Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple får AI-hjælp til iOS 18

Apple forhandler angiveligt med Google om en licens til Gemini AI.

Skrevet af / 19/03/2024 - 14:03
Apple får AI-hjælp til iOS 18

Tidligere i år lancerede Samsung sin nye Galaxy S24, der blev kraftigt promoveret som en “AI-mobil”. Meget af teknologien under kølerhjelmen kommer fra Googles Gemini AI, lige fra Gemini Pro i skyen til mere avancerede funktioner til Gemini Nano, som kan køres lokalt på mobilen.

Nu ser det ud til, at også Apple er interesseret i et samarbejde. Ifølge Mark Gurman fra Bloombergs er Apple ligeledes i forhandlinger med Google om at bruge Geminis AI-motor til at tilføje AI-funktioner i den næste version af iOS. Apple har tidligere haft drøftelser med Open AI, som står bag ChatGPT og DALL-E.

Læs også Disse AI-funktioner får de nye Samsung Galaxy S24-mobiler Med kunstig intelligens kan Samsungs nye Galaxy-smartphones gøre ting, de aldrig har kunnet før. Få overblikket her.

Apple har været længe om at hoppe med på AI-vognen, men det rapporteres, at de nu har skrottet planerne om at udvikle en selvkørende bil for i stedet at fokusere de ressourcer på at holde trit med konkurrenterne. Dette på trods af, at virksomheden angiveligt begyndte at bygge sin egen sprogmodel allerede i 2022. Tilsyneladende er de nødt til at hente hjælp for at have noget fungerende at vise frem med iOS 18 på WWDC-konferencen i juni.

In terms of generative AI… we’ve got some things that we are incredibly excited about that we’ll be talking about later this year. Let me just say that I think there’s a huge opportunity for Apple with generative AI and with AI, without getting into many more details or getting out ahead of myself,” sagde Tim Cook, Apples CEO.

Apple forventes at integrere AI i sin assistent Siri, som har haltet efter både Google Assistant og Amazon Alexa. Det vil også blive brugt til at forbedre søgefunktioner og automatisere alt fra musikanbefalinger til træningsfunktioner. De arbejder angiveligt på en sprogmodel, der vil være så effektiv, at den kan køre lokalt på mobilen uden at være afhængig af cloud-kapacitet.

Kilde: Bloomberg

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top