Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nu kommer spil-streaming til Netflix

Fra i dag kan Netflix-abonnenter over hele verden spille fem mobilspil på en Android-enhed efter eget valg.

Skrevet af / 03/11/2021 - 14:35
Nu kommer spil-streaming til Netflix

I juli måned kunne berette, at Netflix havde ansat amerikaneren Mike Verdu som ‘Vice President of Game Development’. Verdu havde tidligere arbejdet for spilfirmaet Electronic Arts med spiltitler som Sims og Plants vs. Zombies samt for Facebook, hvor han stod i spidsen for udvikling af spil og andre underholdnings-apps til VR-headsettet Oculus.

Ansættelsen skete som led i Netflix’ plan om at lancere streaming af spil som en del af tjenestens indhold, og vi regnede med, at de første spil kunne blive tilgængelige så tidligt som til næste år.

Mike Verdu er netop blevet ansat hos Netflix som ‘Vice President of Game Development’. Verdu har tidligere arbejdet for spilfirmaet Electronic Arts med spiltitler som Sims og Plants vs. Zombies samt for Facebook, hvor han stod i spidsen for udvikling sf spil og andre underholdnings-apps til VR-headsettet Oculus. (Foto: Venturebeat)

Imidlertid har virkeligheden overhalet forventningerne indenom. For allerede i går aftes dukkede der et blog-indlæg fra Mike Verdu op på Netflix’ firma-webside. Og her kan man læse, at de første fem spil allerede bliver tilgængelige fra i dag!

Det drejer sig om spillene Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: Spillet, Shooting Hoops, Card Blast og Teeter Up, skriver Netflix-direktøren, som fortsætter:

“Vi ønsker at udvikle et spilbibliotek med noget for enhver smag – uanset om du vil spille et spil, hvor du starter forfra hver gang, eller om du vil fordybe dig i en længere spiloplevelse, hvor du får mulighed for at dykke ned i din yndlingshistorie. Vi er i den tidlige fase med at udvikle denne alletiders spiloplevelse, og vi ser frem til at have dig med på rejsen.”

Sådan kommer du i gang

Her er, hvad du skal vide for at komme i gang med at spille:

1: Dit Netflix-medlemskab er din adgangsbillet

Det eneste, du behøver, er et Netflix-abonnement – der er ingen reklamer, ingen ekstra gebyrer og ingen køb i app’en.

2: Android-venlig

Netflix’ mobilspil er tilgængelige på Android-enheder, når du logger ind på din Netflix-profil:

Medlemmer med en Android-telefon vil kunne se en separat spillinje og spilfane, hvorfra man frit kan udvælge og downloade sit spil.

Medlemmer med en Android-tablet vil kunne se en spillinje og have mulighed for at vælge spil fra rullemenuen med kategorier.

3: Spillere fra hele verden er velkomne

Mobilspillene er tilgængelige på mange af de sprog, der understøttes af Netflix – så dine spil vil automatisk være indstillet efter præferencerne på din Netflix-profil. Hvis dit sprog ikke er tilgængeligt endnu, vil spillene som standard være på engelsk.

4: Det omfatter alle profiler på din konto

Netflix-abonnenter vil kunne spille spil på flere mobilenheder med den samme konto. Netflix giver dig besked, hvis du når grænsen for antal enheder.

5: Kun for voksne

Spillene ikke tilgængelige på profiler, der er indstillet til børn. Hvis du har indstillet en pinkode for at undgå, at børn får adgang til en voksenprofil, vil den samme pinkode være påkrævet for at logge ind på Netflix og få adgang til spillene på en enhed.

6: Ingen forbindelse? Intet problem!

Nogle mobilspil kan kræve internetforbindelse, mens andre kan spilles offline – så de lange køreture med dårlig Wi-Fi bliver mere overkommelige.

Big Business

Streaming af spil via skyen er ved at blive ‘big business’ på linje med musik-streaming og streaming af film og TV-serier. Både Apple, Google og Microsoft har allerede kastet sig over spil-streaming med tjenesterne Apple ArcadeGoogle Stadia og Xbox Cloud Gaming.

Mike Verdu afslutter sit blog-indlæg med at love, at Netflix i de kommende måneder vil fortsætte med at forbedre mobilspiloplevelsen og udvide udbuddet af underholdning. Med andre ord er der lagt op til et nyt slag i streaming-krigen, og på Lyd & Billede planlægger vi inden længe en sammenlignende test af de forskellige tjenester, så det én gang for alle kan blive afgjort, hvilken spil-streaming-platform du bør vælge.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top