Search
Generic filters

Pioneer VSX-924

 itemprop
Pioneer VSX-924

Spækket med funktioner

Denne vellydende receiver har flere funktioner, end du nogensinde får brug for.

Lyd & Billede mener

En veludstyret receiver med flere indstillingsmuligheder, end du kan drømme om. Dialoger lyder klokkeklart takket være en god, neutral tonegengivelse helt ned til basområdet. Det gavner selvfølgelig også hele lydbilledet.
Pioneer kan lyde lidt hårdt, når den bliver presset. Fjernstyring fra mobilen bærer præg af de mange funktioner, så man er nødt til at scrolle en masse og mister lidt overblikket.
 • HDMI: 7 ind (1 m. MHL), 2 ud
 • Effekt: 7 x 105 W (8 ohm, 2 kanaler)
 • Opløsning: 4K-opskalering, 60 fps, 3D
 • Rumkorrektion: MCACC
 • Netværk: Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth
 • Streaming: Spotify Connect, AirPlay, DLNA
 • App-styring: iControlAV5 (iOS, Android)
 • Multikanal pre-out: Nej
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4999 kr

De krævende scener fra Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark på Blu-ray gengives klart og tydeligt. Dialogerne lyder åbent og tydeligt, og klingende stål og sprøjtende ild gengives med dynamik og gnist. Bilbo Sækkers’ stemme er tydeligere ved lav volumen end med Yamaha, og Smaugs malmrøst lyder mere opløst og naturligt i basområdet.

Med velpoleret jazz i surround breder musikken sig rundt om os, og flyglet har et godt anslag, samtidig med at undertonerne gengives tydeligt. Uanset om det er stereo eller surround, og om det er klassisk, rock eller visesang, der er på programmet, så byder Pioneer på et klart og åbent lydbillede.

Effekten er helt klart godkendt, for man kan spille temmelig højt. Men VSX-924 bliver noget skarp i overtonerne, når den presses, og kan med fordel parres med højttalere med en lidt rund karakter i toppen.

Udstyr
Pioneer VSX-924 er som udgangspunkt den eneste receiver uden trådløs netværkstilkobling, men skal forbindes til hjemmenetværket med kabel. Koblet til netværket bruger du bare Spotify Connect eller AirPlay til at afspille al den musik, du vil, fra din telefon eller tablet. Internetradio er der også.

De syv HDMI 2.0 indgange understøtter 4K video-opløsning (3840 x 2160) med fuld 12 bit farvedybde (4:4:4) og 60 billeder i sekundet. Nyt er opskalering fra lavere opløsninger. Rumkorrektionen MCACC kalibrerer højttalerne automatisk til én siddeplads, og korrigerer også for faseforandringer i lyden.

Brugervenlighed
Pioneers nyeste fjernbetjenings-app, iControlAV5, giver en hel del funktioner. F.eks. at kunne flytte sig selv et par “rækker” frem eller tilbage i lydbilledet, bare med mobiltelefonen. Der er måske lidt for mange funktioner, for det tager et godt stykke tid at lære dem at kende.

Tidligere apps var måske mere overskuelige, men plus for, at man endelig kan søge i musiklister, når musik afspilles fra en netværks-harddisk (via DLNA). Alligevel er det klart mest brugervenligt at benytte tjenester som Spotify eller WiMP via AirPlay.

annonce

Brugervenligheden øges af trin-for-trin instruktioner om tilkoblinger, og hvordan knapperne på fjernbetjeningen fungerer. Men jeg synes, at app’en kunne have været mere overskuelig.

annonce

Jeg savner også direkte knapper til forskellige indstillinger af rumkorrektionen. Man kan gemme forskellige kalibreringer med og uden EQ-indstillinger, og skifte imellem dem, men så må man ind i skærmmenuen hver gang. Lidt besværligt.

En anden ting, jeg ikke kan lide, er at jeg tit og ofte finder mig selv i menuen for at lave justeringer, og hver gang forsvinder lyden fra højttalerne. Det ville være rart, hvis lyden forblev der, ikke mindst fordi det så ville være lettere at justere den i realtid.

Konklusion
Den fuldpakkede Pioneer VSX-924 er nem at sætte op takket være trin-for-trin instruktioner. Fjernbetjenings-app’en kunne have været mere overskuelig, men den fungerer. Lyden er klar og fin, især i mellemtone-området, hvor dialoger og sangstemmer befinder sig. Den kan blive lidt stresset ved høj volumen, men alt i alt en rigtig god receiver.

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Opsummering

  Pris: kr Annonce
   data-srcset

  Yamaha RX-V677

  Pris: 4990 kr Annonce
  Med fokus på stor baslyd og en fyldig mellemtone bliver det aldrig kedeligt med Yamaha. Brugervenligheden i denne lille krudttønde er også god.
  Overtonerne mangler lidt opløsning, så dialoger og klirrende sværd mister lidt luftighed og snert.
   data-srcset

  Sony STR-DN1050

  Pris: 5495 kr Annonce
  Sony varter op med klar og dynamisk lyd, og skiller fint de forskellige stemmer og instrumenter ad. Special effects på film kommer godt frem. Det er også en meget brugervenlig receiver.
  Bør matches med højttalere med en varm og fyldig klang, ellers kan det blive lidt hårdt i toppen.
   data-srcset

  Onkyo TX-NR636

  Pris: 4500 kr Annonce
  Lydbilledet er stort og flot med klare dialoger og god kontrol over kampscener. Receiveren er fremtidssikret med HDCP 2.2, og Dolby Atmos giver ægte sfærisk surround-lyd.
  Rumkorrektionen er en simpel sag, og EQ-indstillingerne får den til at lyde lidt anæmisk. Slå EQ fra.

  Subscribe
  Notify of
  3 Comments
  oldest
  newest most voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Pioneer VSX-924

  (Foto: Producent)

  Disse flagskibs-receivere har kraft og finesse nok til at overgå alt, hvad du har hørt i en biografsal.

  (Foto: Producent)

  Hvis du gyser ved tanken om en stor klods af en surround-receiver med en ormegård af kabler hen over gulvet, har Denon et mere diskret alternativ.

  (Foto: Producent)

  Den mest moderne teknologi og fantastisk lyd. Også fra oven! Her finder du den receiver, du bare MÅ have.

  (Foto: Producent)

  Selv efter mere end 20 år på markedet er biografhøjttalerne fra M&K Sound stadig blandt de bedste i deres klasse.

  (Foto: Producent)

  Disse surround-receivere giver meget sejere lyd, end nogen soundbar kan drømme om.

  (Foto: Producent)

  Pioneer bombarderer os fra alle sider!

  (Foto: Producent)

  Med lækkert design og masser af effekt løfter denne kraftkarl fra Onkyo hjemmebio-lyden til nye højder. Men den er ikke uden fejl.

   data-srcset

  Læg nogle ekstra kroner i en surround-receiver, og du får meget sejere lyd i din hjemmebio.

   data-srcset

  Hvis du ikke har plads til en stor, grim surround-receiver, kan du sagtens få glæde af en tynd model i hjemmebiografen.

   data-srcset

  Surround-receivere med Dolby Atmos og masser af power løfter hjemmebiografen til nye højder.

   data-srcset

  Få funktioner, men kanon lyd og suveræn rumkorrektion – Anthem MRX710 er en vinder.

   data-srcset

  Disse receivere kommer du ikke uden om. Med den nyeste teknologi er de klar til morgendagens formater.