Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: 5 billige ultrabooks

Ikke kun for begyndere

En ultrabook behøver ikke at koste spidsen af en jetjager. Her er fem af slagsen, som du kan købe uden at tømme ungernes sparegris.

Skrevet af / 20/12/2013 - 08:38
5 billige ultrabooks
Peter Gotschalk

Produkter i denne test

Normalt forbinder vi ultrabook-betegnelsen med dyre og lækre letvægtsbærbare, som byder på et strømlinet og slankt design kombineret med høj ydelse. Men man kan faktisk købe sig adgang til de hellige ultrabook-haller for langt færre penge, end de fleste tror.

Vi satte os således for at undersøge markedet for de billigste ultrabooks, som man kan købe for penge, og vi endte med at finde fem maskiner fra henholdsvis Acer, ASUS, HP, Lenovo og Samsung, som alle kan erhverves for under 6.000 kroner. Alle maskinerne er baseret på Windows 8, flere af dem har touch-skærm, og alle lever op til Intels formelle krav, som et produkt skal overholde for at kunne anvende ultrabook-brandet.

Det er nemlig Intel, der ejer og har opfundet ultrabook-konceptet, og hvis en bærbar computer skal kunne bryste sig af at være en ægte ultrabook, skal den leve op til en række betingelser: Ivy Bridge eller Haswell mikroarkitektur, en maksimal højde på 18 mm for maskiner med en skærmstørrelse på 13,3 tommer eller mindre og en maksimal højde på 21 mm for maskiner med en skærmstørrelse på 14 tommer, minimum 5 timers batterilevetid samt USB 3.0- eller Thunderbolt-tilslutning – blot for at nævne de vigtigste punkter.

Sådan testede vi
Ydelsen på alle ultrabooks er testet med testprogrammet Geekbench 3 fra Primate Labs i en cross-platform version, der giver os resultater, som er sammenlignelige på tværs af operativsystemer. Geekbench 3 afvikler en række typiske brugeropgaver på maskinen. Testresultater måles med et pointsystem, hvis reference (en score på 2.500) er en Mac mini fra 2011 med en 2,5 GHz Intel Core i5-2520M processor. En score på 5.000 betyder altså, at den pågældende maskine er dobbelt så hurtig som referencemodellen.

Geekbench 3 leverer resultater, der skelner imellem antallet af processorkerner. Resultatet er således delt op i et single-core og et multi-core resultat, hvor sidstnævnte er processorens samlede ydelse, mens førstnævnte viser, hvor godt hver enkelt processorkerne yder. Endvidere kan Geekbench både måle 32 bit og 64 bit applikationer, men da alle testens maskiner kører et 64 bit operativsystem, er resultaterne i denne test baseret på 64 bit målinger.

Ud over ydelsen har vi kigget på skærm, grafik, tastatur (herunder afstanden mellem tasterne og “vandring”, som beskriver, hvor langt tasten skal trykkes ned fra sin hvileposition, før et tegn skrives på skærmen), design, materiale, mål, vægt samt yderligere specifikationer (lagring, tilslutningsmuligheder osv.). Da alle de deltagende produkter koster under 6.000 kroner, kårer vi ikke Bedste Køb i denne omgang, men nøjes med at finde en testvinder.

Husk, at testen er et øjebliksbillede. Således deltager hverken Apple, Dell eller Sony i denne test, fordi ingen af disse producenter aktuelt har en ultrabook på markedet, der overholder vores strenge priskriterium.

Produkter i denne test

Samsung Series 5 Ultra 540U3C

Pæn udenpå, sløv indeni

Samsung Series 5 Ultra ser flot ud, og den lyder også godt. Men brugeroplevelsen kræver tålmodighed.

Pænt design God lyd Pæn skærm
Alt for langsom
Læs hele testen

Lenovo IdeaPad U330 Touch

En lækker pakke

Lenovo IdeaPad U330 Touch byder på et frækt design kombineret med god kvalitet på alle fronter.

Frækt, men brugervenligt design God lyd Touch-skærm
Skærmopløsningen Til dels den blanke skærm
Læs hele testen

ASUS Zenbook UX32A-R3013H

Gedigent håndværk

Bare fordi der står “Zenbook” på kassen, betyder det ikke, at UX32A kan leve op til sine navnefæller. Men mindre kan også gøre det.

Lækkert design God byggekvalitet Mange tilslutningsmuligheder God ydelse
Mat skærm med for ringe opløsning Dårlig lyd
Læs hele testen

Acer Aspire P3-171

Mere tablet end ultrabook

Acer Aspire P3 er en hybrid ultrabook, som både vil være computer og tablet på samme tid. Det slipper den ikke helt godt fra.

Glimrende lydkvalitet
Dårligt tastatur Tastatur skal oplades separat Upraktisk design Ringe ydelse
Læs hele testen

HP Pavilion TouchSmart 14-n005eo Ultrabook

Den gamle skole

HP Pavilion TouchSmart 14 yder glimrende – faktisk i toppen af feltet – men virker alligevel som et produkt fra forrige år.

1 TB harddisk Høj ydelse
Unødvendigt dvd-drev forøger vægten Dårlig touch-betjening Plasticagtigt design og kvalitet Dårlig lyd
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Lyd & Billede
Scroll to Top