BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% BARE DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

: Fem gange to-i-én

Det bedste af to verdener

Er du på udkig efter en ny laptop, bør du overveje, om den skal have trykfølsom skærm eller måske endda aftageligt tastatur. Hvorfor nøjes med en bærbar, når du kan få en tablet med til samme pris?

Valget burde ikke være så svært længere, da hybridmaskinerne i dag har samme indmad som de almindelige laptops. De er lige så hurtige, har lige så meget lagerplads og er samtidig yderst transportable. Vi bringer her et udsnit af nogle af de hotteste maskiner på markedet netop nu.

Kvaliteten på 2-i-1-maskinerne er øget gevaldigt over de sidste par år, og med lanceringen af Windows 8 og særlig Windows 10 er det nu en helt naturlig ting at slå over på tablet-mode og bladre rundt med fingrene. Du får – som navnet antyder – to produkter i ét og kan både bruge maskinen som almindelig bærbar og som tablet til afslapning i sofaen.

(Foto: Producent)
(Foto: Asus

360-maskine eller tablet med keyboard?

Før du kaster dig ud i valget af din næste hybridmaskine, skal du dog afgøre med dig selv, om du helst vil have en maskine med 360 graders drejbar skærm, eller om du er mere interesseret i en af de særlige tablets med aftageligt tastatur. Fordi priserne på sidstnævnte er faldet, kan de nu med fordel tages med i vurderingen, når man står over for køb af en ny 2-i-1-maskine.

Der følger dog et ikke uvæsentligt kompromis med, da tablets ikke har nær så mange ind- og udgange som en almindelig bærbar, ligesom de løse tastaturer ofte er ganske flade og dermed ikke nær så behagelige at skrive på over længere tid. Omvendt har de rene tablets den fordel, at der ofte følger en digital pen med, så du kan skrive og tegne direkte på skærmen.

Hvad er bedst for netop dig?

I sidste ende handler det meget om, hvordan og til hvad du skal bruge maskinen. Skal den være lille og let og dermed nem at transportere, eller er det vigtigt, at den kan køre tunge grafikprogrammer og jonglere med regneark? Dit brugsmønster sætter rammerne, og der er meget at vælge imellem. Vi har så til gengæld forsøgt at præsentere et bredt udvalgt af maskiner, der alle kan fås i omegnen af 10.000 kroner.

Du får meget for pengene, uanset hvad du vælger, men valget er i sidste ende op til dig.

(Foto: Producent)
(Foto: Microsoft)

TESTKRITERIER

Vi har samlet vores tests af de seneste modeller fra de store producenter. Maskinerne er bedømt ud fra design og byggekvalitet, hvordan de er i brug, samt hvilke særlige funktioner de har. Skærmene er sammenlignet side om side, ligesom højtalerne er testet med samme kilder.

Ydelsen er målt med forskellige benchmark-programmer. Der tages dog højde for forskellige typer processorer, hvilket bl.a. afspejler sig i priserne. Det dyreste er ikke nødvendigvis det bedste. Hver maskine har fået én samlet karakter.

Vi tester:

Acer Switch Alpha 12                                 9.700 kroner

ASUS ZenBook Flip UX360UA              10.995 kroner

HP Elite x2 1012 G1                                   12.799 kroner

Lenovo Yoga 900s                                      12.000 kroner

Microsoft Surface Pro 4                             12.745 kroner

 

Kraftkarl med tablet-funktionalitet

Skæringen fra ASUS er både smuk og hurtig og kan spille højt.

Lyd & Billede mener

ASUS leverer ubetinget testens bedste højttalere og det i en lækkert indpakning. Tastaturet er godt at skrive på, og det er rart med lys i tasterne.
Vi kunne godt have ønsket os nogle flere og kraftigere hængsler, da skærmen kan vippe lidt. Derudover er den også lidt mørk og uskarp.

