Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Samsungs nye smarte hvidevarer hedder Bespoke AI

En serie af nye køleskabe, vaskemaskiner og robotstøvsugere, der er smartere end nogensinde.

Skrevet af / 04/04/2024 - 08:45
Samsungs nye smarte hvidevarer hedder Bespoke AI

Samsungs Bespoke-serier har tidligere betydet, at de apparaterene skræddersys med deres egne farver, så de passede til hjemmet. Vi har også tidligere haft en række smart home-produkter under mærket SmartThings. Men nu skal vi vænne os til begrebet Bespoke AI for at forstå, at der er tale om smarte apparater og små elartikler. Ved events i Korea, Frankrig og USA præsenterede Samsung sine kommende produkter.

Samsungs AI-funktioner. (Foto: L&B Home)

Ved arrangementet forklarede Samsung, hvordan de har lært en masse om, hvordan folk bruger apparater, og hvad de ønsker af fremtidige produkter. Det er sket via omfattende undersøgelser og interviews med forbrugere. De fleste mennesker ønsker at spare tid og kræfter, men kan føle sig overvældet af alt for avancerede apparater. Samsungs AI-udvikling sigter derfor mod at gøre produkterne smartere, så de kan træffe deres egne beslutninger, i stedet for at forbrugerne konstant skal spørges om ting, som de ærlig talt ikke ved ret meget om. Produkterne vil også hjælpe med at spare strøm, så folk kan leve grønnere uden at det nødvendigvis bliver mere besværligt.

Bespoke French Door Refridgerator med AI Family Hub. (Foto: Jonas Ekelund L&B Home)

Det mest spektakulære er nok stadig køleskabet, som i dette års model hedder Bespoke French Door Refridgerator with AI Family Hub. Det mest synlige ved det er den enorme skærm på den ene dør, hvor du kan se opskrifter, afspille madlavningsvideoer eller spejle telefonens skærm. På indersiden finder vi AI Vision Inside, som bruger et kamera til at identificere de madvarer, vi lægger i køleskabet. Ved at angive deres udløbsdato kan køleskabet advare os og dermed undgå at smide mad ud unødigt. Vi kan selvfølgelig også tage et kig på køleskabet fra vores mobiltelefoner, hvis vi glemmer, hvad vi har derhjemme.

Bespoke Jet Bot Combo AI. (Foto: Jonas Ekelund/L&B Home)

Den nye Bespoke Jet Bot Combo AI er en robotstøvsuger med moppefunktion. Den bruger AI til at identificere objekter, som kameraet ser, herunder opladningskabler, som er svære at få øje på. Den genkender også gulvtypen og løfter moppen, når den rammer et tæppe. Som noget nyt har opladnings- og tømningsstationen også en damprensningsfunktion for at undgå bakterier og lugt fra moppen.

Bespoke AI vaske- og tørremaskiner. (Foto: Jonas Ekelund/L&B Home)

Bespoke AI-vaskemaskinerne findes i fire serier, som er 10-40 procent mere energieffektive end A-mærket kræver. De bruger Bubble Shot-teknologi til at spare vand og forbedre vaskeevnen. Takket være AI Energy Mode kan energiforbruget reduceres med 70 procent, hvis elpriserne stiger, men på bekostning af tiden. De har også funktionen Detergent Scan, som giver dig mulighed for at scanne vaskemiddelpakken og sende information om den til maskinen for at undgå overdosering og miljøpåvirkning.

Bespoke AI Laundry Comb Extra Wide fridge:freezer Bespoke AI Hybrid Bespoke Cube Air Infinite Line
<
>
Bespoke Cube Air Infinite Line. (Foto: Jonas Ekelund/L&B Home)

Ved eventet fik vi også mulighed for at se Bespoke Cube Air Infinite Line, en luftrenser, der på smart vis bruger vaskbare filtre, hvilket giver lavere driftsomkostninger og mindre miljøpåvirkning. Bespoke AI Hybrid, et side-by-side køle-/fryseskab med gennemsigtige døre og automatisk åbning. Bespoke AI Laundry Combo, en kombineret vaskemaskine og tørretumbler med stemmestyring og energibesparelser. Og Extra Wide køle-/fryseskabet, der, som navnet antyder, er ekstra bredt og har en A-rating for energiforbrug. Vi fik dog ikke meget mere information om dem, så vi går ud fra, at der vil gå et stykke tid, før de kommer til Skandinavien, hvis de overhovedet kommer.

Pris og tilgængelighed

Bespoke 4-Door French Door Refrigerator med AI Family Hub lanceres i maj til 37.999 kroner.

Bespoke Jet Bot Combo AI kommer i andet kvartal til 11.249 kroner.

Vaskemaskinen Bespoke AI A-40% kommer i maj til 11.749 kroner.

 

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.

Læs også:

Mere AI og opkobling i årets hvidevarer fra Samsung

Samsung præsenterer nye hvidevarer samt rengørings- og vaskeprodukter på årets World of Samsung

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CSA har lanceret sikkerhedsstandard for intelligente hjem

LG udvider sit premium-sortiment

Lover kaffe i baristakvalitet

Denne nye kinesiske robotstøvsuger gør snart rent i danske hjem

Batteridreven traktor fra Ryobi

Opkoblet sortiment fra Samsung

Miele præsenterer flere funktioner i sin app

Se hvordan du gør rent

Sikkerhedsløsning fra Yale

Nye robotter fra Ecovacs tager sig af vinduer og have

Foodprocessor med ikoner i stedet for drejeknap

Dreame lancerer første robotplæneklipper i Danmark

0
Lyd & Billede
Scroll to Top