Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Chipolo Point er første Google-kompatible sporingstag

De første sporingstags i Skandinavien til Googles finde-netværk bliver Chipolo.

Skrevet af / 18/04/2024 - 16:26
Chipolo Point er første Google-kompatible sporingstag

Markedet for sporingstags har længe været domineret af Apple Airtags, fordi funktionen til at finde dem er indbygget i alle iPhones, uanset om ejeren har et Airtag eller ej. På Android har det krævet enten en app eller en mobiltelefon af et bestemt mærke. Men nu har Google endelig rullet sit Find My Device-netværk ud, hvilket betyder, at alle Android-mobiler danner et uovertruffent netværk for tabte genstande. Så mangler vi bare sporingstags.

Læs også Sporingstags til alle Android-mobiler Google lancerer endelig et Find My Device-netværk med universelle sporingskoder.

Nu ser det ud til, at de første sporingstags, vi vil kunne købe i Skandinavien, kommer fra Chipolo, hvis tidligere produkt vi har testet med godt resultat. Der findes også tags fra Pebblebee, men vi har ikke haft held med at finde dem i nogen skandinaviske butikker.

Foto: Chipolo

Chipolo fremhæver, at deres tags er så nemme at installere, at man blot skal trykke på en knap og følge instruktionerne. Derefter kan man se, hvor ens tags befinder sig og afstanden til dem på et kort i app’en Google Find My Device. Hvis man er tæt på, beder man bare taggen om at afspille en lyd, og ifølge Chipolo er de så højlydte, at man kan høre dem, selv om de ligger i en taske.

Foto: Chipolo

De to produkter er Chipolo ONE Point, som er en traditionel tag til nøgler og bagage, og Chipolo ONE Card, som er tynd nok til at have med i pungen. Førstnævnte har et udskifteligt batteri, der holder i et år, mens sidstnævnte har et fast batteri, der holder i to år. Lydniveauet er 120 dB for Point og 105 dB for Card. Begge er IPX5-klassificerede, så de kan modstå regn.

Pris og tilgængelighed

Begge typer tags kan forudbestilles nu hos Chipolo, som starter afsendelse 27. maj. På det tidspunkt vil lokale forhandlere også få dem på hylderne. Den amerikanske pris er henholdsvis 34 og 39 dollars.

Læs også:

Chipolo One

Enkelt og effektivt smarttag

Chipolo One låser dig ikke til en bestemt producent af smartphones og leverer samtidig en lang række funktioner til en lav pris.

Læs hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Scroll to Top