TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Gruppetest HiFi Rose RS150B

Fantastisk gennemført afspiller

HiFi Rose er det nyeste eksempel på, at lydkvalitet og brugervenlighed ikke behøver at være hinandens modsætninger.

forfatter
Publiceret 21/01/2023 - 10:00
Karakter
HiFi Rose RS150B
L&B mener
Alle streamingtjenester i højeste kvalitet integreret. Stor touchskærm og enestående brugervenlighed. Strålende DAC og fantastisk kontrolleret og åben lyd.
Vi savner lidt dynamisk kontrast.
Specifikationer
 • Type: Musikstreamer 
 • Tjenester: Tidal Connect. Spotify Connect, Qobuz, Apple Music, Rose Radio, Rpse TUbe, FM radio m fl. 
 • Streamingteknologi: AirPlay, DLNA, Roon Ready, MQA decoding 
 • Netværk: Bluetooth 5.0, Wi-Fi 2,5/5 GHz, Ethernet 
 • Indgange: Koaksial, optisk, RCA linje, XLR AES/EBU, USB-A, Ethernet 
 • Udgange: XLR/RCA, USB, HDMI ARC 
 • Lydformater: MQA, DSD, DXD, FLAC, MQS, AAC, AIFF, PCM m.fl. 
 • DAC: ESS SABRE ES9038PRO, 32 bit / 768 kHz PCM  
 • Styring: Rose Connect app, Bluetooth fjernkontroll 
 • Tilbehør: Fjernbetjening, USB Wi-Fi adapter 
 • Mål, vægt: 43 x 31,8 x 12,4 cm, 13 kg 
 • Andet: 14,9’’ IPS touchskærm, CD-ripping, forberedt for SSD-lagring. 4K HDMI-udgang 
 • Web: eng.hifirose.com 
Vejl. pris 33990Pr. 21/01/2023 Produktside

HiFi Rose er et ganske ubeskrevet blad, men det sydkoreanske selskab har skabt sig et navn på rekordtid med musikstreamere, som overgår det meste, vi har set.  

RS150B ser f.eks. anderledes ud end noget, vi har set før. Med en 14,9-tommers touchskærm, der fylder hele fronten, oser den high-tech, og det svarer til, hvad du finder på indersiden. En avanceret musikstreamer med 32 bit digitalkonverter med understøttelse af bl.a. DSD, MQA og PCM-formaterne. En Femto-clock styrer musiksignalet, og en hexa-core Cortex-processor er hjernen bag det hele. 

På bagsiden finder du en række indgange til både digitale og analoge lydkilder, herunder en HDMI-udgang til 4K video til et TV eller en ekstern skærm. HiFi Rose RS150B kan nemlig streame video fra Rose Tube, virksomhedens TV-kanal med eget netindhold, men som endnu vigtigere understøtter streaming fra alle kendte streamingtjenester. Deriblandt Tidal i MQA-kvalitet, højopløst musik fra Qobuz, og selvfølgelig Spotify og Apple Music.  

HiFi Rose har til og med HDMI-udgang. (Foto HiFi Rose)

Den store skærm kan konfigureres, som man ønsker, og kan endda vise VU-metere i McIntosh-stil, hvis man vil have det. Der medfølger en Bluetooth-fjernbetjening til de mest brugte funktioner, men det er Rose Connect-app’en, man skal bruge. Den virker med både iOS og Android, er forbilledligt overskuelig og nem at bruge.  

Musikstreamerens indbyggede DAC er strålende og perfekt til digitale lydkilder, og du kan streame musik fra NAS eller computere med DLNA til RS150B’en. Som også har en USB-indgang til kablet streaming fra en computer. Den har sågar en ledig plads på undersiden til en SSD, hvis man vil gemme musik, som kan rippes fra et CD-drev tilsluttet via USB.  

Lydkvalitet

Opsætningen af en RS150B er såre enkel. Efter tilslutning til anlægget skal du blot koble dig på netværket, enten trådløst med den medfølgende Wi-Fi-dongle eller Ethernet-kabel. Den finder lynhurtigt netværket, og man har et næsten uendeligt antal indstillinger og konfigurationer til rådighed. Valgbare digitale filtre er blot noget af det, skærmen kan konfigureres som man vil og viser albumcovers og information over hele skærmfladen.  

