Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Enklere, sjovere og mere bæredygtig madlavning

Miele har videreudviklet sin app med flere funktioner til det smarte hjem, som skal forenkle madlavningen og gøre den sjovere samt give tips til at spare på energien.

Skrevet af / 16/04/2024 - 17:29
Enklere, sjovere og mere bæredygtig madlavning

Miele mener, at selv om madlavning er den bedste hobby i verden for mange, byder den ofte på udfordringer for madlavningsentusiasterne. Virksomhedens app (til Android og iOS) fokuserer dels på at gøre madlavningen lettere for brugerne, men også på at gøre det sjovere.

Et eksempel er Picture Share-funktionen, som giver brugerne mulighed for nemt at dele deres retter med et virtuelt fællesskab eller middagsgæsterne. Hvert minut sender ovnens indbyggede kamera billeder til brugerens mobil, som man med et klik i app’en kan videresende “med en hilsen fra ovnen” via e-mail, WhatsApp, Instagram eller Teams.

Et andet eksempel er MealSync, som synkroniserer madlavningen, så det, der tilberedes i ovnen, er klar på samme tid som det, der tilberedes i den kombinerede dampovn.

Smart Food ID betyder, at kameraet i ovnen fotograferer ingredienserne, hvorefter AI tolker billedet og videresender typen af ret til ovnens display. Hvis AI har gættet rigtigt, skal man bare trykke på OK for at starte tilberedningen af retten.

Wine Storage Guide i Miele-app’en informerer om den ideelle opbevaringstemperatur for den valgte vin og den anbefalede serveringstemperatur samt giver tips til, hvilken vin der passer bedst til et bestemt måltid.

Consumption Dashboard giver brugeren overblik over vaskemaskinens og opvaskemaskinens el- og vandforbrug, og man kan se forbrugsdata for de enkelte programmer, herunder information om gennemsnitsværdier. En ny funktion er Månedsrapporten, som viser, hvordan Eco-programmerne er blevet brugt i forhold til de foregående måneder – og man kan også sammenligne sine egne data med gennemsnittet for andre Miele-brugere.

Denne legende komponent er bevidst medtaget, fordi vi ønsker, at det skal være sjovt at bruge vores maskiner på den mest miljøvenlige måde,” siger Matthias Frankewitsch fra Mieles Smart Home-team.

En guide til bæredygtig madlavning

Økologisk dyrkede fødevarer, regionale ingredienser, vegetarisk og vegansk mad – bæredygtighed er ikke bare en døgnflue, forklarer Miele, hvis Eco & Storage Tips-funktion i app’en giver information om korrekt opbevaring af fødevarer i køleskabet samt tips om bæredygtig madlavning og meget mere.

Et tip er, at hvis man vil optø frosne madvarer forsigtigt, er det bedst at flytte dem til køleskabet, da det giver kompressoren mulighed for at holde flere pauser, hvilket resulterer i et lavere elforbrug. Et andet tip er, at det i de fleste tilfælde er helt unødvendigt at forvarme ovnen.

App’en giver brugerne information om, hvilke typer mad der ikke bør opbevares i køleskabet, og Miele benytter også lejligheden til at forklare sine produkters funktioner i app’en, såsom NoFrost, SuperCool, Eco og Holiday Mode.

Udvalget af funktioner varierer efter model og land, oplyser Miele og tilføjer, at MealSync vil være tilgængelig i de første europæiske lande fra slutningen af 2024, Smart Food ID er tilgængelig i en række lande og genkender i øjeblikket omkring 30 opskrifter, mens Wine Storage Guide vil være tilgængelig via en app-opdatering inden længe.

Læs også Miele Smart Food ID med AI i ovnen Kombiner Miele-ovne med et indbygget kamera med Smart Food ID, og du får automatisk hjælp til madlavningen med AI.
Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Matter version 1.3

Motormoppe fra Dyson

Et kamera til enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Lav mad uden ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsugning og gulvvask med menneskelig præcision

Vil ændre rengøring af gulve

Nutribullet gør comeback i Norden

Scroll to Top