Search
Generic filters
TEST

Kasa Smart Light Bulb (Multicolor)

 itemprop
TESTKasa Smart Light Bulb (Multicolor)
Kasa Smart Light Bulb (Multicolor)

Smart pære uden sniksnak

Kasa Smart Light Bulb klarer sig uden hub og kan snakke direkte med dit Wi-Fi.

Lyd & Billede mener

Forbinder direkte til dit Wi-Fi uden hub. Styres via velfungerende og brugervenlig app, men understøtter også både IFTTT, Amazon Alexa og Google Assistant.
Understøtter ikke Apple HomeKit.
 • Type: Belysning (1 E26 LED-pære, 800 lumen)
 • Trådløst: IEEE 802.11 b/g/n 2,4 GHz
 • Fungerer med: iOS 10 eller Android 4.4 samt IFTTT, Amazon Alexa og Google Assistant
 • Mål: 118 x 60 mm (pære)
 • Andet: 2700-9000 K farvetemperatur, energiklasse A+
 • Web: https://www.tp-link.com/dk/home-networking/smart-bulb/
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 429 kr

Intelligent belysning er blevet hvermandseje. Intet varemærke er i den sammenhæng mere populært end Philips Hue, men også IKEA er kommet med på vognen med deres TRÅDFRI-serie, der inkluderer mange forskellige typer prisbillige smart-pærer.

Philips Hue, IKEA TRÅDFRI og de fleste andre intelligente belysningssystemer har det tilfælles, at en central enhed – normalt kaldet en hub eller bridge – så at sige leder og fordeler arbejdet mellem de smarte pærer. Hub’en sluttes til din router og er dermed broen til det trådløse netværk, mens kommunikationen mellem hub’en og de enkelte pærer foregår via ZigBee.

Når din computer, din smartphone og/eller dit smart-TV kobles trådløst til dit hjemmenetværk, sker det via den åbne kommunikationsstandard 802.11, også kendt som Wi-Fi. Denne standard er som et fælles sprog, alle dine enheder forstår. Og det er, fordi enhederne kommunikerer via 802.11, at de kan tale sammen – og med resten af verden – via internettet.

På samme måde er ZigBee en åben kommunikationsstandard specielt beregnet til Smart Home-produkter. Det er typisk trådløse enheder med lavt strømforbrug – såsom LED-pærer, sensorer og kontakter – der forbindes via ZigBee.

ZigBee understøttes af de fleste Smart Home-produkter, hvilket tillader integration af enheder fra mange forskellige producenter.

Men Kasa Smart Light Bulb fra den kinesiske producent af netværksteknologi TP-Link kan du – uden brug af særskilt hub – forbinde direkte til dit trådløse hjemmenetværk via Wi-Fi, hvilket gør især opsætningen af hver enkelt pære så let som at klø sig i nakken.

Det er bare at downloade Kasa-app’en til sin smartphone, skrue pæren i en lampe og til sidst parre pæren med netværket. Voila, så er du i gang.

annonce
Kasa Smart Light Bulb kommer i flere afskygninger. Multicolor-udgaven, som vi har testet her, kan lyse i 16 millioner forskellige farver. (Foto: TP-Link)

Din mobil har styr på det hele

Kasas app er overskuelig og brugervenlig. Afhængigt af produkttype (her har vi testet en Multicolor-udgave af Kasa Smart Light Bulb, men vi prøvede også en såkaldt Dimmable-udgave, som er billigere, men hverken understøtter flere farver eller farvetoner) kan du indstille pærernes (app’en understøtter tilsyneladende et ubegrænset antal pærer) lysstyrke samt farvetone og -temperatur, ligesom der er talrige muligheder for at tidsindstille forskellige hændelser (tænd eller sluk for lyset, skru op eller ned for lysstyrken osv.). Man kan også oprette diverse “smart actions”, så lyset f.eks. tændes, hvis en tilknyttet sensor registrerer bevægelse i et bestemt rum osv.

annonce

Læs også Efter aflytningsskandale: 5 grunde til at bruge Alexa, Google Assistant og Siri – og 3 grunde til at løbe skrigende bort Til trods for aflytning: Skal du købe en smart-højttaler med indbygget digital assistent? Få svaret her.
 data-srcset

En lille ekstra detalje ved app’en er, at den overvåger hver enkelt pæres energiforbrug (i kWh). Samtidig sammenligner den med, hvor meget energi en tilsvarende helt almindelig 60 watt pære ville have forbrugt på samme tid.

I Kasa-app’en kan du oprette tidsplaner for, hvornår der f.eks. skal tændes og slukkes for lyset. Det kan være, når solen står op, eller på et bestemt tidspunkt om morgenen. (Foto: TP-Link)

Klar til stemmestyring

Kasa Smart Light Bulb har en god lysstyrke på 800 lumen, og du kan regne med en levetid på mellem 15.000 og 25.000 timer afhængigt af forbrugsmønster.

Pærerne kan stemmestyres via både Amazon Alexa og Google Assistant. Til gengæld understøttes Apple HomeKit ikke, hvilket er lidt af en streg i regningen, da Kasa-produkterne dermed ikke kan styres via Apples Hjem-app og ej heller via Siri. Det kræver i hvert fald en besværlig omvej via IFTTT, som dog understøttes.

annonce
I app’en får du et overblik over samtlige smarte pærer samt andre produkter, f.eks. stikkontakter og sensorer, fra Kasa. (Foto: TP-Link)

Konklusion

Men hvis du ikke lige er gift med en række Apple-produkter, kan Kasa Smart Light Bulb sagtens anbefales som et godt alternativ til f.eks. Philips Hue. Pærerne kræver ingen hub og er hurtige at installere samt nemme at betjene. Samtidig betyder understøttelsen af både Amazon Alexa, Google Assistant og IFTTT, at de smarte pærer let kan integreres i eksisterende Smart Home-opsætninger og uden problemer styres med stemmen.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.


  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Kasa Smart Light Bulb (Multicolor)

   data-srcset

  Funky solbriller med indbygget lyd

  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?

  (Foto: Producent)

  Gør dum elektronik lidt smartere. Især sammen med TRÅDFRI Gateway.

  (Foto: Producent)

  Skal man have mest muligt ud af sine TRÅDFRI Smart Home-produkter, kommer man ikke uden om TRÅDFRI Gateway.

  (Foto: Producent)

  IKEA TRÅDFRI Lysdæmpersæt er nemt at komme i gang med. Men er ikke særlig smart på egen hånd.

  (Foto: Producent)

  Med nem håndtering og rigtig god videokvalitet er Nextbase 612GW kongen af bilkameraer.

  (Foto: Producent)

  Tobii hiver dig helt ind i spillet og lader dig styre kameraet med øjnene.

  (Foto: Producent)

  Nu behøver du ikke længere at spekulere på, hvem der står foran din dør.

  (Foto: Producent)

  Det var kun et spørgsmål om tid – nu lyser Hue også op i haven.

  Panospace One er så civil, at man næsten ikke kan se, at det er en 3D-printer. (Foto: Panospace)

  Den bruger- og indretningsvenlige 3D-printer er rykket et par skridt nærmere.

  (Foto: Producent)

  GoPro Hero6 Black mestrer lys og mørke langt bedre end sin forgænger.

  (Foto: Producent)

  Hvorfor vride eller rode med nøgler, når man kan fjernstyre?