Search
Generic filters

Yamaha RX-V677

 itemprop
Yamaha RX-V677

Fart og tempo

Yamaha har altid ment, at det er sjovere med flere muskler i hjemmebiografen. I dette tilfælde mangler der bare en lidt mere delikat hånd.

Lyd & Billede mener

Med fokus på stor baslyd og en fyldig mellemtone bliver det aldrig kedeligt med Yamaha. Brugervenligheden i denne lille krudttønde er også god.
Overtonerne mangler lidt opløsning, så dialoger og klirrende sværd mister lidt luftighed og snert.
 • HDMI: 6 ind (1 m. MHL), 1 ud
 • Effekt: 7 x 90 W (8 ohm, 2 kanaler)
 • Opløsning: 4K-opskalering, 60 fps, 3D
 • Rumkorrektion: YPAO
 • Netværk: Wi-Fi, Ethernet
 • Streaming: Spotify Connect, AirPlay, DLNA
 • App-styring: AV Controller (iOS, Android, WP)
 • Multikanal pre-out: Nej
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4990 kr

år Smaug brøler, buldrer det godt i basområdet og får næsten buksebenene til at blafre. Lydbilledet er stort og pompøst, og dialoger lyder meget større, end man er vant til fra virkeligheden. Her kan man tale om at blive underholdt! Det er virkelig spændstig biograflyd. Tonerne holder også kraften opover, men Yamaha har ikke samme detaljegrad og luftighed i det øvre register som Pioneer.

Med noget mangel på raffinement i toppen er dialoger og filmmusik ikke så luftig, som vi kunne tænke os. Eventyr og action sidder lige i skabet, mens mere afdæmpede film savner lidt mere luft.

Flyglet på Hoff Ensembles Quiet Winter Night har ikke samme snert i de lyse tangenter som med Pioneer og de andre receivere, og kontrabassen kunne også have haft klarere overtoner. Men ingen af de andre har Yamahas underholdende rytmik. Det er ikke sådan, at Yamaha RX-V677 reelt er kraftigere end de andre, men lydsignaturen gør, at det virker sådan. Desuden bliver den ikke så skarp, når man spiller højt, men er mere ørevenlig.

Udstyr
Udstyrsniveauet er godt. Endelig har Yamaha fået indbygget Wi-Fi, så man ikke skal bruge en ekstern adapter til at koble enheden til det trådløse hjemmenetværk. Musik kan streames fra en netværkstilsluttet harddisk, og her er Yamahas Music Play-funktion praktisk. Med den styres musik fra mobiltelefonen med omtrent samme brugerflade som Apple AirPlay – der er så simpel og intuitiv, at alle kan bruge den.

AirPlay understøttes også, og desuden er Spotify Connect indbygget, så her kan man vælge og vrage imellem brugervenlige streaming-muligheder. Internetradio er nu en selvfølge, mens Bluetooth stadig kræver en ekstern adapter. Til gengæld kan Yamaha sættes op som direkte Wi-Fi-forbindelse med mobiltelefon eller computer, så man kan afspille musik uden at være i kontakt med hjemmenetværket. Det eliminerer behovet for Bluetooth.

Seks HDMI 2.0 indgange understøtter 4K-opløsning i fuld 12 bit farvedybde og 60 billeder i sekundet, og opskalerer lavere video-opløsninger til 4K Ultra HD. Receiveren har kun én HDMI-udgang, så hvis du både har en projektor og et tv, der skal tilsluttes, skal du bruge en HDMI-splitter.

Yamahas rumkorrektion fungerer godt – og bedst, hvis man vælger at justere alle de øvrige højttalere med udgangspunkt i fronthøjttalerne. Forudsat at det er gode højttalere.

annonce

Brugervenlighed
Yamaha-receiveren er meget nem i brug. Alle nødvendige funktioner er tilgængelige via app’en, samtidig med at man ikke overvældes af alskens justeringsmuligheder.

annonce

Der er fire såkaldte Scene-knapper på fjernbetjeningen, som er forprogrammeret med navnene BD/DVD, TV, NET (netradio) og RADIO. Korrekt programmeret sættes f.eks. tv’et til den rigtige indgang, og Blu-ray-afspilleren tændtes, når der trykkes på BD/DVD-knappen.

