Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Endnu en kinesisk producent klar med robotplæneklipper til danske haver

Dreame, som vi indtil nu mest kender for deres robotstøvsugere, er nu klar med Roboticmower A1, en automatisk robotplæneklipper, der fungerer uden kanttråd.

Skrevet af / 08/04/2024 - 17:21
Endnu en kinesisk producent klar med robotplæneklipper til danske haver

Roboticmower A1 anvender en kombination af Dreames egne teknologier, herunder OmniSense 3D Ultra Sensing System og U-Shape Planning Program. Disse teknologier er udviklet for at tilbyde en automatiseret løsning til plæneklipning, der ikke kræver manuel indgriben for at definere klippeområdet ved hjælp af fysiske afgrænsninger som ledninger eller sensorer.

Ifølge virksomheden kan brugerne ved hjælp af en tilhørende app kortlægge deres havearealer, hvorefter Roboticmower A1 selvstændigt kan navigere og klippe græsset.

Dreame Roboticmower A1
(Foto: Dreame)

Dreame har tidligere fokuseret på indendørs rengøringsapparater, hvoraf vi har testet adskillige. Herunder senest stangstøvsugeren Dreame Z10 Station og robotstøvsugeren DreameBot L20 Ultra. Roboticmower A1 er Dreames første produkt til udendørs brug i haven.

Læs også Spil Doom på din plæneklipper Den svenske plæneklipperproducent Husqvarna omfavner computerspillet Doom, når det ikoniske skydespil rulles ud på deres robotplæneklippere.

Produktet er også udstyret med en AI-baseret algoritme og OmniSense 360-teknologi, der giver mulighed for at navigere uden om forhindringer. Dette er tænkt som en måde at minimere risikoen for skader på plæneklipperen og som en sikkerhedsforanstaltning for husholdninger med små børn eller kæledyr.

Dreame Roboticmower A1
(Foto: Dreame)

Yderligere har Dreame integreret en regnsensor i Roboticmower A1, som automatisk sender plæneklipperen tilbage til opladningsstationen ved nedbør. Denne funktion sigter mod at tilpasse produktets anvendelse til de omskiftelige vejrforhold, der kan forekomme i Norden, forklarer producenten i en pressemeddelelse.

Roboticmower A1, der nu er tilgængelig hos udvalgte forhandlere, herunder Elgiganten, Komplett og Power, sælges til en pris på 14.999 kroner. Produktets specifikationer omfatter blandt andet en arbejdsområdekapacitet på op til 2.000 m², mulighed for at indstille klippehøjden mellem 30–70 mm, og en klippebredde på 22 cm.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

4 kommentarer til “Endnu en kinesisk producent klar med robotplæneklipper til danske haver”

    1. Peter Gotschalk

      Nu er produktet jo kun netop blevet lanceret. Men der kommer en test senere på foråret.

  1. Jesper Bendtsen

    Hvis den kører tilbage til ladestationen når det regner kommer den da aldrig ud og slå græs i Danmark.

  2. Vil den kunne programmeres til at køre ud af haven og klippe græsset på ydersiden af hækken? Og kan den undgå havedammen?

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CSA har lanceret sikkerhedsstandard for intelligente hjem

LG udvider sit premium-sortiment

Lover kaffe i baristakvalitet

Denne nye kinesiske robotstøvsuger gør snart rent i danske hjem

Batteridreven traktor fra Ryobi

Opkoblet sortiment fra Samsung

Miele præsenterer flere funktioner i sin app

Se hvordan du gør rent

Sikkerhedsløsning fra Yale

Nye robotter fra Ecovacs tager sig af vinduer og have

Foodprocessor med ikoner i stedet for drejeknap

Dreame lancerer første robotplæneklipper i Danmark

0
Lyd & Billede
Scroll to Top