TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Gruppetest Matrix Audio Element M2

Overflod af funktioner

En af de mest veludstyrede streamere i klassen er spækket med indgange og understøtter alle nødvendige musiktjenester og lokalt lagret musik.

forfatter
Publiceret 21/01/2023 - 10:00
Karakter
Matrix Audio Element M2
L&B mener
Alle de tilslutninger, du kan drømme om, inklusive HDMI ARC- og USB-DAC-indgang. Understøtter både streaming og musik lagret på netværket. Flot lyd.
Touchskærmen på forsiden er funktionel, men lige lille nok for at ramme rigtigt. At taste password er vanskeligt. App’en er ikke så elegant, som den ser ud.
Specifikationer
 • Type: Musikstreamer 
 • Tjenester: Spotify Connect, Tidal Connect, Qobuz, vTuner (internet-radio) 
 • Streamingteknologi: AirPlay 2, UPnP, Roon Ready 
 • Netværk: Ethernet 
 • Indgange: Toslink, Coax, USB-B, HDMI ARC, HDMI I2S-LVDS, 12V trig 
 • Udgange: XLR, RCA 
 • Lydformater: MP3, WMA, WAV, AIF, AIFC, AIFF, AAC, FLAC, OGG, APE, ALAC, M4A, DSF, DFF, CUE  
 • DAC: ESS ES9028PRO 32 bit / 768 kHz PCM, DSD1024 (DSD256 DoP) 
 • Styring: Fjernbetjening, app-styring (MA Remote for iOS og Android)  
 • Tilbehør: Fjernbetjening, strømkabel  
 • Mål, vægt: 280 x 259 x 58 mm, 3,5 kg 
 • Andet: Sølvfarve 
 • Web: matrix-digi.com 
Vejl. pris 28000Pr. 21/01/2023 Produktside

Matrix Audio har satset på at pakke store ting ind i en lille boks, med Element M2. Den har et væld af digitale indgange, og både HDMI ARC- og USB-DAC-indgangene er på plads, foruden coax og optisk. En separat I2S-indgang er også tilgængelig i form af en ekstra HDMI-indgang. 

Element kan streame de fleste væsentlige musiktjenester, herunder Spotify, Tidal og Qobuz (men ikke Apple Music), samt internetradio. Spotify og Tidal har desuden en såkaldt Connect-funktion, som betyder at du simpelthen finder Element M2 som lydanlæg direkte i Spotify- eller Tidal-app’en. Dermed behøver du ikke at tænke på Matrix-app’en MA Remote.  

Du har også mulighed for at streame både Tidal og Qobuz i MA Remote, og her åbner der sig også mulighed for at tilføje dit musikbibliotek af downloadede filer. App’en har et fint layout, men vi savner bl.a. en søgefunktion til internetradio, og streaming af musik er generelt lidt mere kompliceret, end vi kunne ønske. I testperioden har vi brugt Roon og Tidal Connect mest. Så understøttes MQA-formatet også fuldt ut, med opløsninger på helt op til 384 kHz. 

Et godt udvalg af digitale indgange, inkluderett HDMI og USB-DAC. Afpilleren har også både ubalanceret RCA og balanceret XLR analog ud. (Foto: Matrix Audio)

Matrix Audio Element M2 i praksis

Tilslutning af Element M2 er ganske enkelt, bortset fra at det virtuelle tastatur på berøringsskærmen bliver meget lille, når du skal indtaste Wi-Fi-adgangskoden. Det skal heldigvis kun gøres én gang.  

Når først afspilleren er oppe at køre, er det meste andet nemt. Du kan vælge, om udgangen skal være variabel eller fast, og om den automatisk skal blive lydløs, når du tilslutter et sæt hovedtelefoner. 

Lyden er, som den skal være i denne prisklasse: En flot og velopløst klangstruktur med fabelagtig styrke i Jan Gunnar Hoffs klaver, placeret i et stort rum, der breder sig godt ud over højttalernes fysiske placering.  

