Hardware
Kinect anvendes sammen med Xbox 360, og selve ordet er en sammensætning af de engelske ord for bevægelse og forbindelse, hvilket meget godt opsummerer produktet. Basalt set der tale om et meget avanceret webkamera, der via indbyggede sensorer scanner din stue og kan aflæse hele 48 punkter på din krop. Det er altså ikke nok at svinge med armene – hele kroppen skal i bevægelse.
Udover kameradelen har Kinect også mikrofoner indbygget, hvilket åbner op for chat over webcam og på sigt stemmestyring, hvilket dog kun virker i engelsksprogede lande indtil videre. Præcisionen opleves meget forskelligt afhængigt at spillet, og hvor styringen i spil som Dance Central virker særdeles overbevisende, kan den i andre være sløv og upræcis.
Kvalitet for pengene
Hvis du alene køber Kinect, skal du af med ca. 1.200 kroner. Det er meget, når man tager i betragtning, at en Xbox 360 i sig selv koster ca. det samme. Du får dog ikke brug for at investere i noget ekstra udstyr og kan fra starten spille flere spillere sammen. Du kan også vælge at købe en ny Xbox 360 inkl Kinect. Her skal du af med ca. 2.200 kr. Den høje startpris kan afskrække, men køber man startpakke med Kinect og konsol, synes jeg man får meget for pengene.
Målgruppe
Ligesom Sony har Microsoft har siden den første Xbox primært henvendt sig til hardcore gamere. Dette understreges stadig af de mange actiontitler der kommer til konsollen. Med Kinect blødes der dog op, og nu bydes alle aldersgrupper velkommen. Her er både noget for de ældre, de unge og de helt små. Om det fortsætter, må tiden vise.
Pladskrav
Kinect kræver meget god plads, og du gør nok klogt i at flytte i større hus og sælge møblerne, inden du investerer i Microsofts løsning. Betragtningsvinklen på kameraet er overraskende bred. At du samtidig kan blive bedt om at hoppe i mange af spillene, kan gå ud over loftslamper og følsomme underboer. Kinect gør sig bedst i en tom kælder med højt til loftet.
Spil
Som den sidst ankomne, er udbuddet til Kinect stadig ganske begrænset, og plages desværre af en del ringe titler, som i sidste øjeblik har fået påhæftet den nye styreform som et salgstrick. Eksempler som det nyeste spil om Harry Potter og Konamis pinlige Crossboard 7 demonstrer fint hvad jeg mener.
Det er en skam og burde forbydes, i stil med 2D film der i sidste øjeblik får påhæftet noget 3D-gøjl og solgt som 3D film – jeg kigger på dig ”Clash of the Titans”. Heldigvis er der også enkelte spil der skiller sig ud, hvor især dansespillet Dance Central imponerer. Min første tanke var ganske enkelt: Det virker sgu! Du føler dig virkelig som en del af spillet, hvilket især også de nye fitness spil gør godt brug af. Mere af den slags!
Levetid
Kinect er stadig et meget ungt produkt, og fordi kameraløsningen adskiller sig så meget fra de øvrige to, kan det være meget svært at svare på om det er noget der holder ved i det lange løb. Umiddelbart har interessen jo været enorm, men vi kommer ikke uden om, at de folk der typisk spiller computerspil ikke nødvendigvis gider springe rundt foran skærmen. Microsoft har taget et kæmpe sats, og jeg må erkende, jeg tvivler på, om det holder i det lange løb.
Også i denne test:
Battle: Wii vs. Move vs. Kinect
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer