Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Samsung Series 5 Ultra 540U3C

Pæn udenpå, sløv indeni

Samsung Series 5 Ultra ser flot ud, og den lyder også godt. Men brugeroplevelsen kræver tålmodighed.
Lyd & Billede mener
Pænt design God lyd Pæn skærm
Alt for langsom
Specifikationer
  • Operativsystem: Windows 8
  • Skærm: 13,3" LED, 1366 x 768 pixel
  • Processor: 1,7 GHz Intel Core i5
  • Hukommelse: 6 GB DDR3 SDRAM
  • Lager: 500 GB HDD inkl. 24 GB SSD
  • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Tilslutning: 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, HDMI, SDXC-kort, Ethernet
  • Mål: 31,51 x 21,89 x 1,99 cm
  • Vægt: 1,69 kg
  • Batteri: 4-cellet litiumpolymer

Hvad nytter det at sende en ultrabook på markedet med et pænt og dyrt design, en flot skærm og god lyd, når det, der skal drive værket, åbenbart er konfigureret så dårligt, at brugeroplevelsen bliver en prøvelse for selv det mildeste temperament?

Egentlig havde vi tippet Samsung Series 5 Ultrabook som en mulig testvinder, men den scorer simpelthen så dårligt i Geekbench 3, at den kun er en smule bedre end dårligste præstation i testen, som Acer Aspire P3 står for. Og det til trods for et på papiret ganske fornuftigt sæt specifikationer med 6 gigabyte ram og en Intel Core i5 processor på 1,7 GHz, hvor Acer Aspire P3 må nøjes med blot 2 gigabyte ram og en Intel Core i3 processor på 1,4 GHz.

Men det er ikke kun i den syntetiske test, at denne computer udviser et provokerende sløvsind. Nej, man mærker tydeligt i daglig brug, at den er gal med hastigheden. Browser-oplevelsen kræver tålmodighed; apps og menuer åbner og reagerer ofte langsomt; og i det hele taget virker Series 5 Ultra, som om den har taget for mange sovepiller. Skuffende.

For ellers passer pengene faktisk. Skærmen er lysstærk og byder på et pænt billede, lydkvaliteten er godkendt, og både design og materialevalg giver mindelser om de dyrere Series 7 og 9 ultrabooks fra Samsung. Tilslutningsmuligheder er der også rigeligt af med både USB 2.0 og 3.0, HDMI og sågar en Ethernet-port, og maskinen har også både touch-skærm og touchpad samt et godt tastatur.

Konklusion
Vi har ikke nogen grund til at tro, at der decideret var noget galt med vores testeksemplar af Samsung Series 5 Ultra, men man kunne næsten ønske, at det var tilfældet. En så sløv banan af en bærbar computer har vi sjældent testet. Både design, skærm og lydkvalitet er tilfredsstillende, men det kan ikke kompensere for en elendig brugeroplevelse, hvor man hele tiden skal vente alt for længe på, at apps eller menuer reagerer – hvis de overhovedet vil åbne.

Annonce

På forhånd havde vi tippet denne computer som en mulig testvinder, men blev svært skuffet. Syntetiske testresultater er ikke alfa og omega, men hvordan Samsung har fået så lidt saft og kraft ud af en ellers fornuftig konfiguration, er os en gåde.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Lenovo IdeaPad U330 Touch

En lækker pakke

Lenovo IdeaPad U330 Touch byder på et frækt design kombineret med god kvalitet på alle fronter.

Frækt, men brugervenligt design God lyd Touch-skærm
Skærmopløsningen Til dels den blanke skærm

ASUS Zenbook UX32A-R3013H

Gedigent håndværk

Bare fordi der står “Zenbook” på kassen, betyder det ikke, at UX32A kan leve op til sine navnefæller. Men mindre kan også gøre det.

Lækkert design God byggekvalitet Mange tilslutningsmuligheder God ydelse
Mat skærm med for ringe opløsning Dårlig lyd

Acer Aspire P3-171

Mere tablet end ultrabook

Acer Aspire P3 er en hybrid ultrabook, som både vil være computer og tablet på samme tid. Det slipper den ikke helt godt fra.

Glimrende lydkvalitet
Dårligt tastatur Tastatur skal oplades separat Upraktisk design Ringe ydelse

HP Pavilion TouchSmart 14-n005eo Ultrabook

Den gamle skole

HP Pavilion TouchSmart 14 yder glimrende – faktisk i toppen af feltet – men virker alligevel som et produkt fra forrige år.

1 TB harddisk Høj ydelse
Unødvendigt dvd-drev forøger vægten Dårlig touch-betjening Plasticagtigt design og kvalitet Dårlig lyd
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.