data-srcset
Test4 Gaming-laptops

Smæk for skillingen

Det behøver ikke koste en formue at være med i spillet. Her er fire perfekte gaming-laptops, der er – næsten – lige så gode som luksusmodellerne.

Der bliver normalt sat lighedstegn mellem gaming og høj pris. Skal du være med i toppen, skal kreditkortet helst være gyldent.

Det er bare ikke den virkelighed, som alle os, der ikke er professionelle spillere, lever i. Derfor har vi denne gang bedt producenterne om at sende os deres bedste bud til en pris, der er til at betale. Det vil sige 10.000-12.000 kroner. Eller omkring det halve af supermaskinerne. Det giver nogle begrænsninger – men faktisk færre end ventet. I praksis er alle maskiner i denne test hurtige nok til at spille de allerfleste spil i en rimelig opløsning og grafikkvalitet. Faktisk er de på enkelte punkter bedre end de monsterdyre maskiner, vi testede tidligere på året.

Grafik fra næstøverste hylde

Grafikprocessoren er den vigtigste komponent i en gaming-computer. Men samtidig den dyreste. Derfor er der sparet lidt på dette felt. I stedet for Nvidia GeForce GTX 1080, som man finder i monstermaskinerne, sidder der i samtlige testede maskiner en GTX 1060. Det betyder som en tommelfingerregel omkring den halve grafikydelse sammenlignet med GTX 1080. Men det er stadig også rigeligt, så længe du ikke har brug for at køre de nyeste spil i 4K-opløsning.

Skærm

Dette bringer os passende nok til skærmen. Og her får du i praksis det samme som på supermaskinerne, nemlig Full HD-opløsning. Og som en nyhed er skærmene på økonomimodellerne kommet med i hastighed. De bedste af dem klarer opdateringshastigheder på op til 144 Hz.

Processor og ram

På processorfronten er der sket et generationsskifte. Det betyder, nogle af pc’erne i testen var udstyret med 8. generations Intel-processorer. Nærmere bestemt Core i7-8750H, som er en sekskerners CPU. Det betyder, at økonomimaskinerne i dag har mere ren processorkraft end forrige generations topmodeller! Mængden af ram er også endelig nået op på 16 gigabyte som standard.

Lagring

Alle maskiner i testen her er udstyret med både en SSD til hurtig opstart, og en traditionel harddisk til de store spilinstallationer. Sammenlignet med luksusmodellerne er SSD’erne her dog generelt langsommere udgaver.

Sådan testede vi:

Spilcomputere skal naturligvis testes med tunge 3D-spil, og vi har derfor udfordret maskinerne med en række nye og repræsentative titler. Selv om vi ikke er i superklassen, kunne alle spillene faktisk spilles med udmærket resultat. Især da opløsningen på en Full HD-skærm ikke stiller de højeste krav.

annonce

Dertil har vi naturligvis lavet diverse målinger med gængse testprogrammer som Geekbench, Cinebench, 3DMark og PCMark. De to sidstnævnte fra finske Futuremark. Hastigheden på SSD-drevene blev testet med værktøjet HDTach. Ud over grafikken så vi selvfølgelig også på de egenskaber, som vi normalt vurderer bærbare computere på, såsom ergonomi, vægt, lyd og kvaliteten af skærmen.

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of
Produkter i testen
 data-srcset
MSi GE62VR-7RF 651NE Camo Edition
MSi stiller op med et festligt indslag i form af denne camouflagemalede specialudgave.

MSi er blandt de mest trofaste leverandører af gaming-computere. Vi har testet masser af vellykkede modeller fra dem. Både i supersværvægtsklassen og mere slanke modeller til tykke tegnebøger. Med GE62VR-7RF 651NE Camo Edition er vi dog nede i en pris, hvor flere kan være med.

Som navnet siger, er maskinen i testen en “limited edition” med camouflagefarver. Alt bortset fra bunden og den ret brede ramme omkring skærmen er lakeret i brunlig-beige ørkencamouflage. Men modellen fås selvfølgelig også i sort.

Camouflagemønster bruges normalt til at sløre tilstedeværelsen af noget. MSi’s camouflagemalede laptop går dog på ingen måde i ét med omgivelserne. Hvis du vil vække opmærksomhed ved LAN-partyet, er det denne her, du skal hive op af rygsækken!

Som vanligt hos MSi er tastaturet leveret af danske SteelSeries, og lyden er tunet af Dynaudio. Tastaturet er RGB-belyst. Der er ikke et væld af avancerede animationer, men lidt hyggebelysning til spillet.

MSi’s camouflage-laptop er perfekt klædt til et slag Counter-Strike GO!

Benchmarks

Grafikkortet er, som det tydeligvis er normen i klassen, et GeForce GTX 1060. Det sikrer en fornuftig 3D-ydelse. Processoren er til gengæld kun en 2,8 GHz Intel Core i7-7700HQ, som var blandt de bedste – i fjor. Det ses på Geekbench-testen, der ligger en fjerdedel under de hurtigste.

Skærmen klarer desværre kun 60 Hz opdatering. Det er lidt synd i hurtige spil som Counter-Strike GO – som maskinen ellers har det perfekte udseende til!

MSi’s camouflage-laptop er perfekt klædt til et slag Counter-Strike GO!

Konklusion

MSi GE62VR-7RF 651NE Camo Edition er en sjov maskine med et udseende, der signalerer 3D-skydespil. Byggekvaliteten er solid, og tastaturet fra SteelSeries og Dynaudio-lyden tæller på positivsiden. Men generationerne går lynhurtigt i gaming, og den langsomme processor og et kabinet, der kunne have været mindre, trækker ned. Jeg ville ikke for tre år siden have troet, at et dvd-drev kunne blive et minus i en bærbar. Men det er det i dag.

annonce
annonce
Fakta

Processor: 2,8 GHz Intel Core i7-7700HQ quad-core (8 tråde)

Skærm: 15,6” Full HD, 1920 x 1080 @ 60 Hz

Hukommelse: 16 GB ram / 256 GB SSD + 1 TB HDD

Grafik: Nvidia GeForce GTX 1060 m. 3 GB ram

Styresystem: Windows 10

Mål og vægt: 38,6 x 2,9 x 26 cm / 2,4 kg

Integreret HD-webcam, Wi-Fi 802ac, Bluetooth 4.2, Gigabit Ethernet, USB-C, 2 x USB 3.0, Mini DisplayPort, HDMI, digital lyd ud, mikrofon, lyd ind/ud, kortlæser

Web: msi.com

Pris: 11.790 kr
PlusForfriskende design. Solid byggekvalitet. Og endda med optisk drev!
MinusLangsom processor. Den fysisk største maskine i testen – uden at man får mere.
 data-srcset
Asus ROG STRIX GL504GM-ES244T
Både skærmen og kabinettet er en fornøjelse at se på, men processoren er til den sløve side.

Set ved siden af de kæmpemaskiner, som vi tidligere har testet fra Asus’ ROG-serie, er Asus ROG STRIX GL504GM en lilleput. Der er tale om en 15,6 tommers laptop på knap tre cm i tykkelsen og en vægt på 2,4 kg. Det er i øvrigt stort set identiske mål med de øvrige i testen.

Kabinettet er af sort plast, undtagen bagsiden af skærmen, der er af poleret sort aluminium med ROG-logoet oplyst i RGB-farver, og toppen af tastaturet, hvor et meget afdæmpet, gråt camouflagemønster giver et “barskt” præg. Men ikke så barskt som ørkenkrigeren MSi.

Som den eneste i testen er Asus-maskinen udstyret med et “lysshow” i form af en lysstribe langs fronten af kabinettet. Det vil med garanti ikke forbedre din score, men det ser da lidt sejt ud. Og spil handler jo først og fremmest om at have det sjovt. Tastatur og trackpad er i den bedre ende og reagerer præcist og uden slør. WASD-tasterne er gennemsigtige og belyst, så de er nemme at finde i mørket.

Tastatur, logo og fronten af kabinettet er oplyst med RGB-farver.