Processor: Intel Core I7-6500U

Skærm: 13,3", 3200 x 1800

Hukommelse: 8 GB ram

Lager: 512 GB SSD

Grafik: Intel HD Graphics 520

Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit

Kamera: HD webcam

Mikrofon/hovedtelefon ud, Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth, 2 x USB 3.0, USB-C, hovedtelefonudgang, SD-kortlæser, HDMI

Batteri: Op til 12 timer

Mål og vægt: 32,1 x 21,9 x 1,39 cm / 1.279 g

Benchmarks

Geekbench 4

CPU Benchmark: 3.313 (single-core), 6.617 (multi-core)

Compute Benchmark: 17.775

Cinebench R15

OpenGL: 41,56 fps

CPU: 245 cb

Basemark 3.0: 305,97 (Chrome)

PCMark 8 Home Conventional 3.0: 2.254

Peacekeeper: 3:48 timer

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 10995 kr

Vi har tidligere på året kigget på ASUS og har nu den lidt større model med i7-processor under luppen. Mange af kvaliteterne går igen, men der er naturligvis her tale om en rappere maskine, der klarer opgaverne lige lidt hurtigere og har fået lidt ekstra harddiskplads at boltre sig på.

Designet er stadig stramt og lækkert, og der er en vis følelse af kvalitet over maskinen. Tastaturet er utrolig behageligt at skrive på, og hvis man som jeg er vant til lys i tasterne, vil man glædes over denne funktion. Den indbyggede trackpad har ligeledes en god størrelse og er dejlig responsiv. Er det en maskine, man skal skrive meget på, har ASUS her et godt kort på hånden.

Fantastisk lyd

Et punkt, hvor ASUS trækker fra konkurrenterne, er de indbyggede højttalere, som er blevet til i samarbejde med Harman Kardon. Normalt er lyd ikke noget, laptop-producenter bruger så mange kræfter på, så det er utrolig rart at se og ikke mindst høre en maskine, der spiller så godt.

Desværre er der også et par negative sider, som bør nævnes. Hængslerne, der holder skærmen fast, er ikke helt så stramme som på de øvrige modeller. Det betyder, at skærmen kan vippe en smule. Det er dog i det store og hele ikke noget, der generer, og derfor ikke noget, man lægger mærke til, når den står solidt plantet på bordet.

Et andet punkt, vi tidligere har kritiseret, er selve skærmen. Den har ganske vist en høj opløsning og er som sådan fin nok, men hvor ville det dog være rart, hvis man kunne skrue lidt højere op for lysstyrken. Den er simpelthen for mørk og skiller sig her negativt ud fra nogle af de øvrige konkurrenter.

Lidt tung tablet

Som tablet føles ASUS lidt tung og klodset, og det ellers så behagelige tastatur er ikke helt så behageligt at pille ved på bagsiden af skærmen. Fordi der er tale om en 360-model, føles maskinen desuden lidt tung at sidde med. Det skal dog ikke nødvendigvis ligge den til last, og jeg ser derfor tablet-funktionen som en bonus snarere end en ulempe.

Konklusion

ASUS Zenbook UX305UA er på mange måder en utrolig lækker maskine, der burde kunne tilfredsstille de fleste. Designet er stramt og lækkert, og du får rigeligt med ind- og udgange til dit eksterne habengut.

Desværre må jeg sige, at hængslerne på skærmen ærgrer mig. De kunne være lavet bedre. At skærmen samtidig ikke er så lysstærk, er til at leve med og kun noget, man rigtig lægger mærke til, når man sammenligner direkte med de øvrige deltagere.

En god maskine med en god pris, som dog godt kunne justeres en smule nærmere perfektion.

Billig, men god kopi

Acer går Microsoft i bedene og slipper ganske godt fra det.

Lyd & Billede mener

Hos Acer får du fuld valuta for pengene. Det bagbelyste tastatur følger med som standard, og takket være vandkøling er den dejlig lydløs.
Trods vandkølingen kan maskinen blive lidt varm. Batteriet er et af de dårligste i testen.

