Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Galaxy AI giver Samsung Galaxy S24-mobiler helt nye muligheder

Med kunstig intelligens kan Samsungs nye Galaxy-smartphones gøre ting, de aldrig har kunnet før. Få overblikket her.

Skrevet af / 17/01/2024 - 19:02
Galaxy AI giver Samsung Galaxy S24-mobiler helt nye muligheder

Samsung har netop lanceret sin nye serie af Galaxy S24-mobiler ved et stort arrangement i San José i Californien, hvor L&B Home var til stede. Du kan læse alt om de nye modeller, herunder hardware, specifikationer og priser her.

De tre nye Samsung-mobiler – Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24+ og Samsung Galaxy S24 Ultra – adskiller sig fra hinanden på en række punkter, men én ting har de til fælles. De kommer alle med nye funktioner baseret på Galaxy AI, Samsungs egen AI-software, som i nogle tilfælde afvikles på brugerens smartphone og derfor vil virke, selv når mobilen er offline, og i andre tilfælde afvikles i Samsungs cloud.

Vi har været til en dybdegående pre-briefing om Samsungs nye mobiler, herunder de nye AI-muligheder, et par dage før den officielle lancering. Vi har altså selv prøvet mange af funktionerne, og de fleste af dem fungerede upåklageligt.

Dette er de vigtigste Galaxy AI-funktioner, der introduceres med den nye Galaxy S24-serie:

Live Translate

Du taler kun engelsk og lidt spansk til husbehov, men nu er du på ferie i Frankrig og skal ringe til en fin restaurant for at bestille bord til i morgen aften. Og restaurantens personale forstår kun fransk.

Det er intet problem med Live Translate, for du ringer bare op, aktiverer funktionen og vælger dit eget og samtalepartnerens sprog; så leverer din Samsung Galaxy S24-smartphone tolkning af samtalen i realtid. Du taler på engelsk, og den franske tjener i den anden ende hører en AI-stemme, der taler fransk. Bordet er bestilt på ingen tid, og samtalen var også hundrede procent privat, for al tolkning af telefonsamtaler foregår udelukkende på din Samsung Galaxy S24-mobil, hvis du har downloadet de pågældende sprogpakker på forhånd.

Og blot din egen smartphone har Live Translate kan du ringe til hvem som helst, uanset hvilken telefon de bruger. De skal blot vænne sig til at holde små pauser, når I taler, så den kunstige intelligens har tid til at oversætte det, I siger til hinanden.

Til at begynde med understøtter Live Translate 13 sprog, herunder engelsk, fransk, italiensk og spansk, men også hindi, japansk, kinesisk og koreansk. De nordiske sprog bliver tilføjet i løbet af de kommende måneder, fortæller Samsungs talsmand, der er med på turen til San José. Det første bliver svensk, der kommer i løbet af få måneder, mens dansk og norsk kommer på et senere tidspunkt.

Live Translate fungerer kun, når man taler “rigtigt” i telefon. Der er endnu ikke en såkaldt API på plads til tredjeparts-apps, så funktionen virker ikke, hvis man taler med andre f.eks. via WhatsApp eller Messenger.

Interpreter

En lignende AI-funktion, som du kan bruge, hvis du taler med nogen i den virkelige verden. Samtaler oversættes med det samme på en delt skærm, så personer, der står overfor hinanden, både kan lytte til og læse en teksttransskription af, hvad den anden person lige har sagt. Det fungerer sågar uden mobildata eller Wi-Fi, hvis man på forhånd har downloadet de passende sprogpakker.

En lignende funktion har været tilgængelig længe via Google Translate, men den fungerer kun, hvis man har forbindelse til internettet. Godt nok kan man downloade sprogpakker til Google Translate, så app’en fungerer, mens man er offline, men så kan man kun oversætte tekst.

Chat Assist

Her er en funktion indbygget i Samsungs tastatur, hvor den kunstige intelligens hjælper dig til at skrive bedre tekstbeskeder.