Foto: Matrix Audio

Bassen opleveres strammere her med mere punch og power i rytmisk musik end hos Wattson Madison. Vi er ikke helt i Naim-land i den henseende, men det er ikke langtfra. Rummet i lydbilledet opleves lidt større her end med Naim ND5 XS 2, men dimensionerne er stadig et stykke fra Auralic Altair G1.1.  

Taylor Swifts dejlige ballade Exile med Bon Iver klinger smukt ud i rummet, og hendes stemme har masse luft. Justin Vernons gæstevokal i denne duet står også stort og flot ud af Audio Physic Spark i nyeste inkarnation, drevet af McIntosh MA9500, og med Element M2 tilsluttet med balancerede XLR-kabler.  

Denne afspiller havde vi fint kunnet leve med i egen stue! Igen er der ikke samme dybde som med Auralic, men den samlede oplevelse er vældigt god. 

Konklusion

Hvis du ønsker understøttelse af så mange musiktjenester som muligt, og du gerne vil tilslutte både computeren og TV’et digitalt, så bør du absolut overveje Matrix Audio Element M2. Den tilbyder på det meste af, hvad man kan ønske sig af indgange, og uanset om du abonnerer på Tidal, Qobuz eller til og med Spotify, så er du dækket godt ind. Roon-brugere kan også glæde sig over, at afspilleren er Roon Ready – og den har til og med fuld MQA-understøttelse. 

Lydkvaliteten er rigtig god, helt som den skal være i denne prisklasse. Her har du et alt-i-et-produkt, som vil give masser af glæde! Også selv om app’en godt kunne haft flere muligheder. 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Også i denne test:

Auralic Altair G1.1

Guldstandarden blandt musikstreamere

Auralics nye Altair G1.1 løber med en smal sejr, fordi den kombinerer enestående lydkvalitet med en fremragende DAC og god brugervenlighed.

Spiller med indsigt og autoritet. Superdefineret lydbillede med gnistrende dynamik. Fremragende DAC.
Ingen digitale udgange. Ingen fjernbetjening. Ingen Android-app.

NAIM ND5 XS 2

En grå ulv i fåreklæder

Den minimalistiske Naim ND5 XS 2 er ældst blandt musikstreamerne, men det mærkes på ingen måde på lyden.

Levende lydbillede med analog musikalitet. Gnistrende dynamik og fin app-styring.
Ingen skærm. Ingen fjernbetjening eller knapper.

HiFi Rose RS150B

Fantastisk gennemført afspiller

HiFi Rose er det nyeste eksempel på, at lydkvalitet og brugervenlighed ikke behøver at være hinandens modsætninger.

Alle streamingtjenester i højeste kvalitet integreret. Stor touchskærm og enestående brugervenlighed. Strålende DAC og fantastisk kontrolleret og åben lyd.
Vi savner lidt dynamisk kontrast.

Wattson Audio Madison

Schweizisk minimalisme på sit mindste

Når man ser Wattson Madison skulle man tro, at den kostede langt mindre. Det er indtil man hører den. Men den er ikke for alle.

På sit bedste giver afspilleren et stort lydbillede med god kontrast. Den er enkel at sætte op og gør ikke meget væsen af sig fysisk. App-styring med sjovt layout og skrift.
Et billigere udseende, end vi havde forventet af en solid blok aluminium. Meget minimalistisk med få tilslutningsmuligheder. Ingen Wi-Fi. App findes kun til iOS. For bedste lyd skal man bruge en tredjeparts-afspiller, som Roon.

Læs også:

Roon Labs Nucleus+

Overlegen netværksafspiller

Roon kan meget vel være verdens bedste til musik-streaming og multirumsafspilning. Her er netværksafspilleren, der kan løse det meste.

Stream musikken med fuld opløsning og kvalitet til uendelig mange multirums-endepunkter. Avanceret rumkorrektion og meget mere.
Dyr løsning. Du kan gøre det samme med Roon til pc og Mac (men ikke så stabilt). DAC skal købes ved siden af. Roon-konto er obligatorisk og koster ekstra.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støj Den ene strømforsyning kan du slutte seks enheder til.
lbpluss
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
lbpluss
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
lbpluss
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
lbpluss
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
Følg Lyd & Billede