Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Test Lenovo Legion Y530-15ICH

Business-gameren

Lenovo gør op med deres “seriøse” image med en maskine, der er spækket med gaming-guf.
Karakter
Lenovo Legion Y530-15ICH
Lyd & Billede mener
Splinterny og lynhurtig 8. generations processor. Godt grafikkort.
Lidt plasticagtigt kabinet. Støjende blæser. Skærmen er kun 60 Hz.
Specifikationer
Processor: 2,2 GHz Intel Core i7-8750H hexa-core (12 tråde) Skærm: 15,6” Full HD, 1920 x 1080 @ 60 Hz Hukommelse: 16 GB ram / 256 GB SSD + 2 TB HDD Grafik: Nvidia GeForce GTX 1060 m. 6 GB ram Styresystem: Windows 10 Mål og vægt: 36,5 x 2,4 x 26 cm / 2,3 kg Integreret HD-webcam, Wi-Fi 802ac, Bluetooth 5.0, Gigabit Ethernet, USB-C, 3 x USB 3.0, Mini DisplayPort, HDMI, lyd ind/ud, kortlæser Web: lenovo.com
Benchmarks

Vejl. pris 10.999 Produktside

Lenovo er mest kendt for deres firkantede, sorte erhvervsbærbare, der er lige så driftssikre, som de er uinspirerende. De senere år har de dog gjort en del for at ryste det støvede image af sig, men det er første gang, de deltager i en test af gaming-computere hos os.

Lenovo Legion Y530 gør sit bedste for at ligne en slankere maskine, end det egentlig er tilfældet. Siderne på kabinettet skråner indad forneden, og skærmen er rykket fremad, så pc’en ikke virker helt så dyb. Kabinettet er i plast overalt. Det virker lidt billigt, men det er okay til prisen.

Lenovo slår på, at det er lykkedes at gøre kølingen stille gennem brug af et dobbelt kølesystem. Det kan være, men maskinen har alligevel de mest støjende blæsere i testen. Om det er et problem i praksis, er en anden sag, da man sandsynligvis spiller med hovedtelefoner på og volumen skruet op. Tastaturet er behageligt med afrundede taster og bagbelysning. Vandringen er dog en smule vrikkende. Skærmen er lækker, men desværre kun med 60 Hz opdateringshastighed. Så man får ikke helt glæde af den hurtige grafikprocessor.

Skærmen er trukket fremad, hvilket får maskinen til at se mindre ud.

Benchmarks

Processoren er en Core i7-8750H af nyeste generation. Med seks kerner og 12 tråde stikker den af fra forrige generations luksusmodeller.

Annonce

Grafikkortet er et Nvidia GeForce GTX 1060. Her kan man godt mærke, at vi ikke er i Rolls-Royce-klassen. Men til alt andet end turneringsbrug er det helt tilstrækkeligt.

Batteritesten klares med to timer og 27 minutter bedre end gennemsnittet. Men når det gælder spil, skal man aldrig lade opladeren blive hjemme.

Lenovo er ikke et navn, vi forbinder med gaming. Men det skal vi nok til at gøre i fremtiden!

Konklusion

Lenovo er ikke et mærke, som plejer at gøre sig gældende på gaming, men Legion Y530 er testens overraskelse. Du får hverken lysshow eller frækt design, men solid hardware over hele linjen. Og det ovenikøbet til en pris, der ligger en smule under konkurrenterne. Den har kort sagt ingen svage sider.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

MSi GE62VR-7RF 651NE Camo Edition

Klædt på til kamp

MSi stiller op med et festligt indslag i form af denne camouflagemalede specialudgave.

Forfriskende design. Solid byggekvalitet. Og endda med optisk drev!
Langsom processor. Den fysisk største maskine i testen – uden at man får mere.

HP Pavilion Gaming Laptop 15-cx081 5no

Ulv i fåreklæder

Pavilion-maskinen ligner en almindelig skolebærbar. Men der er kræfter under motorhjelmen.

Stærk CPU. Hvis du vil have en pc, hvor designet ikke skriger “gaming”, er denne løsningen.
Ingen Mini DisplayPort. Sløv og upræcis touchpad.

Asus ROG STRIX GL504GM-ES244T

Fest og farver

Både skærmen og kabinettet er en fornøjelse at se på, men processoren er til den sløve side.

Lækker, skarp og lynhurtig skærm. Indbygget RGB-lysshow.
Core i5-processoren er den svageste i testen. Lyset gør ikke maskinen hurtigere.
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.