TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Microsofts cloudgaming går i luften 15. september

I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.

forfatter
Publiceret 06/08/2020 - 14:45

En smartphone er fantastisk tidsfordriv, men hardcore-gaming er ikke dens stærke side. Det er regnekraften alt for ringe til. Det problem har Microsoft en løsning klar på – i form af tjenesten Microsoft Cloudgaming (i testperioden kendt som Project xCloud), der lanceres i 22 lande i næste måned. Herunder alle de nordiske lande.

Microsoft Cloudgaming er er streamingtjeneste for spil. Spillene afvikles på kraftige servere i Microsofts datacentre rundt om på kloden, men styres fra din egen mobil. Oplevelsen bliver altså som at have en gaming-computer i lommen. Eller deromkring. Betjeningen bliver nødvendigvis anderledes: Enten touch eller via en Bluetooth-forbundet Xbox-controller.

Tjenesten går officielt i luften d. 15. september, hvor der vil være mere end 100 spiltitler til rådighed. Den dårlige nyhed er, at det i første omgang udelukkende bliver Android-brugerne, der får glæde af streamede spil. De 25 procent af mobil- og tabletbrugerne, der sværger til iOS, må have tålmodighed, indtil Apple kan godkende xCloud-app’en. På det punkt deler xCloud skæbne med konkurrenten Google Stadia, der heller ikke fås til iOS.

For at kunne spille med, kræves et abonnement på Microsoft Xbox Game Pass Ultimate. Det koster 99 kr om måneden, og giver samtidig adgang til de sammer over 100 spiltitler på både PC og Xbox.

For at få en glidende spiloplevelse uden lagging kræves en hurtig forbindelse. Microsoft anbefaler 5GHz trådløst netværk eller en mobil dataforbindlese på mindst 10 Mb/s.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu er Samsungs nye gaming-skærm på hylderne De nye 4K-skærme Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover vild ydelse!
Kone dropper fast forbindelse 15 års forskning tog det, før den klassiske gamingmus Roccat Kone XP kom i en trådløs udgave.
Razers lysdrevne taster er krøbet Razer DeathStalker V2 er opdateret med lavere, lettere taster, der holder længere.
Den hurtigste mobil Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.
Vildt god til prisen! Shark Gaming 7G15-70TI vinder ingen skønhedskonkurrencer, men den er proppet med god hardware, der er til at betale.
Alienware-laptop med fantomskærm Hvis du spiller meget, meget hurtige spil, kan 480 Hz-skærmen være esset i dit ærme.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend