Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Lenovo IdeaPad U330 Touch

En lækker pakke

Lenovo IdeaPad U330 Touch byder på et frækt design kombineret med god kvalitet på alle fronter.
Lyd & Billede mener
Frækt, men brugervenligt design God lyd Touch-skærm
Skærmopløsningen Til dels den blanke skærm
Specifikationer
  • Operativsystem: Windows 8
  • Skærm: 13,3" LED, 1366 x 768 pixel
  • Processor: 1,6 GHz Intel Core i5
  • Hukommelse: 8 GB DDR3 SDRAM
  • Lager: 500 GB HDD
  • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Tilslutning: 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, HDMI, SD-kort
  • Mål: 32,2 x 22,4 x 1,9 cm
  • Vægt: 1,7 kg
  • Batteri: Op til 6 timer

Farvevalget er måske for specielt til, at alle vil synes om det, men vi synes, at en ultrabook i orange aluminium med helt sort inderside er noget af det mest sexede, vi længe har set. Ikke alene er materialevalg og byggekvalitet i top, der er også kælet for detaljerne – f.eks. med svagt halvmåneformede taster og en diskret, blank metalkant rundt om touchpad’en under det i øvrigt glimrende tastatur.

I modsætning til ASUS Zenbook UX32A har Lenovo IdeaPad U330 Touch – som navnet antyder – også touch-skærm, hvilket gør underværker for brugervenligheden, når vi har med Windows 8 at gøre. Hvad angår ydelsen, er Lenovo med IdeaPad 330 på niveau med ASUS’ Zenbook, selv om sidstnævnte scorer en smule højere i vores syntetiske test. Det er bestemt ikke noget, man lægger mærke til ved daglig brug.

Skærmen må nøjes med en opløsning på 1366 x 768 pixel, hvilket er nok til videoindhold i almindelig 720p HD, men ikke til Full HD. Skærmbilledet står dog pænt, uden at være prangende, og så kan vi godt lide, at IdeaPad U330 er udstyret med en blank skærm. Indrømmet: Det gør skærmen svær at bruge udendørs, men omvendt giver det et pænere skærmbillede inden døre, hvor man trods alt bruger sin computer mest.

Lenovo IdeaPad U330 kommer med masser af tilslutningsmuligheder, og så skal den særdeles glimrende lydkvalitet også have et par rosende ord med på vejen. Der er saft og kraft i lyden, som kommer rundt i alle frekvensområder. Så længe man bruger gode hovedtelefoner – den eksterne højttaler er ikke noget at skrive hjem om.

Konklusion
Hvis man synes om det skrigende orange look, så er Lenovos IdeaPad U330 Touch et glimrende køb. Der er kælet for detaljerne, og man griber sig selv i at tænke, at der må være indgået et stort kompromis et eller andet sted, når nu denne maskine sælges for så god en pris.

Annonce

Men det er der faktisk ikke. Næsten, i hvert fald. Skærmopløsningen er for ringe til vores smag, og ikke alle vil synes om den blanke skærm. Men ydelsen er over middel, maskinen har masser af tilslutningsmuligheder og god lyd, og så er den rar at arbejde med til daglig, fordi der er tænkt over brugervenligheden – bl.a. i kraft et ordentligt tastatur og en fornuftig placering af de mange porte.

IdeaPad U330 er en værdig testvinder.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Samsung Series 5 Ultra 540U3C

Pæn udenpå, sløv indeni

Samsung Series 5 Ultra ser flot ud, og den lyder også godt. Men brugeroplevelsen kræver tålmodighed.

Pænt design God lyd Pæn skærm
Alt for langsom

ASUS Zenbook UX32A-R3013H

Gedigent håndværk

Bare fordi der står “Zenbook” på kassen, betyder det ikke, at UX32A kan leve op til sine navnefæller. Men mindre kan også gøre det.

Lækkert design God byggekvalitet Mange tilslutningsmuligheder God ydelse
Mat skærm med for ringe opløsning Dårlig lyd

Acer Aspire P3-171

Mere tablet end ultrabook

Acer Aspire P3 er en hybrid ultrabook, som både vil være computer og tablet på samme tid. Det slipper den ikke helt godt fra.

Glimrende lydkvalitet
Dårligt tastatur Tastatur skal oplades separat Upraktisk design Ringe ydelse

HP Pavilion TouchSmart 14-n005eo Ultrabook

Den gamle skole

HP Pavilion TouchSmart 14 yder glimrende – faktisk i toppen af feltet – men virker alligevel som et produkt fra forrige år.

1 TB harddisk Høj ydelse
Unødvendigt dvd-drev forøger vægten Dårlig touch-betjening Plasticagtigt design og kvalitet Dårlig lyd
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.