Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Fem gange to-i-én

Det bedste af to verdener

Er du på udkig efter en ny laptop, bør du overveje, om den skal have trykfølsom skærm eller måske endda aftageligt tastatur. Hvorfor nøjes med en bærbar, når du kan få en tablet med til samme pris?

Skrevet af / 17/11/2016 - 13:25
Fem gange to-i-én
Mikael Hansen

Produkter i denne test

Valget burde ikke være så svært længere, da hybridmaskinerne i dag har samme indmad som de almindelige laptops. De er lige så hurtige, har lige så meget lagerplads og er samtidig yderst transportable. Vi bringer her et udsnit af nogle af de hotteste maskiner på markedet netop nu.

Kvaliteten på 2-i-1-maskinerne er øget gevaldigt over de sidste par år, og med lanceringen af Windows 8 og særlig Windows 10 er det nu en helt naturlig ting at slå over på tablet-mode og bladre rundt med fingrene. Du får – som navnet antyder – to produkter i ét og kan både bruge maskinen som almindelig bærbar og som tablet til afslapning i sofaen.

(Foto: Producent)
(Foto: Asus

360-maskine eller tablet med keyboard?

Før du kaster dig ud i valget af din næste hybridmaskine, skal du dog afgøre med dig selv, om du helst vil have en maskine med 360 graders drejbar skærm, eller om du er mere interesseret i en af de særlige tablets med aftageligt tastatur. Fordi priserne på sidstnævnte er faldet, kan de nu med fordel tages med i vurderingen, når man står over for køb af en ny 2-i-1-maskine.

Der følger dog et ikke uvæsentligt kompromis med, da tablets ikke har nær så mange ind- og udgange som en almindelig bærbar, ligesom de løse tastaturer ofte er ganske flade og dermed ikke nær så behagelige at skrive på over længere tid. Omvendt har de rene tablets den fordel, at der ofte følger en digital pen med, så du kan skrive og tegne direkte på skærmen.

Hvad er bedst for netop dig?

I sidste ende handler det meget om, hvordan og til hvad du skal bruge maskinen. Skal den være lille og let og dermed nem at transportere, eller er det vigtigt, at den kan køre tunge grafikprogrammer og jonglere med regneark? Dit brugsmønster sætter rammerne, og der er meget at vælge imellem. Vi har så til gengæld forsøgt at præsentere et bredt udvalgt af maskiner, der alle kan fås i omegnen af 10.000 kroner.

Du får meget for pengene, uanset hvad du vælger, men valget er i sidste ende op til dig.

(Foto: Producent)
(Foto: Microsoft)

TESTKRITERIER

Vi har samlet vores tests af de seneste modeller fra de store producenter. Maskinerne er bedømt ud fra design og byggekvalitet, hvordan de er i brug, samt hvilke særlige funktioner de har. Skærmene er sammenlignet side om side, ligesom højtalerne er testet med samme kilder.

Ydelsen er målt med forskellige benchmark-programmer. Der tages dog højde for forskellige typer processorer, hvilket bl.a. afspejler sig i priserne. Det dyreste er ikke nødvendigvis det bedste. Hver maskine har fået én samlet karakter.

Vi tester:

Acer Switch Alpha 12                                 9.700 kroner

ASUS ZenBook Flip UX360UA              10.995 kroner

HP Elite x2 1012 G1                                   12.799 kroner

Lenovo Yoga 900s                                      12.000 kroner

Microsoft Surface Pro 4                             12.745 kroner

 

Produkter i denne test

ASUS ZenBook Flip UX360UA

Kraftkarl med tablet-funktionalitet

Skæringen fra ASUS er både smuk og hurtig og kan spille højt.

ASUS leverer ubetinget testens bedste højttalere og det i en lækkert indpakning. Tastaturet er godt at skrive på, og det er rart med lys i tasterne.
Vi kunne godt have ønsket os nogle flere og kraftigere hængsler, da skærmen kan vippe lidt. Derudover er den også lidt mørk og uskarp.
Læs hele testen

Acer Switch Alpha 12

Billig, men god kopi

Acer går Microsoft i bedene og slipper ganske godt fra det.

Hos Acer får du fuld valuta for pengene. Det bagbelyste tastatur følger med som standard, og takket være vandkøling er den dejlig lydløs.
Trods vandkølingen kan maskinen blive lidt varm. Batteriet er et af de dårligste i testen.
Læs hele testen

Microsoft Surface Pro 4

Lidt for dyr og lidt for lækker

Microsoft Surface Pro 4 er et produkt, der emmer af kvalitet.

Det her er virkelig et kvalitetsprodukt! Skærmen er skarp og lækker, og den medfølgende pen er præcis nok til både tekst og tegning.
Tastaturet følger ikke med i prisen og koster alene ca. 1.000 kroner. Blæserne larmer lidt rigeligt under pres, og batteriet dør alt for hurtigt.
Læs hele testen

Lenovo Yoga 900s

Møglækker hybrid

Lenovo har forstået at lave en tynd og lækker hybrid, der kører langt på literen.

Lenovo Yoga 900s er pivlækker at se på og vil fint passe ind på enhver kaffebar. Hængslerne er de bedste, vi endnu har set, og maskinen har en fin lang batterilevetid.
Tastaturet er alt for fladt, ligesom størrelsen på tasterne gør, at man tit rammer forkert. Som arbejdshest er maskinen for underdimensioneret.
Læs hele testen

HP Elite x2 1012 G1

Robust business-blærbar

HP’s arbejdshest holder strøm længe og klarer sågar en tur på gulvet.

HP’s maskine er lavet til arbejde og egner sig netop godt til regneark og Word-dokumenter. Byggekvaliteten er solid, og batteriet er det bedste i testen.
Skærmen er alt for mørk, og stylus-pennen er ikke tænkt med i designet og må derfor dingle i en tynd snor.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Lyd & Billede
Scroll to Top