Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Spilklassikeren Doom kommer til Husqvarnas robotplæneklippere

Den svenske plæneklipperproducent Husqvarna omfavner computerspillet Doom, når det ikoniske skydespil rulles ud på deres robotplæneklippere.

Skrevet af / 23/02/2024 - 08:00
Spilklassikeren Doom kommer til Husqvarnas robotplæneklippere

Husqvarna laver nogle af de bedste moderne robotplæneklippere, vi kender. Men det forhindrer dem ikke i at blive nostalgiske, når de introducerer muligheden for at spille det ikoniske skydespil fra 1990’erne, Doom. På deres robotplæneklippere.

Vi taler om det spil, der fik snebolden til at rulle i massemedierne om, at computerspil skaber mordere og endda massemordere. En sejlivet myte, der indtil videre har nægtet at forsvinde i konservative kredse, men som heldigvis er blevet afvist af seriøs forskning.

Husqvarna_DOOM_Display
Doom spilles direkte på plæneklipperen. (Foto: Husqvarna)

Snart får du Doom på din robotplæneklipper

Lidt over 30 år efter udgivelsen af det originale Doom-spil vil omkring 30.000 ejere af Automower NERA-robotplæneklippere snart kunne spille den originale Doom-episode fra 1993. Den vil være tilgængelig som en gratis opdatering i april.

Doom vil kunne spilles på plæneklipperens skærme og kontroller mellem april og september 2024. Det giver mulighed for noget så specielt som intens skydning og dæmon-bashing, direkte på plæneklipperen.

Læs også Til den helt store have Husqvarnas bud på en robotplæneklipper er en golfbane værdig

Ulogisk?

Det rejser et par spørgsmål. For køber man ikke en robotplæneklipper bare for at læne sig tilbage, mens plæneklipperen klarer græsslåningen alene? Du vil helst ikke have noget at gøre med plæneklipperen, bare forlade gerningsstedet og på magisk vis vende tilbage til en klippet græsplæne.

Så for at spille Doom skal du bruge controllerens knapper på plæneklipperen og manøvrere i henhold til skærmen. Men hvis plæneklipperen kunne projicere billedet foran sig og derefter hugge monster efter monster ned – se, det ville vi gerne have! Ja, vi ved godt, at det er for sci-fi til den slags produkter.

Husqvarna_DOOM_Play copy
(Foto: Husqvarna)

Husqvarna Automower NERA vandt en gaming-pris

Den tilsyneladende selvmodsigelse forhindrede ikke Husqvarna i at modtage prisen for “Best Activation” på DreamHack-messen i Stockholm i november sidste år, hvor den blev præsenteret første gang.

Ifølge Björn Mannefred, softwareingeniør hos Husqvarna, er dette en kreativ og sjov hyldest til skaberne af det ikoniske spil. “Og det viser den innovative ånd hos deres egne ingeniører. Det viser også, at Husqvarna har taget processorkraft og programmeringsevner alvorligt, da de har omprogrammeret hardwaren i deres maskiner til at køre Doom-spillet.

Det gør os også nysgerrige på, hvilke andre nyheder der vil komme fra den kant i fremtiden. Stephen King-filmen The Lawnmower Man, anyone?

Mere info: husqvarna.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Batteridreven traktor fra Ryobi

Opkoblet sortiment fra Samsung

Miele præsenterer flere funktioner i sin app

Se hvordan du gør rent

Sikkerhedsløsning fra Yale

Nye robotter fra Ecovacs tager sig af vinduer og have

Foodprocessor med ikoner i stedet for drejeknap

Dreame lancerer første robotplæneklipper i Danmark

Den smarte lås indbygget i døren

iRobot videreudvikler sin bedst sælgende robotstøvsuger

Espresso med et snuptag

Samsungs nye AI-hvidevarer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top