Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Acer Aspire P3-171

Mere tablet end ultrabook

Acer Aspire P3 er en hybrid ultrabook, som både vil være computer og tablet på samme tid. Det slipper den ikke helt godt fra.
Lyd & Billede mener
Glimrende lydkvalitet
Dårligt tastatur Tastatur skal oplades separat Upraktisk design Ringe ydelse
Specifikationer
  • Operativsystem: Windows 8
  • Skærm: 11,6" IPS, 1366 x 768 pixel
  • Processor: 1,4 GHz Intel Core i3
  • Hukommelse: 2 GB DDR3 SDRAM
  • Lager: 60 GB SSD
  • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Tilslutning: USB 3.0, Micro HDMI
  • Mål: 29,54 x 19,08 x 1,02 cm
  • Vægt: 790 g
  • Batteri: Op til 6 timer

Acer skal have point for at have prøvet noget nyt med Aspire P3, der dybest set er en stor tablet-computer, som leveres med et tilhørende cover med indbygget Bluetooth-tastatur. Således kan skærmen stilles på højkant i en skrå vinkel, så man også kan bruge tablet-computeren som en almindelig bærbar. Samtidig lever maskinen op til Intels formelle krav for ultrabooks, så produktet kan sælges som en ægte ultrabook/tablet-hybrid.

I virkelighedens verden holder konceptet bare ikke. Som tablet er Acer Aspire P3 for stor og tung, og fordi al vægten så at sige sidder i skærmen, har produktet heller ikke de samme fysiske egenskaber som en normal bærbar computer. Man kan godt glemme alt om at sidde med den på skødet, men især tastaturet lider under konceptets dårlige udførelse. Det er nemlig et Bluetooth-tastatur, og dels er det så tyndt og skrøbeligt (fordi det skal passe ind på indersiden af coveret), at skriveoplevelsen er elendig, dels kræver det sågar separat opladning via Mini-USB, da det ikke får strøm, selv om man oplader “resten” af computeren. Magen til tåbeligt design skal man lede længe efter!

Acer-Aspire-P3_front_cover_tablet

Med sin dual-core 1,4 GHz Intel Core i3 processor og 2 gigabyte ram scorer Aspire P3 absolut heller ikke højt i vores benchmark-test. Med en score på 1.254 (single-core) og 2.622 (multi core) rangerer den nogenlunde på samme niveau som den nye iPhone 5S, og det er altså en smartphone, ikke en ultrabook!

Skærmbilledet står pænt og skarpt, men opløsningen kunne være bedre, og selv på maksimal lysstyrke virker skærmbilledet lidt mørkt. Ros skal Acer til gengæld have for en glimrende lydkvalitet, hvis man slutter et par ordentlige hovedtelefoner til maskinen.

Annonce

Også i denne test:

Samsung Series 5 Ultra 540U3C

Pæn udenpå, sløv indeni

Samsung Series 5 Ultra ser flot ud, og den lyder også godt. Men brugeroplevelsen kræver tålmodighed.

Pænt design God lyd Pæn skærm
Alt for langsom

Lenovo IdeaPad U330 Touch

En lækker pakke

Lenovo IdeaPad U330 Touch byder på et frækt design kombineret med god kvalitet på alle fronter.

Frækt, men brugervenligt design God lyd Touch-skærm
Skærmopløsningen Til dels den blanke skærm

ASUS Zenbook UX32A-R3013H

Gedigent håndværk

Bare fordi der står “Zenbook” på kassen, betyder det ikke, at UX32A kan leve op til sine navnefæller. Men mindre kan også gøre det.

Lækkert design God byggekvalitet Mange tilslutningsmuligheder God ydelse
Mat skærm med for ringe opløsning Dårlig lyd

HP Pavilion TouchSmart 14-n005eo Ultrabook

Den gamle skole

HP Pavilion TouchSmart 14 yder glimrende – faktisk i toppen af feltet – men virker alligevel som et produkt fra forrige år.

1 TB harddisk Høj ydelse
Unødvendigt dvd-drev forøger vægten Dårlig touch-betjening Plasticagtigt design og kvalitet Dårlig lyd
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.