Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

HP Pavilion TouchSmart 14-n005eo Ultrabook

Den gamle skole

HP Pavilion TouchSmart 14 yder glimrende – faktisk i toppen af feltet – men virker alligevel som et produkt fra forrige år.
Lyd & Billede mener
1 TB harddisk Høj ydelse
Unødvendigt dvd-drev forøger vægten Dårlig touch-betjening Plasticagtigt design og kvalitet Dårlig lyd
Specifikationer
  • Operativsystem: Windows 8
  • Skærm: 14" WLED, 1366 x 768 pixel
  • Processor: 1,6 GHz Intel Core i5
  • Hukommelse: 8 GB DDR3 SDRAM
  • Lager: 1 TB HDD inkl. 24 GB SSD
  • Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth
  • Tilslutning: 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, HDMI, SD-kort, dvd, Ethernet
  • Mål: 34,7 x 23,9 x 2,25 cm
  • Vægt: 1,98 kg
  • Batteri: 4-cellet litium-ion

HP Pavilion TouchSmart 14 har testens højeste ydelse målt i vores benchmark-test og kommer med hele 1 terabyte harddisk samt 24 gigabyte flash-drev til afvikling af tunge systeminterne opgaver. Desuden har den touch-skærm, et hav af tilslutningsmuligheder – herunder Ethernet til kablet internetforbindelse – og så kommer den sågar med noget, vi ikke har set længe, nemlig et optisk drev. Ja, du læste rigtigt. Pavilion TouchSmart 14 kan bruges til at afspille dvd’er!

Men hvem i dag bruger stadig dvd’er til noget som helst? Eller Ethernet for den sags skyld? Og hvad skal vi med en skærm på 14 tommer, når opløsningen ikke er højere end 1366 x 768 pixel? Resultatet bliver en relativt stor og tung computer med en masse udstyr, som man alligevel ikke bruger. Var noget af pladsen så anvendt på bedre lyd, kunne vi tilgive det, men selv om der står “dts Sound+” med fine bogstaver på kabinettet, så minder lyden mest af alt om noget, der kommer fra en billig smartphone.

Pavilion14TouchSmart_4

Desuden er udførelsen i plastic noget, der gør Pavilion TouchSmart 14 til testens “billigste” computer i negativ forstand. Den virker simpelthen ikke så robust som de andre produkter i testen, og det billige indtryk gør sig også gældende på et andet punkt, hvor det er mere problematisk. For vel er TouchSmart 14 udstyret med både touch-skærm og touchpad, men begge dele er fremstillet på en sådan måde, at fingeren ikke glider helt så let og elegant hen over overfladen, som man kunne ønske sig. Hvilket gør betjeningen til en frustrerende oplevelse – især når man arbejder med maskinen i længere tid ad gangen.

Konklusion
Man kan sagtens investere i HP Pavilion TouchSmart 14 uden at gå galt i byen. Den har testens højeste ydelse plus fine specifikationer og skal nok kunne klare de fleste opgaver. Men designet og udstyrslisten ligner noget fra 2010. Det er især helt unødvendigt med et optisk drev nu om stunder, og da det bidrager til vægten, havde vi foretrukket en lettere og slankere maskine uden muligheden for at gense sine gamle dvd-film. Vi har også svært ved at se, hvad computeren skal med en 14 tommers skærm, når opløsningen alligevel ikke når over 1366 x 768 pixel.

Annonce

Pavilion14TouchSmart_3

På trods af både touch-skærm og touchpad er betjeningen ikke i top, da begge dele er udført i materialer, der ikke lader fingrene bevæge sig glidende hen over overfladen.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Samsung Series 5 Ultra 540U3C

Pæn udenpå, sløv indeni

Samsung Series 5 Ultra ser flot ud, og den lyder også godt. Men brugeroplevelsen kræver tålmodighed.

Pænt design God lyd Pæn skærm
Alt for langsom

Lenovo IdeaPad U330 Touch

En lækker pakke

Lenovo IdeaPad U330 Touch byder på et frækt design kombineret med god kvalitet på alle fronter.

Frækt, men brugervenligt design God lyd Touch-skærm
Skærmopløsningen Til dels den blanke skærm

ASUS Zenbook UX32A-R3013H

Gedigent håndværk

Bare fordi der står “Zenbook” på kassen, betyder det ikke, at UX32A kan leve op til sine navnefæller. Men mindre kan også gøre det.

Lækkert design God byggekvalitet Mange tilslutningsmuligheder God ydelse
Mat skærm med for ringe opløsning Dårlig lyd

Acer Aspire P3-171

Mere tablet end ultrabook

Acer Aspire P3 er en hybrid ultrabook, som både vil være computer og tablet på samme tid. Det slipper den ikke helt godt fra.

Glimrende lydkvalitet
Dårligt tastatur Tastatur skal oplades separat Upraktisk design Ringe ydelse
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.