Konklusion
RX-V677 er en lille krudttønde af en receiver. Den har godt tag i basområdet og skriger ikke af smerte, når den presses. Man kan spille ganske højt, uden at det skærer i ørerne, og det lyder sejt hele vejen. I vores ører kan den indimellem blive lidt svulstig i lyden, men hvad underholdningsfaktor angår, er den super.

Vi noterer os også, at Yamaha endelig har indbygget Wi-Fi, og at der er meget lidt at udsætte på funktionalitet og brugervenlighed.

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Opsummering

  Pris: kr Annonce
   data-srcset

  Sony STR-DN1050

  Pris: 5495 kr Annonce
  Sony varter op med klar og dynamisk lyd, og skiller fint de forskellige stemmer og instrumenter ad. Special effects på film kommer godt frem. Det er også en meget brugervenlig receiver.
  Bør matches med højttalere med en varm og fyldig klang, ellers kan det blive lidt hårdt i toppen.
   data-srcset

  Onkyo TX-NR636

  Pris: 4500 kr Annonce
  Lydbilledet er stort og flot med klare dialoger og god kontrol over kampscener. Receiveren er fremtidssikret med HDCP 2.2, og Dolby Atmos giver ægte sfærisk surround-lyd.
  Rumkorrektionen er en simpel sag, og EQ-indstillingerne får den til at lyde lidt anæmisk. Slå EQ fra.
   data-srcset

  Pioneer VSX-924

  Pris: 4999 kr Annonce
  En veludstyret receiver med flere indstillingsmuligheder, end du kan drømme om. Dialoger lyder klokkeklart takket være en god, neutral tonegengivelse helt ned til basområdet. Det gavner selvfølgelig også hele lydbilledet.
  Pioneer kan lyde lidt hårdt, når den bliver presset. Fjernstyring fra mobilen bærer præg af de mange funktioner, så man er nødt til at scrolle en masse og mister lidt overblikket.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Yamaha RX-V677

  (Foto: Producent)

  Disse flagskibs-receivere har kraft og finesse nok til at overgå alt, hvad du har hørt i en biografsal.

  (Foto: Producent)

  Hvis du gyser ved tanken om en stor klods af en surround-receiver med en ormegård af kabler hen over gulvet, har Denon et mere diskret alternativ.

  (Foto: Producent)

  Den mest moderne teknologi og fantastisk lyd. Også fra oven! Her finder du den receiver, du bare MÅ have.

  (Foto: Producent)

  Selv efter mere end 20 år på markedet er biografhøjttalerne fra M&K Sound stadig blandt de bedste i deres klasse.

  (Foto: Producent)

  Disse surround-receivere giver meget sejere lyd, end nogen soundbar kan drømme om.

  (Foto: Producent)

  Pioneer bombarderer os fra alle sider!

  (Foto: Producent)

  Med lækkert design og masser af effekt løfter denne kraftkarl fra Onkyo hjemmebio-lyden til nye højder. Men den er ikke uden fejl.

   data-srcset

  Læg nogle ekstra kroner i en surround-receiver, og du får meget sejere lyd i din hjemmebio.

   data-srcset

  Hvis du ikke har plads til en stor, grim surround-receiver, kan du sagtens få glæde af en tynd model i hjemmebiografen.

   data-srcset

  Surround-receivere med Dolby Atmos og masser af power løfter hjemmebiografen til nye højder.

   data-srcset

  Få funktioner, men kanon lyd og suveræn rumkorrektion – Anthem MRX710 er en vinder.

   data-srcset

  Disse receivere kommer du ikke uden om. Med den nyeste teknologi er de klar til morgendagens formater.