(Foto: Samsung)

AI Text Translate understøtter de samme sprog som Live Translate og kan oversætte meddelelser, emails, etc. i realtid. Mens Tone Tweak hjælper dig med at tilpasse stil og tone, når du skriver med andre.

Begge funktioner virker med alle Samsungs egne apps samt chat-apps og sociale medier, f.eks. WhatsApp, Instagram og TikTok.

Note Assist

I Samsung Notes hjælper Galaxy AI dig med at bevare overblikket, bl.a. takket være AI-genererede oversigter, oprettelse af skabeloner, der strømliner noter med foruddefinerede formater, og cover-kreationer, der gør dine noter nemme at genfinde med en kort forhåndsvisning.

(Foto: Samsung)

Transcript Assist

Brug mobilen som diktafon og brug AI og tale-til-tekst-teknologi til at transskribere, opsummere og endda oversætte optagelser.

Circle to Search med Google

Denne funktion står Samsung ikke for alene, men Galaxy S24-mobilerne er de første til at understøtte Circle to Search med Google, der er en helt ny måde at søge på baseret på billeder.

I al enkelthed virker funktionen ved, at du trykker et par sekunder på hjem-knappen, og derefter får du mulighed for at tegne en cirkel omkring hvad som helst, du ser på skærmen, typisk et billede, uanset i hvilken app, du befinder dig i. Google udfører så søgningen og præsenterer resultatet i en omfattende oversigt, som du ser nederst på skærmen.

 

Da vi selv prøvede det i forbindelse med pre-briefingen var Circle to Search uden problemer i stand til at genkende et meget gammelt billede af den danske skuespiller Nicolai Coster-Waldau fra 1994, hvor han havde en rolle i filmen ‘Nattevagten’. Dermed kunne vi vise den søde Samsung-medarbejder, at den pæne unge mand på billedet senere skulle blive verdenskendt som Jamie Lannister i ‘Game of Thrones’. Imponerende.

Instant Slo-mo

Præcis som på Googles nyeste Pixel-smartphones er nogle af de nye Galaxy AI-funktioner relateret til billeder og video. Heriblandt Instant Slow-mo, der lader dig klikke på en hvilken som helst video for at se den i slow-motion, også selvom den ikke er blevet optaget i slow-motion til at begynde med!

Den kunstige intelligens genererer simpelthen de frames, der mangler i videoen, og handlingen i videoen bliver så vist jævnt og langsomt, uden det kan ses, at AI har en finger med i spillet.

AI Photo Edit

Sidst, men ikke mindst bruges Galaxy AI selvfølgelig også til at hjælpe dig med at redigere dine billeder.

Ikke blot foreslår Galaxy AI oplagte justeringer for hvert billede, med Generative Edit kan du simpelthen udfylde dele af en manglende billedbaggrund ved hjælp af AI.

 

Hvis et billede f.eks. er skævt, vil AI udfylde kanterne. Hvis et objekt skal flyttes lidt for at være i den perfekte position, lader AI brugerne justere motivets position og genererer en perfekt baggrund på det oprindelige sted.

Du kan også bruge Galaxy AI til at fjerne refleksioner og skygger i billeder.

Hver gang Galaxy S24 implementerer generativ AI for at forbedre et billede, vil der blive vist et vandmærke på billedet og i dets metadata.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.

Læs også:

Samsung opgraderer Galaxy S-serien med Galaxy S24, S24+ og S24 Ultra

To af modellerne får Samsungs egen Exynos-processor, mens den dyreste får Snapdragon 8 Gen 3. Alle mobilerne loves syv års software- og sikkerhedsopdateringer.

Læs mere
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Nye smart-ure fra Samsung fokuserer på sundhed og udendørsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Danmark lige nu

Budgetmobil og billigt smart-ur fra CMF by Nothing

Google siger farvel til Samsung-chips

Galaxy Unpacked: Så dyr bliver Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny lækage afslører alt!

Rekordsalg af kommende iPhone takket være Apple Intelligence?

Galaxy Unpacked: Kæmpe læk af Samsung Galaxy Watch

De næste Google Pixel kommer 13. august

Scroll to Top