Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Smart Food ID – “ansigts”genkendelse af mad

Kombiner Miele-ovne med et indbygget kamera med Smart Food ID, og du får automatisk hjælp til madlavningen med AI.

Skrevet af / 20/07/2023 - 10:00
Smart Food ID – “ansigts”genkendelse af mad

I 2019 introducerede Miele indbyggede kameraer i sine ovne, som overførte billeder i realtid til mobiltelefonen – på den måde kunne brugeren nemt kontrollere og justere tilberedningen uden at stå ved ovnen. Et år senere blev Smart Food ID “smuglanceret”; her identificerer ovnkameraet, hvilken ret der er i ovnen, hvorefter det foreslår et passende tilberedningsprogram. Det eneste, man behøver at gøre, er at klikke OK.

Smart Food ID er blevet lanceret i lande som Schweiz og Østrig og vil inden længe blive rullet mere bredt ud, blandt andet i Tyskland. Men selv om det endnu ikke er lanceret for alvor herhjemme, kan man bruge funktionen.

Hvordan fungerer det?

Når man har sat maden i ovnen, tager det indbyggede ovnkamera billeder. Ved hjælp af AI identificerer kameraet, hvilken mad der er i ovnen, og så vælger det automatisk et passende program. Brugeren behøver derefter kun at bekræfte det valgte program på ovnen for at starte. Undervejs i tilberedningsprocessen tager kameraet løbende billeder, så en intelligent algoritme kan kontrollere tilberedningen af maden. Når maden har fået den perfekte farve, afbryder ovnen tilberedningen.

Smart Food ID er nu ved at blive rullet bredt ud. Kameraet i ovnen tager et billede, den kunstige intelligens tolker retten, og den videre tilberedning sker automatisk. Foto: Miele

Smart Food ID genkender i øjeblikket omkring 30 opskrifter, og Miele vil gradvist udvide sortimentet. Det, der kan identificeres i dag, er varianter af følgende retter: kartofler, pommes frites, kager, pizza, boller, kød, grøntsager, tærter, fisk og lasagne.

En fin detalje er, at den kunstige intelligens bliver bedre og bedre med tiden ved hjælp af brugernes (anonymiserede) billeddata, oplyser virksomheden.

Miele tilbyder i øjeblikket tre ovne med indbyggede kameraer på det danske marked, som i kombination med Miele-app’en gør det muligt at bruge Smart Food ID.

Læs også Lav mad med dobbeltovne, induktionskogeplade og stegebord Fritstående komfurer har været hjertet i virksomheden Bertazzoni i mere end 140 år, og nu lanceres nye flagskibsprodukter i form af 120 cm brede komfurer med dobbeltovne, induktionskogeplade og stegebord.
Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Webers flagskibsgriller bliver smarte

Pizzaovn med roterende sten

To kurve giver flere muligheder

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Scroll to Top