Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Samsungs opkoblede hvidevarer på EuroCucina

På EuroCucina-messen i Milano viser Samsung, hvordan opkoblede apparater kan forandre og forenkle brugernes hverdag.

Skrevet af / 19/04/2024 - 10:00
Samsungs opkoblede hvidevarer på EuroCucina

På messen EuroCucina 2024, en af de største internationale køkken-events som løber af stabelen i Milano 16. – 21. april, viser Samsung en række nye opkoblede køkkenprodukter.

Samsung har fokus på at styrke sin position på det europæiske marked, når det gælder hvidevarer, og lancerer en række nye indbygningsprodukter i form af køleskabe, induktionskogeplader, ovne og opvaskemaskiner. I virksomhedens ‘Premium Built-in Kitchen zone’ på EuroCucina blev der præsenteret tre nye produkter, som ifølge Samsung har opgraderet funktionalitet og AI-understøttede funktioner.

“Jeg er glad for at kunne vise, hvad vi har skabt, på EuroCucina som en opfølgning på vores globale lanceringsevent ‘Welcome to BESPOKE AI’ for to uger siden. Vi er overbeviste om, at forbindelsen mellem enhederne i køkkenet vil løfte forbrugernes oplevelse til nye højder, og vi vil også gerne have dem til at opleve, hvordan de forskellige funktioner i vores nye integrerede produkter kan være til stor hjælp i hverdagen,” siger Moohyung Lee, EVP og Head of Customer Experience Team, Digital Appliances (DA) Business hos Samsung Electronics.

Samsung Wide Bottom Mount Freezer fås i tre varianter med kapacitet på 538, 508 og 458 liter. Foto: Samsung

Stort køle-fryseskab

En af nyhederne på messen er Samsung Wide Bottom Mount Freezer (BRB6500D), som bliver det første brede produkt i Samsungs sortiment af indbygningskøleskabe og det første brede køle-fryseskab fra Samsung i energiklasse A. Køle-fryseskabet er udstyret med Samsungs nye AI Inverter Compressor, som ifølge virksomheden både er mere effektiv og mere støjsvag end tidligere kompressorer – og en væsentlig årsag til, at køle-fryseskabet bruger 55,9 procent mindre energi end tidligere modeller.

Samsung hævder desuden, at SmartThings AI Energy Mode (i kombination med Wi-Fi-kompatibilitet) indebærer, at brugerne kan reducere køle-fryseskabets energiforbrug med 10-15 procent, samtidig med at de kan overvåge energiforbruget og estimere de månedlige energiomkostninger.

Det energieffektive køle-fryseskab vil kunne fås i tre forskellige varianter (med en kapacitet på 538, 508 og 458 liter) afhængigt af regionen, og det vil blive lanceret i starten af april på en række markeder, herunder Europa. Der er endnu ikke annonceret priser eller præcise mål – men i Europa bruges begrebet ‘Wide’ om produkter med en bredde på 70 cm og opefter.

Anyplace Induction har 22 spoler og 76 sensorer. Foto: Samsung

Fleksibel induktion

Den anden nyhed, Samsung viste frem på EuroCucina, er Anyplace Induction, en induktionskogeplade, som ikke har et antal afgrænsede zoner (normalt fire i standardbredden), men i stedet har 22 rektangulære pladespoler, der omfatter hele kogefladen og giver dig mulighed for at placere dine pander hvor som helst på overfladen. Samsung forklarer, at dette gør kogefladen større end på en konventionel kogeplade med zoner, hvilket betyder mere fleksibilitet.

Intelligent Pan Detection bruger 76 sensorer til at genkende, hvor gryder og pander er placeret, og viser også deres placering på AI Home-skærmen. Kogepladen er desuden udstyret med Anti-Scratch Glass, som gør den mere modstandsdygtig over for ridser. Anyplace Induction vil kunne fås i Skandinavien i efteråret 2024. Hvad den kommer til at koste, må tiden vise.

Skræddersyet Kitchen Fit med Sliding Door går i ét med køkkenindretningen. Foto: Samsung

Økonomisk opvaskemaskine

Tredje nyhed på messen er de energibesparende indbygningsopvaskemaskiner Bespoke Kitchen Fit – hvor de mest energieffektive modeller har energiklasse A. Under hjelmen finder man WaterJet Clean-systemet, som ifølge virksomheden giver intensiv rengøring fra alle vinkler og forbedrer energieffektiviteten. Vil man have den til at være ekstra stille, kan man bruge programmet Extra Silence, som skulle have et lydniveau på 41 dB.

Man kan desuden spare energi ved at bruge SmartThings AI Energy Mode, som ifølge Samsung reducerer energiforbruget med mere end en tredjedel, når maskinen er i Auto Mode (f.eks. ved at sænke temperaturen i visse dele af vaskeprogrammet og forlænge cyklustiden). Det er i skrivende stund uklart, hvornår de nye opvaskemaskiner lanceres i Skandinavien, og hvad de kommer til at koste.

Læs også Samsungs nye AI-hvidevarer En serie af nye køleskabe, vaskemaskiner og robotstøvsugere, der er smartere end nogensinde.
Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Matter version 1.3

Motormoppe fra Dyson

Et kamera til enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Lav mad uden ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsugning og gulvvask med menneskelig præcision

Vil ændre rengøring af gulve

Nutribullet gør comeback i Norden

Scroll to Top