Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Apple MacBook Pro 14″ M2 Pro (2023)

Tilbage på toppen af ønskelisten

14” MacBook Pro med M2 Pro-processor er den bedste og hurtigste bærbare computer i sin prisklasse. Men Apple bør opgradere webkameraet.

Skrevet af / 24/02/2023 - 08:29
Apple MacBook Pro 14″ M2 Pro (2023)
Peter Gotschalk

For godt et år siden testede vi den på daværende tidspunkt spritnye 14” MacBook Pro med M1 Pro-processor. Og vi havde svært ved at få armene ned. For vi havde ventet længe på en reel fornyelse af Apples mindste MacBook Pro-serie, der tidligere kun var tilgængelig med 13” skærm og den såkaldte Touch Bar over tastaturet, som mange Apple-brugere forbandede langt væk.

14”-versionen af MacBook Pro bragte Apples mest populære bærbare computer tilbage på toppen af alle kreative brugeres ønskeliste, hvor den hører hjemme. Og selv om den netop lancerede og fornyede 14” MacBook Pro med M2 Pro-processor, som vi nu har haft på testbænken, kun byder på få reelle forbedringer i forhold til sin forgænger, så gælder det stadig, at den mindste og billigste MacBook Pro er den bedste bærbare computer, caffe latte-segmentet kan drømme om.

Skærm

Først og fremmest er skærmen den samme som på forgængeren, og den er stadig fantastisk! Helt nøjagtig måler skærmen 14,2”, mens opløsningen er på 3.024 x 1.964 pixel, hvilket giver en pixeltæthed på 254 ppi.

Skærmteknologien introducerede techgiganten fra Cupertino sammen med iPad Pro fra 2021. På Apple’sk marketingsprog kaldes teknologien for Liquid Retina XDR, men i virkeligheden er der tale om et Mini-LED-design, der bruger over 10.000 lysdioder på tværs af hele bagsiden af skærmen, som dermed leverer en lysstyrke på 1.000 nit på fuld skærm (op til 1.600 nit peak-lysstyrke) og en kontrast på 1:1 million.

Det gælder stadig, at den mindste og billigste MacBook Pro er den bedste bærbare computer, caffe latte-segmentet kan drømme om. (Foto: Apple)

I praksis udmønter teknologien sig i det smukkeste skærmbillede og den bedste billedkvalitet, vi til dato har set på en MacBook. Alt står knivskarpt, og når man f.eks. ser højopløst video (4K HDR), er både kontrasten i billedet og farverigdommen simpelthen slående.

Den høje peak-lysstyrke betyder, at solskin, refleksioner i vandoverflader, snelandskaber osv. lyser op og skaber et mere realistisk og fængende billede, end vi før har set på nogen bærbar computer. Dertil kommer 120 Hz opdateringsfrekvens, som tilpasser skærmens opdatering til indholdet. Resultatet er fuldstændig sømløs videoafspilning uden nogen form for hakken.

Med den indbyggede grafikprocessor (GPU) i M2 Pro kan den nye MacBook Pro i øvrigt trække flere eksterne skærme. Det nøjagtige antal kommer an på skærmenes opløsning og måden, der tilsluttes på. Således kan man f.eks. have to eksterne skærme med 6K-opløsning og 60 Hz opdateringsfrekvens tilsluttet via Thunderbolt 4. En anden mulig kombination er én ekstern 6K-skærm med 60 Hz via Thunderbolt samt én ekstern skærm med 4K-opløsning, men op til 144 Hz opdateringsfrekvens via HDMI 2.0.

14” MacBook Pro kan sågar drive én ekstern skærm med 8K-opløsning og 60 Hz opdateringsfrekvens via HDMI-porten, så man har med andre ord talrige muligheder for at arbejde stationært med den bærbare computer, uanset hvilket behov man måtte have.

Apple M2 Pro

Vores testeksemplar er den billigste udgave af 14” MacBook Pro med M2 Pro-processor, så ovennævnte konstellation af understøttede eksterne skærme er et udtryk for, hvad den mindste M2 Pro-processor kan trække.

Den nye M2 Pro-model er kun ca. 10-12 procent hurtigere i diverse benchmark-tests end forgængeren, 14” MacBook Pro med M1 Pro-processor. (Foto: Peter Gotschalk)

I vores testkonfiguration har CPU’en i M2 Pro-processoren 10 kerner (med seks højtydende kerner og fire effektivitetskerner). Dertil kommer en GPU med 16 kerner.

Den nye 14” MacBook Pro fås også i dyrere versioner, f.eks. M2 Pro med 12 CPU-kerner og 19 GPU-kerner, og M2 Max-processor ligeledes med 12 CPU-kerner, men med 30-kerners GPU (som endda kan opgraderes til hele 38 kerner, når man køber maskinen, men så skal man også have den helt, helt store pengepung op af lommen). Og blot som eksempel understøtter den allerbedst konfigurerede model af MacBook Pro med M2 Max drift af op til fire eksterne skærme, herunder op til tre eksterne skærme med 6K-opløsning ved 60 Hz via Thunderbolt og en ekstern skærm med op til 4K-opløsning ved 144 Hz via HDMI.

Men selv om man altså må nøjes med lidt færre eksterne skærme, så rykker den mindste udgave af M2 Pro-processoren alligevel fra alt og alle i prisklassen, når det gælder rå ydelse. Ingen Intel-baseret Windows-PC i samme prissegment kan følge med, når MacBook Pro folder sig ud. Hverken Dell XPS 13 Plus 9320, HP Spectre x360 eller Microsoft Surface Laptop 5, der alle tre er ganske nye ultrabooks velegnet til samme målgruppe, når 14” MacBook Pro til sokkeholderne, når det gælder den rå ydelse.

Apple-MacBook-Pro-M2-Pro-and-M2-Max-ports-left-230117 Apple-MacBook-Pro-M2-Pro-and-M2-Max-ports-right-230117
<
>
Antallet af porte og tilslutningsmuligheder har ikke forandret sig synderligt. Også M2 Pro-udgaven af MacBook Pro er udstyret med Touch ID, HDMI 2.0, SDXC-kortlæser og MagSafe 3 til strømforsyningen. Dertil kommer et 3,5 mm minijack-stik til hovedtelefoner samt tre USB-C-indgange med Thunderbolt 4. (Foto: Apple)

Den nye M2 Pro-model er dog kun cirka 10-12 procent hurtigere i diverse benchmark-tests end forgængeren, 14” MacBook Pro med M1 Pro-processor. Så hvis du allerede har investeret i forgængeren og kun er ude efter flere processormuskler, er der ingen grund til at svinge kreditkortet.

Tilslutningsmuligheder og forbindelser

Antallet af porte og tilslutningsmuligheder har heller ikke forandret sig synderligt. Også M2 Pro-udgaven af MacBook Pro er udstyret med Touch ID, HDMI 2.0, SDXC-kortlæser og MagSafe 3 til strømforsyningen. Dertil kommer et 3,5 mm minijack-stik til hovedtelefoner samt tre USB-C-indgange med Thunderbolt 4. Og de gammeldags USB-A-porte er stadig ikke vendt tilbage, så man må stadig have et par dongles med i tasken, hvis man vil bruge de mest almindelige USB-stik samt diverse tilbehør sammen med sin MacBook Pro.

Læs også En perfekt Mac for mange Man kommer langt med den nye Mac Mini, men man skal være forberedt på å betale for oppgraderinger.

Til gengæld er Apple endelig kommet med på Wi-fi 6E-vognen, hvilket sikrer hurtigere trådløst netværk, hvis man har Wi-fi 6E-udstyret i orden derhjemme. Bluetooth-forbindelsen er blevet opgraderet til version 5.3, som bl.a. inkluderer LE Audio, der forbedrer lydkvaliteten via den trådløse forbindelse, ligesom strømforbruget er blevet sænket og forbindelsens sikkerhed forøget.

Der sidder samme såkaldte FaceTime-webkamera i den nye MacBook Pro, hvilket vil sige, at den nye model heller ikke understøtter FaceID. Det ville ellers være en kærkommen tilføjelse, og det er også en smule sært, at ‘I Fokus’-funktionen (der kan følge dig rundt i billedet under videoopkald), som vi kender fra iPad Air og iPad Pro, ikke er nået frem til MacBook Pro endnu.

Faktisk har Apple sørget for, at man kan få ‘I Fokus’ til at virke med den nye MacBook Pro, men det er takket være en ny funktion i macOS Ventura – kaldet kontinuitetskamera – som lader brugeren anvende deres iPhone som webkamera.

MacBook Pro kan helt automatisk genkende og bruge kameraet på iPhone, når den er i nærheden, uden at brugere skal vække og vælge den. Forbindelsen etableres trådløst. Det er så takket være ultravidvinkelkameraet i iPhone, at ‘I Fokus’ kan fungere i praksis, men vi synes, at det er underligt, at man skal gå om flere hjørner for at få noget til at fungere, der som standard bare virker, hvis man bruger en iPad i stedet for sin MacBook Pro.

Konklusion

Har du allerede investeret i en 14” MacBook Pro med M1 Pro-processor, er der ingen mærkbar gevinst for dig ved at købe den nye model. For alle andre er det bare med at tømme sparegrisen. I prisklassen kan man næppe købe nogen bedre bærbar computer lige nu.

Den nye 14” MacBook Pro fås også i dyrere versioner, f.eks. M2 Pro med 12 CPU-kerner og 19 GPU-kerner, og M2 Max-processor ligeledes med 12 CPU-kerner, men med 30-kerners GPU (som endda kan opgraderes til hele 38 kerner, når man køber maskinen, men så skal man også have den helt, helt store pengepung op af lommen). (Foto: Apple)

Den nye M2 Pro-udgave af MacBook Pro byder på tårnhøj ydelse, forbedrede trådløse forbindelser og derudover den samme glimrende skærm, som vi kender fra forgængeren.

Den eneste grund til, at 14” Macbook Pro med M2 Pro-processor ikke får vores absolutte topkarakter er, at vi gerne havde set, at Apple havde opgraderet det indbyggede webkamera. I 2023 forventer vi både FaceID og ‘I Fokus’-funktionen fra en bærbar til næsten 20.000 kroner.

Karakter
Apple MacBook Pro 14″ M2 Pro (2023)
High End

Home mener

Lynhurtig takket være ny processor. Samme glimrende skærm som tidligere. Forbedrede netværkstilslutninger. Indbygget webkamera understøtter ikke ansigtsgenkendelse eller ‘I Fokus’-funktion.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Fire headsets til dit nye kontorliv

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Scroll to Top