Processor: 2,5 GHz Intel Core i7 (6. gen.) 6500U

Skærm: 12" IPS, 2160 x 1440

Hukommelse: 8 GB ram

Lager: 512 GB SSD

Grafik: Intel HD Graphics 520

Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit

Kamera: 5 MP (bag), 2 MP (front)

Mikrofon, Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth, USB 3.0, USB-C, hovedtelefonudgang, SD-kortlæser, aftageligt tastatur

Batteri: Op til 8 timer

Mål og vægt: 29,2 x 20,14 x 0,95 cm / 900 g

Benchmarks

Geekbench 4

CPU Benchmark: 3.525 (single-core), 7.023 (multi-core)

Compute Benchmark: 17.805

Cinebench R15

OpenGL: 43,36 fps

CPU: 319 cb

Basemark 3.0: 226,08 (Edge)

PCMark 8 Home Conventional 3.0: 2.666

Peacekeeper: 3:31 timer

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 9700 kroner kr

Det siges, at efterligning er den ærligste form for smiger. I så fald bør Microsoft få røde kinder, når de ser på Acers Swift Alpha 12. Maskinen ligner på mange områder Surface Pro 4, dog med et par væsentlige forskelle. Den primære er prisen, der ligger et stykke under Microsofts. Heldigvis er det ikke noget, der går nævneværdigt ud over kvaliteten, og har man som kunde aldrig prøvet andet, kan man være fuldt ud tilfreds med sit køb.

En anden forskel er, at det aftagelige tastatur her følger med som standard. Det kunne Microsoft lære noget af. Til gengæld skal du så betale ekstra for en den digitale pen hos Acer. Så står den 1-1.

Vandkøling i en tablet

Som noget unikt i denne genre indeholder Swift Alpha vandkøling. Det betyder, at maskinen er dejlig stille i brug, selv når man presser den til det yderste. Desværre er kølingen ikke effektiv nok til at holde temperaturen helt nede, så den kan stadig blive lidt varm bagtil.

Skærmen er en af de bedre, hvad angår kontrast og skarphed, omend den ligesom flere af de øvrige modeller er lidt for mørk. Overordnet set mangler maskinen lidt “lækkerhedsfaktor”. Det tekniske er i orden, men jeg savner noget finish. Dertil ligner den enhver anden grå tablet fra 1. generation.

Fremtidssikret

Til gengæld er det positivt at se, at Acer har været fremadskuende og inkluderet både USB-C og USB 3.0, så du kan tilslutte alt dit digitale habengut. Det skal her bemærkes, at eksternt udstyr naturligvis sluger strøm, hvilket kun vil dræne det i forvejen hårdt trængte batteri yderligere. Forvent ikke mere end lidt over tre timers batterilevetid – hvilket igen minder frygtelig meget om maskinen fra Microsoft.

Modsat konkurrenten har Acer til gengæld kreeret et tastatur med tilpas højde på tasterne, som fint kan bruges til at skrive på i længere tid. Det skal de have ros for.

Konklusion

Hvis du er på udkig efter et billigere alternativ til Microsofts Surface Pro 4, er Acer Switch Alpha 12 et fornuftigt bud. Skærmen er ganske vist ikke helt så god, men langt hen ad vejen burde den kunne tilfredsstille de fleste.

Den indbyggede vandkøling er rar, hvis man ikke bryder sig om blæserstøj, men maskinen kan stadig blive lidt varm. Det medfølgende tastatur er godt at skrive på, og man får alt i alt rigtig meget for pengene. Forvent dog ikke en maskine, der får folk til at vende sig om på gaden, da den er ret kedelig at se på.

Microsoft Surface Pro 4
Microsoft Surface Pro 4 er et produkt, der emmer af kvalitet.
Lenovo Yoga 900s
Lenovo har forstået at lave en tynd og lækker hybrid, der kører langt på literen.
HP Elite x2 1012 G1
HP’s arbejdshest holder strøm længe og klarer sågar en tur på gulvet.

Nyeste artikler:

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  TAG Heuer Connected

  Vejl.pris 15990 kr Smart-ur i luksusklassen

  Logitech StreamCam

  Vejl.pris 1599 kr Til hjemmearbejde og videodrømme

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.