TestHP Pavilion Gaming Laptop 15-cx081 5no

Ulv i fåreklæder

Pavilion-maskinen ligner en almindelig skolebærbar. Men der er kræfter under motorhjelmen.
Karakter
HP Pavilion Gaming Laptop 15-cx081 5no
Lyd & Billede mener
Stærk CPU. Hvis du vil have en pc, hvor designet ikke skriger “gaming”, er denne løsningen.
Ingen Mini DisplayPort. Sløv og upræcis touchpad.
Specifikationer
Processor: 2,2 GHz Intel Core i7-8750H hexa-core (12 tråde) Skærm: 15,6” Full HD, 1920 x 1080, @ 144 Hz Hukommelse: 16 GB ram / 256 GB SSD + 1 TB HDD Grafik: Nvidia GeForce GTX 1060 m. 3 GB ram Styresystem: Windows 10 Mål og vægt: 36,5 x 2,5 x 25,7 cm / 2,3 kg Integreret HD-webcam, Wi-Fi 802ac, Bluetooth 4.2, Gigabit Ethernet, USB-C, 3 x USB 3.0, HDMI, lyd ind/ud, kortlæser Web: hp.com
Benchmarks

Vejl. pris 11.999 Produktside
forfatter

Selv om HP i et par år har slået på tromme for deres spilmærke, Omen, kommer der stadig spilcomputere ud under det almindelige HP-navn.

HP Pavilion Gaming 15-cx081 5no er en forholdsvis civilt udseende og slank bærbar på 15,6 tommer. Kun de ekstra mange ventilationshuller i det sortanodiserede aluminiumkabinet afslører, at der gemmer sig spilmuskler indeni. Det slanke indtryk forstærkes af, at siderne er skrå, så maskinen virker tyndere.

Tastaturet er i orden og reagerer passende kvikt for et membrantastatur, og der er plads nok mellem tasterne til at undgå livstruende fejl i kampens hede. Touchpad’en er til gengæld både tung og svær at bruge. Der skal trykkes godt til, før den med et “klonk” reagerer. Men man skal under alle omstændigheder have en mus tilsluttet, når der skal spilles.

Lyden er leveret af B&O. Ikke i den forstand, at der sidder et sæt BeoLab-højttalere indeni, men lyden er tunet i Struer.

Der er tænkt på kølingen i det slanke kabinet.

Benchmarks

Processoren er af nyeste generation og imponerende hurtig. Geekbench-testen sætter rekord, og også de regnetunge Cinebench og PCMark 10 demonstrerer, at der er sket et spring i regnekraft. Nvidia GeForce GTX 1060-grafikkortet er ikke nogen topmodel, men tilstrækkeligt. HP har dog ikke fået helt så meget ud af 1060-processoren som Asus, hvilket nok hænger sammen med, at der kun er 3 gigabyte grafikhukommelse i stedet for 6 gigabyte.

Skærmen er et klart plus. 144 Hz er på ingen måde standard til den pris. Og samlet set har HP den mest gavmildt udstyrede maskine.

HP’s gaming-laptop ser meget civil ud, men udseendet bedrager.

Konklusion

HP Pavilion Gaming Laptop 15 er en velkonstrueret spilbærbar uden store prætentioner, men med gode hardware-valg til prisen. Takket være en spritny processor og et godt GeForce GTX 1060-grafikkort får man en ydelse, der for kort tid siden ville have kostet det dobbelte. 144 Hz skærmen er kronen på værket. Byggekvaliteten er ikke testens bedste, og manglen på en Mini DisplayPort undrer også. Det er dog ikke noget, der har grund til afskrække de potentielle kunder i denne prisklasse.

Annonce
(Foto: Producent)

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne test:

MSi GE62VR-7RF 651NE Camo Edition

Klædt på til kamp

MSi stiller op med et festligt indslag i form af denne camouflagemalede specialudgave.

Forfriskende design. Solid byggekvalitet. Og endda med optisk drev!
Langsom processor. Den fysisk største maskine i testen – uden at man får mere.

Lenovo Legion Y530-15ICH

Business-gameren

Lenovo gør op med deres “seriøse” image med en maskine, der er spækket med gaming-guf.

Splinterny og lynhurtig 8. generations processor. Godt grafikkort.
Lidt plasticagtigt kabinet. Støjende blæser. Skærmen er kun 60 Hz.

Asus ROG STRIX GL504GM-ES244T

Fest og farver

Både skærmen og kabinettet er en fornøjelse at se på, men processoren er til den sløve side.

Lækker, skarp og lynhurtig skærm. Indbygget RGB-lysshow.
Core i5-processoren er den svageste i testen. Lyset gør ikke maskinen hurtigere.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Læs også: