Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Android får sporingstags på niveau med Apples Airtags

Google lancerer endelig et Find My Device-netværk med universelle sporingskoder.

Skrevet af / 11/04/2024 - 22:30
Android får sporingstags på niveau med Apples Airtags

Apple har længe domineret markedet for sporingstags med sine praktiske Airtags. Samsung er også kommet med nogle rigtig gode tags, men de forudsætter, at du har en Samsung-mobiltelefon. Der findes også mærkeuafhængige tags som Tile og Chipolo, men deres netværk er meget mindre. For at de virkelig skal være effektive, skal der være så mange mobiltelefoner som muligt i netværket, som kan hjælpe dig med at finde de tabte nøgler eller andre ting, du ønsker at spore.

Læs også Find dine ejendele Cykler, nøgler, kæledyr og sågar din bil. Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan spore med et smarttag.

I dag er det muligt at genfinde en tabt Android-telefon, men det er også alt. Derfor har vi ventet på, at Google skulle lancere sit Find My Device-netværk med funktioner, der ligner Apples. Det siges, at den forsinkede lancering skyldtes bekymringer om personbeskyttelse, og at taggene kunne bruges til at spore folk. Men i den næste version af iOS vil der være indbygget beskyttelse mod dette, så nu kan Google frit lancere.

Her er de fem måder, du kan bruge lokaliseringsfunktionen på:

Find enheder, der er offline

Du kan endda finde Android-telefoner og tablets, der er offline, ved at afspille en ringetone eller se deres placering på et kort. Hvis du har en Pixel 8-telefon, virker det også, selv om telefonen er slukket, eller batteriet er dødt!

Foto: Google

Sporing af tabte gadgets

Der vil komme sporingstags, som du kan sætte på dine nøgler, din cykel, din bagage eller katten. Der findes allerede tags fra Chipolo og Pebblebee. Senere på året kommer der flere fra eufy, Jio og Motorola.

Find gadgets i nærheden af dig

Nogle gange bliver man irriteret over, at man ikke kan finde sine nøgler, selv om man ved, at de ligger derhjemme. Her kan du bruge funktionen “find nearby”, som viser hvor langt du er fra sporingstaggen og guider dig derhen.

Find ting med Nest

Hvis du har smart home-gadgets fra Nest, kan de bruges som reference til at finde den manglende genstand. For eksempel: “Pungen blev sidst set i nærheden af højttaleren i soveværelset”.

Foto: Google

Del ting med andre

Jo flere, jo bedre. Hvis hele familiens mobiler kan holde styr på fjernbetjeningen, kan den vel ikke blive væk igen? Eller hvis din rejsekammerat også kan holde styr på din kuffert, er det mindre sandsynligt, at den forsvinder.

Find My Device fungerer med alle mobiler, der kører Android 9 eller nyere. Du kan læse mere om kompatible enheder her.

Kilde: Googles blog

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Scroll to Top