Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple Car: Bliver 2028 året?

Apples drøm om sin egen bil er ikke død, og nu er det 2028 det gælder.

Skrevet af / 30/01/2024 - 16:01
Apple Car: Bliver 2028 året?

Da rygterne om Apple Car begyndte at svirre tilbage i 2015, kom elbiler for alvor på redaktionens radar. Allerede dengang var Tesla godt på vej til at bane vejen for brugbare elbiler, og med ny og spændende teknologi ombord holdt vi et vågent øje med markedet.

Rygterne tog fart i 2021, da Bloomberg rapporterede, at Apple Car kunne komme på gaden i 2025. Men da planen var en helt selvkørende bil uden rat eller pedaler, er det ikke overraskende, at projektet er blevet yderligere forsinket.

Læs også Apples elbil nærmer sig Kan komme allerede i 2025.

Sænkning af ambitionerne

Nu hvor det står klart, at total selvkørsel ligger meget længere ude i fremtiden, end nogle troede for et par år siden, har Apples bestyrelse givet Tim Cook valget mellem at sætte en klar tidsramme for lanceringen med både pedaler og rat eller helt at skrotte projektet. Dette er også ifølge Bloomberg.

Valget skulle være faldet på rent faktisk at producere bilen, som internt er kendt som Project Titan. Men med et langt lavere niveau af selvkørsel end tidligere planlagt. Der er nu tale om at tilbyde begrænsede selvkørende funktioner, på linje med hvad andre bilproducenter tilbyder. Hvor Tesla stadig hævder at være den mest avancerede, selvom vores erfaring er, at køreassistenterne i både Tesla og alle andre bilproducenter har hver deres forskellige styrker og (åbenlyse) svagheder.

Kan se Apple Car på vejene i 2028

Med lavere ambitioner for selvkørende biler er der nu langt færre og mindre forhindringer i vejen for, at Apple rent faktisk producerer og lancerer sin bil i 2028.

Det spørgsmål man står tilbage med, er, hvad der vil gøre bilen til noget særligt. Det sidste Apple bør gøre er formentlig at gå ind på et marked, hvor de bare ender som en i mængden sammen med alle andre.

Kilder:

9to5mac.com

bloomberg.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Lyd & Billede
Scroll to Top