstyret med HDMI-indgang og -udgang, og der følger også et HDMI-kabel med i kassen. Desuden har den trådløs tilslutning via Bluetooth. Wi-Fi-tilslutning har den derimod ikke, og den må klare sig uden indbyggede tjenester som AirPlay og Spotify Connect. Hvis man vil have det, skal man op i den dyrere model HW-Q710A.

Soundbaren er let at sætte op og kommer med en praktisk og effektiv fjernbetjening. Desuden kan vi godt lide det indbyggede display, som giver hurtige tilbagemeldinger om volumen, lydformater osv.

Soundbaren er 98 cm bred – omtrent lige så bred som et 50 tommers TV – og kun 6 cm høj, så den passer under skærmkanten på de fleste TV’er. Den er også forberedt til vægmontering. (Foto: Samsung)

Samsung HW-Q610A i praksis

Samsung HW-Q610A har en højttaleropsætning af typen 3.1.2, som inkluderer stereo venstre/højre, en separat centerkanal og to Atmos-højdekanaler på toppen. Det er en konfiguration, som vi har gode erfaringer med, og Samsung-soundbaren lyder umiddelbart tillidsvækkende med klar og tydelig stemmegengivelse.

Dialogerne mellem gangsterne i The Irishman kommer rigtig godt frem, og vi behøver ikke at skrue op for at høre, hvad der bliver sagt. Kanalseparationen er også glimrende; her kan vi høre de små detaljer i lydmikset, samtidig med at stemmerne står klart og tydeligt ud fra centerkanalen.

Læs også 9 soundbars til de mørke vinteraftener Med en af disse soundbars bliver det garanteret en god jul foran TV’et.

HW-Q610 giver også en glimrende surround-oplevelse. Under introen til Formel 1-dokumentaren Drive to Survive (3. sæson) hører vi først en tydelig kommentar fra midten af lydbilledet, som i første omgang kan virke lidt smalt og trangt. Men pludselig kommer musikken og lydeffekterne ind fra siden, og lydbilledet vokser i alle retninger!

“Jeg troede først, at lyden kun var lokaliseret i midten, men så viser det sig, at lydbilledet kan vokse sig kæmpestort,” bemærker Audun entusiastisk.

“Ingen tvivl om, at Atmos-lyden fungerer godt her,” tilføjer Geir, som påpeger, at de indbyggede højdekanaler giver Samsung en klar fordel i forhold til de andre soundbars uden Atmos-lyd.

Hvad så med bassen? Samsung-soundbaren kommer med en temmelig kompakt trådløs subwoofer. Den kan ikke måle sig med det saftige tryk fra Klipschs basmonster, men får det alligevel til at swinge godt i lytterummet.

Den går ikke voldsomt dybt, men lyder på til gengæld taktfast og præcist, og hænger godt sammen med resten af lydbilledet. Dermed fungerer den fint til både musik og film.

Samsung HW-Q610A kan bruges sammen med et trådløst baghøjttalersæt, som er ekstraudstyr. (Foto: Samsung)

Konklusion

Samsung HW-Q610A er en glimrende soundbar til prisen. Lydbilledet fremstår stort og tredimensionelt, og er bedre differentieret end på de andre soundbars i testen. Vi var især imponeret over, hvordan Samsung-soundbaren formår at skalere lydbilledet, som lydmikset tilsiger det, hvilket tyder på, at Atmos-højdekanalerne fungerer effektivt.

Subwooferen giver også godt med bas og er hurtigere end de andre i klassen. Her er der nok fart og tryk på, til at såvel musik som film lyder medrivende. Helt klart et rigtig godt køb!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Også i denne test:

Panasonic SC-HTB490

Helt okay til prisen

Testens billigste soundbar vil give en klar lydforbedring, men viser også, at det kan betale sig at smide lidt ekstra penge på bordet.

Panasonic-soundbaren er nem at placere og kommer med en kompakt trådløs subwoofer.
Vi savner et bedre display, og lyden kunne afgjort have været klarere og mere dynamisk.

Klipsch Cinema 600

Benhård bas

Med Klipsch ved roret kommer der liv i de små hjem, når kuglerne flyver, og eksplosionerne brager løs. Det her må være det mest intense, vi har hørt til denne pris!

Topsej lyd – og en krudttønde af en subwoofer! Imponerende kvalitetsindtryk.
Mangler Dolby Atmos, og den store subwoofer er det nok ikke alle interiørbevidste, der vil være lige glade for.

TCL TS8132EU

Atmos surround-lyd på budget

TCL stiller op med en af de billigste soundbars, der kan tilbyde “ægte” Atmos-lyd med indbyggede højdekanaler. Og til prisen lyder den rigtig fint!

TCL TS8132 tegner et stort lydbillede op med en fin surround-følelse. Plus for god fjernbetjening og letlæseligt display.
Subwooferen hænger lidt bagefter og kan forvrænge ved høj volumen.

Yamaha ATS-2090

Heftig nok

Yamahas soundbar underholder på film med klare dialoger og rimelig kraftig lyd. Men er den lige så god til musik?

Stor lyd, godt med punch. Okay klangbalance.
Farvet bas. 3D surround-effekt giver efterklang, som i en stor hal. Display mangler.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Mindre og billigere Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ud, som om Sonos' planlagte Sub Mini bliver nogle måneder forsinket.
Soundbar til få hundrede kroner Creative Stage Air V2 er en en bærbar, batteridreven soundbar til næsten ingen penge
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
TAD er tilbage med ny højttaler TAD-CR1TX bliver ikke ligefrem billig.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend