Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Global sikkerhedsstandard for smart home-produkter

CSA har annonceret en sikkerhedsspecifikation og en mærkningsordning for smart home-produkter.

Skrevet af / 28/04/2024 - 10:05
Global sikkerhedsstandard for smart home-produkter

Connectivity Standards Alliance (CSA), organisationen som blandt andet står bag Matter-standarden, har afsløret IoT Device Security Specification 1.0 og det tilhørende Product Security Verified Mark – og tanken er, at det skal blive en global sikkerhedsstandard for IoT-produkter i vores intelligente hjem.

Sikkerhedsspecifikationen indeholder snesevis af specifikke sikkerhedsbestemmelser for enheder, som producenter af IoT-enheder skal følge for at kunne certificere deres produkter. Certificeringsprogrammet dækker en bred vifte af smart home-enheder som pærer, kontakter, termostater, dørklokkekameraer og meget mere.

Næsten 200 medlemsvirksomheder – herunder Amazon, Google, Schneider Electric og Signify (Philips Hue og WiZ) – har ifølge CSA samarbejdet om udviklingen af specifikationen, det ledsagende certificeringsprogram og Product Security Verified Mark.

Product Security Verified Mark er en mærkningsordning fra CSA, som vil hjælpe brugerne med nemt at identificere, hvilken cybersikkerhedsbeskyttelse en IoT-enhed er udstyret med. (Foto: CSA)

De specifikke krav omfatter bl.a:

  • Unik identitet for hver IoT-enhed
  • Ingen hard-codede standardpasswords
  • Sikker opbevaring af følsomme data på enheden
  • Sikker kommunikation af sikkerhedsrelevante informationer
  • Sikre softwareopdateringer i hele supportperioden
  • Sikker udviklingsproces, herunder håndtering af sårbarheder
  • Offentlig dokumentation vedrørende sikkerhed, herunder supportperioden

Offentliggørelsen af IoT Device Security Specification 1.0 er sammen med certificeringsprogrammet og Product Security Verified Mark en vigtig milepæl i styrkelsen af IoT-sikkerheden og opbygningen af forbrugernes tillid. Ved at samle forskellige internationale regler i én sammenhængende specifikation strømliner produktsikkerhedscertificeringsprogrammet processen, reducerer redundans og giver producenterne en unik, respekteret vej til at certificere deres enheder globalt, siger Tobin Richardson, Alliance President & CEO for Connectivity Standards Alliance.

Mere info: csa-iot.org

Læs også What's the Matter? – er det smarte hjem blevet enklere? One standard to rule them all! Efter to år, har Matter så gjort det lettere at forbinde et smart hjem?
Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Matter version 1.3

Motormoppe fra Dyson

Et kamera til enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Lav mad uden ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsugning og gulvvask med menneskelig præcision

Vil ændre rengøring af gulve

Nutribullet gør comeback i Norden

CSA har lanceret sikkerhedsstandard for intelligente hjem

LG udvider sit premium-sortiment

Lover kaffe i baristakvalitet

Lyd & Billede
Scroll to Top