Det tager ikke lang tid lære sig, hvordan man bruger afspilleren, som er den klart mest brugervenlige musikstreamer, der findes lige nu. 

Foto: HiFi Rose

Den er også blandt de klart mest vellydende. 

Lydbilledet på Jan Gunnar Hoffs Living minder om lydbilledet fra Auralic-streameren. Men her er det en smule smallere, og der er ikke helt den samme dybde i klaverlyden som fra Auralic.  

“Det føles, som om man bliver skubbet lidt længere ned i salen, men musikken flyder fint, musikalsk vil nogle sige. Det spiller meget bedre, end hvis man f.eks. havde tilsluttet en billig Argon streamer til en god DAC. Det er tydeligt, at man er i high-end-klassen her,” kommenterer Geir.  

Exile lyder lidt krympet, ikke at lydbilledet er mindre, men musikken er mere koncentreret omkring højttalerne sammenlignet med Auralic, som udfolder et bredere perspektiv. Vokalen lyder en smule mere tør, og på Sudan Archives Loyal er der mindre ‘afstand’ i lydbilledet mellem vokalen og synthen. Lyden er ekstremt godt kontrolleret, og bassen er dejligt stram og vægtet. Den lever virkelig i lydbilledet fra HiFi Rose-streameren. Det eneste vi savner er lidt mere dynamisk kontrast og lidt mere luft i lydbilledet.  

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at HiFi Rose er en producent, vi kommer til at høre mere fra. Den enestående smukke RS150B er den mest brugervenlige musikstreamer, endda med bred margin. Det skyldes ikke kun den skarpe touchskærm, men også en brugervenlig app og en overskuelig brugergrænseflade både på mobilen og på enhedens skærm. Den har også en strålende DAC indbygget, og man kan tilslutte eksterne harddiske med musik eller nemt installere en SSD til lagring af musik, som du får umiddelbar adgang til på den store skærm. HiFi Rose RS150B opleves som et overflødighedshorn af smarte løsninger, og den leverer lydkvalitet fra øverste hylde. 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Også i denne test:

Auralic Altair G1.1

Guldstandarden blandt musikstreamere

Auralics nye Altair G1.1 løber med en smal sejr, fordi den kombinerer enestående lydkvalitet med en fremragende DAC og god brugervenlighed.

Spiller med indsigt og autoritet. Superdefineret lydbillede med gnistrende dynamik. Fremragende DAC.
Ingen digitale udgange. Ingen fjernbetjening. Ingen Android-app.

NAIM ND5 XS 2

En grå ulv i fåreklæder

Den minimalistiske Naim ND5 XS 2 er ældst blandt musikstreamerne, men det mærkes på ingen måde på lyden.

Levende lydbillede med analog musikalitet. Gnistrende dynamik og fin app-styring.
Ingen skærm. Ingen fjernbetjening eller knapper.

Wattson Audio Madison

Schweizisk minimalisme på sit mindste

Når man ser Wattson Madison skulle man tro, at den kostede langt mindre. Det er indtil man hører den. Men den er ikke for alle.

På sit bedste giver afspilleren et stort lydbillede med god kontrast. Den er enkel at sætte op og gør ikke meget væsen af sig fysisk. App-styring med sjovt layout og skrift.
Et billigere udseende, end vi havde forventet af en solid blok aluminium. Meget minimalistisk med få tilslutningsmuligheder. Ingen Wi-Fi. App findes kun til iOS. For bedste lyd skal man bruge en tredjeparts-afspiller, som Roon.

Matrix Audio Element M2

Overflod af funktioner

En af de mest veludstyrede streamere i klassen er spækket med indgange og understøtter alle nødvendige musiktjenester og lokalt lagret musik.

Alle de tilslutninger, du kan drømme om, inklusive HDMI ARC- og USB-DAC-indgang. Understøtter både streaming og musik lagret på netværket. Flot lyd.
Touchskærmen på forsiden er funktionel, men lige lille nok for at ramme rigtigt. At taste password er vanskeligt. App’en er ikke så elegant, som den ser ud.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
lbpluss
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
lbpluss
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
lbpluss
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
Retroforstærker for samlere NAD C 3050 LE er en næsten perfekt replika af den forstærker, der definerede NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Billede