Lenovos Yoga-serie findes i flere kvaliteter og prisklasser. 520-serien er hverken den slankeste eller den hurtigste, men byder dog på meget maskine for pengene, hvilket slet ikke er så dumt endda.
Plastic fantastic
De ydre rammer er hverken specielt lækre eller luksuriøse. Maskinen er støbt i plastic og aluminium, men er både for tyk og vejer for meget til at falde ind under betegnelsen ultrabook. Det kræver et par stærke skuldre at slæbe denne basse med på daglig basis.
Heldigvis bliver man positivt overrasket, når man klapper skærmen op. Her finder man først og fremmest et særdeles anvendeligt tastatur med god vandring på og mellemrum mellem tasterne. Her finder vi også en fingeraftrykslæser, som ellers er forbeholdt dyrere maskiner. Ikke dårligt! At Lenovo samtidig har smidt alle tænkelige porte og indgange på maskinen, gør den samtidig mere alsidig end de slankere alternativer.
Tablet-mode
Skærmen er på 14 tommer og desværre omgivet af en del spildplads, hvilket virker ret komisk, når man på et klistermærke i hjørnet ser betegnelsen “Narrow Border Screen”. Opløsningen er samtidig på skuffende 1920 x 1080 pixel, og vi fandt hurtigt ud af, at panelet ikke er specielt lysstærkt.
Betragtningsvinklen er heller ikke for god, og i kraftigt sollys er der ret meget genskin. Et lille es i ærmet er til gengæld muligheden for at rotere skærmen 360 grader, så maskinen også kan bruges i tablet-mode. For ja, skærmen er touch-følsom.
Halv pris, næsten samme ydelse
En anden positiv overraskelse skal findes under plasticskallen. Her finder vi en hurtig Intel Core i5-processor, masser af ram og rigeligt med lagerplads til både noter, musik og film.
Som vores benchmark-tests fint afslører, kan en maskine, der koster det halve af de dyreste i testen, godt følge med, når det kommer til rå regnekraft. Dette illustrerer på fornem vis, at den største del af prisen går til indpakning og formfaktor. De ydre rammer hjælper samtidig til at holde maskinen stille og kølig under pres.
Konklusion
Lenovo Yoga 520-14IKB vinder ingen skønhedskonkurrencer og kræver et par stærke skuldre, hvis den skal slæbes rundt på daglig basis. Vi kommer dog ikke uden om, at maskinen koster ca. det halve af de dyreste modeller, men alligevel leverer samme ydelse, når vi kigger på den rå regnekraft.
Hvis prisen er vigtig, kan Lenovo derfor i en snæver vending stadig anbefales. Det gode tastatur er desuden langt at foretrække frem for de helt flade udgaver hos de tyndeste konkurrenter.
Også i denne test:
Huawei MateBook X 53019308
Lækker rejsebærbar
Huaweis første bud på en rejsevenlig laptop er helt i orden!
Dell XPS 13 9360
Perfekt rejsekammerat
Dell XPS 13 giver med sin lækre 3K touch-skærm Apples MacBooks kamp til stregen i klassen for ultrakompakte bærbare.
MacBook 12″ 2017
Lækker, men med begrænsninger
Markedets mest sexede bærbare er blevet endnu bedre, men det har sin pris.
HP Envy x360 15-bq181no
Den største tablet
HP’s to-i-en-pc har god ydelse og en lækker skærm, hvis du er parat til at bære den ekstra vægt.
ASUS Zenbook 13 UX331UAL
Robust studiekammerat
Den billigste ZenBook er så solid, at den opfylder de amerikanske krav til militært udstyr.
Acer Swift 5 SF514-52T-56ZX (NX.GU4ED.005)
Frisk fluevægter
Acers studie-laptop belaster hverken ryggen eller budgettet unødvendigt.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer