Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Logitech BRIO

På forkant med BRIO

Logitech er først ude med et 4K-webkamera, men har vi brug for det?

Skrevet af / 05/04/2017 - 09:00
Logitech BRIO
Mikael Hansen

Tilbage i 90’erne havde Logitech helt styr på det med webkameraer, og alle med respekt for sig selv havde et QuickCam stående på skrivebordet. Siden er behovet for de små kameraet støt og roligt faldet, i takt med at prisen på bærbare, der har den slags indbygget, er blevet mere spiselig.

Kvaliteten af de indbyggede kameraer er dog sjældent voldsomt god, og der kan derfor stadig være lidt fornuft i et dedikeret kamera. Med udbredelsen af 4K-skærme kommer nu også behovet for 4K-kameraer. Logitech er nogle af de første på markedet med sådan et. Navnet er BRIO.

Klodset clips

Af noget så kedeligt som et webkamera at være ligner BRIO stort set alle andre modeller på markedet. Man kan dog tydeligt mærke, at der er tale om et kvalitetsprodukt, når man nærstuderer huset, som er ganske solidt bygget.

Helt så positive er vi ikke omkring foden, der ikke har det bedste greb grundet en lidt fesen konstruktion. Heldigvis kan den tages af og erstattes af en trefod. Også USB-C-kablet på bagsiden kan tages af og erstattes af et længere, hvis man ønsker det.

Sensorerne på fronten gør, at BRIO kan fungere som et Windows Hello-kamera og låse en Windows 10-pc op alene med ansigtet. Det kan vi godt lide. Er man den paranoide type, kan man med fordel benytte den lille plasticklap, som Logitech har smidt i pakken, til at dække linsen, når kameraet ikke er i brug.

Mangelfuld software

Desværre støder man hurtigt på et problem, når man først får sat strøm til BRIO. Den medfølgende software er mildt sagt mangelfuld, for ikke at sige decideret ringe.

Af en eller anden årsag har Logitech hverken inkluderet muligheden for at kunne optage billeder eller video, men lader os blot justere på lys, farver og kontrast samt bredden på billedet. Vil man optage eller streame, skal der bruges anden software. Det er der heldigvis meget af, men meget lidt understøtter indtil videre 4K, og vi må derfor endnu nøjes med op til 1080p i de fleste programmer.

 Flot billedkvalitet

Heldigvis er både lyd og billedkvalitet på optagelser fra BRIO utrolig god, selv om vi er begrænset til Full HD. Kameraet har et meget bredt synsfelt på 90 grader og fanger derfor utrolig mange detaljer. Hvidbalancen justeres godt via den automatiske indstilling, og HDR-funktionen giver en meget naturlig og præcis farvegengivelse.

Som de fleste andre 4K-kameraer er vi begrænset til 30 fps i den fulde opløsning. Det er her vigtig, at man ikke bevæger sig alt for meget, da der ellers optræder lidt ghosting. Vi savnede derfor ikke 4K og foretrak i stedet den højere frame-rate i 1080p.

Konklusion

Logitech BRIO sælges som det første 4K-webkamera på markedet. Desværre er markedet endnu ikke helt klar til 4K i et webkamera, og du vil derfor sjældent få det fulde udbytte af kameraets højere opløsning. Hertil er prisen lige lovlig høj. Udbuddet af kameraer, der kan optage i 1080p, er stor, og du skal derfor gøre op med dig selv, om fremtidssikringen er vigtigere end prisen. 4K eller ej, BRIO er stadig et utrolig godt webkamera.

 

picture2 picture3 picture4
<
>
(Foto: Producent)
Karakter
Logitech BRIO
Premium

Home mener

BRIO har et meget bredt synsfelt og nogle meget præcise farver. Vi elsker at kunne låse Windows op med ansigtet. Der mangler software, som understøtter den højere opløsning, og prisen er alt for høj.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Fire headsets til dit nye kontorliv

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Scroll to Top