Benchmarks

Hvad angår processor, har Asus denne gang stået bagerst i køen. Hvor de andre i testen er udstyret med i7-processorer i forskellige udgaver, har denne en Core i5-8300H. Det kan ses på ydelsen.

Grafikkortet er til gengæld lidt over standarden: Et GeForce GTX 1060 med 6 gigabyte ram. Hvad der ikke kan ses i benchmarks, er skærmen, som er farverig, skarp og lynhurtig. 144 Hz opdatering er ikke noget, man er vant til i prisklassen.

Skærmen er et lækkert, farverigt og hurtigt 144 Hz panel.

Konklusion

Når budgettet er så skrabet, som det her er tilfældet, må man tage nogle valg. Asus har med ROG STRIX GL504GM valgt at bruge en forholdsmæssig stor del af pengene på fest og farver. Både i form af RGB-lysshow og især på den lækre 144 Hz skærm, som gør det til en fornøjelse at spille hurtige, men ikke meget krævende 3D-spil som Counter-Strike GO. Til gengæld halter den lidt bagefter konkurrenterne, når det gælder rå regnekraft. Den ekstra grafik-ram redder dog 3D-ydelsen, der er fin.

annonce
FaktaProcessor: 2,3 GHz Intel Core i5-8300H quad-core (8 tråde) Skærm: 15,6” Full HD, 1920 x 1080, @ 144 Hz Hukommelse: 16 GB ram / 256 GB SSD + 1 TB HDD Grafik: Nvidia GeForce GTX 1060 m. 6 GB ram Styresystem: Windows 10 Mål og vægt: 36,1 x 2,6 x 26,2 cm / 2,4 kg Integreret HD-webcam, Wi-Fi 802ac, Bluetooth 5.0, Gigabit Ethernet, USB-C, 3 x USB 3.0, Mini DisplayPort, HDMI, lyd ind/ud, RGB-belysning Web: asus.comPris: 11.999 kr
PlusLækker, skarp og lynhurtig skærm. Indbygget RGB-lysshow.
MinusCore i5-processoren er den svageste i testen. Lyset gør ikke maskinen hurtigere.
 data-srcset
Lenovo Legion Y530-15ICH
Lenovo gør op med deres “seriøse” image med en maskine, der er spækket med gaming-guf.
 data-srcset
HP Pavilion Gaming Laptop 15-cx081 5no
Pavilion-maskinen ligner en almindelig skolebærbar. Men der er kræfter under motorhjelmen.

  Alternativer til 4 Gaming-laptops

  (Foto: Dell)

  Overjordisk smuk Alienware

  Superstylet letvægtsracer viser, at gaming-bærbare ikke behøver at være store og klodsede. Men prisen er ikke krympet.

   data-srcset

  Gaming med det store udtræk

  Acer Predator Helios 700 er et lærestykke i overdådighed. Og det udtrækkelige tastatur er ikke kun en gimmick, men en genistreg.

  Når maskinen er tændt, afslører de røde dekorationer og baggrundslys, at Nitro 7 er beregnet til narrestreger. (Foto: Acer)

  En PC til både sjov og alvor

  Acer prøver at sætte sig på to stole på én gang – og klarer det faktisk uden at falde på halen.

  (Foto: Producent)

  De første maskiner med Nvidias hidtil hurtigste PC-grafikprocessor er ankommet. Hvem kommer først over målstregen?

  (Foto: Producent)

  Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den alligevel ikke nogen letvægter!

  (Foto: Producent)

  Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

  (Foto: Producent)

  Det behøver ikke koste en formue at være med i spillet. Her er fire perfekte gaming-laptops, der er – næsten – lige så gode som luksusmodellerne.

  (Foto: Producent)

  Hurtig og fuldt udstyret gamer-pc i et ultrabook-kabinet.

  (Foto: Producent)

  Hvilken gaming-computer ville du vælge, hvis du vandt i lotto? Vi har testet fem brutale laptops, hvor der ikke er sparet på noget.

  (Foto: Producent)

  Asus Zephyrus er både elegant skønhed og hæmningsløst udyr på én gang