Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple Car: Over and out for Apples bildrømme

Der bliver ingen Apple Car. I stedet fokuseres der på kunstig intelligens. Det oplyser en kilde til Reuters.

Skrevet af / 28/02/2024 - 11:30
Apple Car: Over and out for Apples bildrømme

Teknologigiganten Apple har skrinlagt sit mangeårige elbilprojekt, internt kendt som Project Titan. Det skriver Reuters, som citerer en kilde med kendskab til sagen.

Nyheden kommer midt i udfordrende markedsforhold i elbilindustrien, hvor høje renter dæmper forbrugernes efterspørgsel og får andre bilproducenter til at trække investeringer. Apple omplacerer i stedet medarbejdere fra bilprojektet til sin afdeling for kunstig intelligens (AI), et område i rivende udvikling, hvor vi næsten dagligt bliver fodret med nyheder om store initiativer og investeringer.

Apple Car skulle være selvkørende

Apple planlagde oprindeligt at lancere en selvkørende bil i 2024 eller 2025. Projektet mødte dog en række forhindringer, herunder intern omorganisering, fyringer og skiftende designvisioner. Ikke mindst har udviklingen inden for selvkørende biler været meget langsommere end tidligere antaget.

Det fik virksomheden til at beslutte sig for at lancere en mere almindelig elbil, og det så ud til, at 2028 ville blive året. Men det er så angiveligt ikke længere.

Læs også Apple Car i 2028? Apples drøm om sin egen bil er ikke død, og nu er det 2028 det gælder.

AI – en strategisk ændring for Apple

Beslutningen om at opgive bilprojektet og prioritere AI afspejler, hvis den er sand, et strategisk skift for Apple. Mens andre tech-giganter som Alphabet og Microsoft har etableret sig i AI-landskabet, har Apple endnu ikke taget væsentlige skridt. Det er ingen overraskelse, at Apple er nødt til at omprioritere, hvis de skal have en chance for at indhente de etablerede spillere.

Denne udvikling understreger teknologibranchens dynamiske natur, hvor virksomheder konstant skal tilpasse sig skiftende markedssituationer og teknologiske fremskridt. Mens Apples drøm om elbiler måske er forbi, giver omlægningen til AI spændende muligheder for virksomhedens fremtid.

Kilde: Reuters

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

0
Lyd & Billede
Scroll to Top