Når man først får en Chipolo i hånden, er det svært ikke at blive en smule skuffet over designet. Den ligner den slags brikker, som pedeller går rundt med i deres store nøgleknipper. Sådan firseragtig og i plastic. Selv farverne er kommunale.
Men selvom det normcore look ikke appellerer til os, så er det jo som i så mange andre sammenhænge det indvendige, som tæller. Og her skuffer Chipolo One ikke.
Egen app
Vi har valgt at teste Chipolo One, fordi den har sin egen app, som både fås til Android og iOS. Men det er værd at bemærke, at Chipolo også fører et lignende produkt, Chipolo One Spot, som er lavet udelukkende til iOS’ Find app.
Det tager et par minutter at få tagget og app’en til at tale sammen, de skal bare lægges ved siden af hinanden, mens telefonen søger og skaber forbindelsen. Vi følger med på skærmen imens og bliver beroliget om, at alt er, som det skal være. Da forbindelsen er skabt, skal vi bare navngive tagget, og så er vi i gang.
Chipolo er født med flere af de funktioner, som Tile tager betaling for. Du kan tænde eller slukke for notifikationer, hvis du forlader tagget. Og hvis du er kommet langt væk, kræver det bare ét klik at starte en vejvisning med i vores tilfælde Apple Maps.
Er du tæt på den, er det først og fremmest ringetonen på hele 120 dB, som Chipolo bruger til at blive genforenet med dig.
Stemmestyring
Vi har testet Chipolo med en Iphone og kan derfor bruge funktionen Siri genveje til at oprette en kommando, hvor assistenten får tagget til at ringe, så vi kan finde det. Chipolo foreslår selv kommandoen “ring taggets navn”, men det misforstår Siri og foreslår alverdens forskellige mennesker fra telefonbogen. Så det kræver lige en omformulering af kommandoen, og så virker det til gengæld også perfekt.
I en snæver vending, hvor nøglerne er væk, og tiden løber, vil en stemmeassistent klart være velkommen.
Overraskende feature
I den mere kuriøse afdeling har Chipolo tilføjet den funktion, at man kan bruge trackeren som en udløser til telefonens kamera. Det er faktisk rigtigt godt tænkt, for enhver der har prøvet at tage et gruppefoto eller en fuldfigurs-selfie med ti-sekunders nedtællingen ved, at det kan være en tidskrævende og anstrengende proces.
Det eneste minus ved funktionen er, at kameraet skal åbnes via Chipolos egen app, og du dermed kan glemme alt om “portrait mode” eller særlige filtre. Du kan tænde og slukke for blitzen, og resten må du klare i redigeringen.
Konklusion
Vi kan rigtigt godt lide Chipolos version af et smarttag, for det fungerer uden dikkedarer og der er samtidig tænkt kreative løsninger ind, som faktisk gør dit liv nemmere. Men plastmaterialet og pangfarverne tiltaler os ikke.
Også i denne test:
Tile Mate
Klassikeren indenfor smarttags
Der er både fordele og ulemper ved at vælge den oprindelige markedsleder.
Samsung Galaxy SmartTag2
Samsungs nye smarttag imponerer
Med den indbyggede AR-teknologi i SmartTag2 er det ligefrem sjovt at finde noget, der er blevet væk.
Apple AirTag
Gennemdesignet og lynhurtig
Med to år på bagen har Apple sat sig solidt på smarttag-markedet.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer