TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Hvad kan vi forvente af dagens Apple-lancering?

Nedtællingen er begyndt. Onsdag klokken 19 lancerer Apple med al sandsynlighed en ny iPhone 14-serie. Og hvad ellers?

forfatter
Publiceret 07/09/2022 - 09:27

Onsdag aften klokken 19 går Apples topchef Tim Cook på scenen i Cupertino for at præsentere efterårets nye produkter. Op til lanceringen har rygterne som altid svirret, og selvom vi først med sikkerhed ved besked ved 20-tiden, når præsentationen er færdig, kan du her læse vores bedste bud på, hvad vi har i vente fra verdens største elektronikvirksomhed.

iphone 14 molds

iPhone 14

Vi forventer, at Apple ligesom sidste og forrige år lancerer fire nye iPhone-modeller i morgen. iPhone 14 (med 6,1″ skærm), iPhone 14 Max (6,7″), iPhone 14 Pro (6,1″) samt iPhone 14 Pro Max (6,7″).

Dermed bliver det formentlig et farvel til mini-serien, som vi har set i to versioner, iPhone 12 mini og iPhone 13 mini.

iPhone 14 og 14 Max vil ifølge rygterne få samme A15-processor, som iPhone 13 har i dag. Dog vil de nye mobiler have mere hukommelse end sidste års modeller (6 GB RAM mod 4 GB RAM).

Læs også Sådan bliver iOS 16 Der er et nyt styresystem på vej til din iPhone. Forvent ingen revolutioner, men masser af nye funktioner.
iOS 16

Pro-serien vil til gengæld komme med en ny Apple A16-processor samt 6 GB RAM, og så vil købere af Pro-modellerne også kunne glæde sig over, at den irriterende udskæring (notch) i toppen af skærmen, der huser frontkameraet og de sensorer, som muliggør FaceID, forsvinder. I stedet forventer vi, at iPhone 14 Pro og 14 Pro Max kommer med et lille udstanset hul til kamera og sensorer, som man kender det fra talrige Android-mobiler.

Den nye Pro-serie vil ifølge rygterne også blive udstyret med en såkaldt Pro Motion-skærm, som er Apples navn for den type OLED-skærm, der har dynamisk opdateringsfrekvens på mellem 1 Hz og 120 Hz, en teknologi vi bl.a. kender fra OnePlus 10 Pro.

På kamerafronten er der nyheder på vej til hele iPhone 14-serien. Således rygtes det, at de almindelige iPhone 14-modeller vil blive opgraderet med 13 Pro-modellernes 13 mm ultravidvinkellinse med blænde f/1.8.

Frontkameraet forbedres på alle iPhone 14-modeller. Det nye kamera kommer med en bredere f/1.9 blænde samt autofokus, hvilket bl.a. skal forbedre billedkvaliteten under videosamtaler.

Sidst, men ikke mindst, forventer vi, at iPhone 14 Pro-modellerne bliver udstyret med en helt ny 48 MP Sony-produceret vidvinkellinse med pixel binning. Det skal bl.a. blive muligt at filme video i 8K-opløsning.

iphone 14 lineup cases

Øvrige rygter er, at i hvert fald iPhone 14 Pro-modellerne vil komme helt uden plads til fysisk SIM-kort. I stedet satser Apple angiveligt hundrede procent på eSIM. Desuden skal alle modellerne understøtte Wi-Fi6E.

Apple Watch Series 8

Efter alt at dømme får vi også en efterfølger til Apple Watch Series 7 at se i aften.

Det nye Apple Watch Series 8 rygtes at komme i to udgaver, en stor (47 mm) og robust Pro-udgave med fladere skærm rettet mod ekstremsportudøvere samt en almindelig 45 mm udgave.

Læs også Apple Watch bliver bedre til træning og sundhed Snart kan du opdatere dit Apple Watch og få bedre funktionalitet.
Skjermbilde 2022 06 06 kl. 19.44.53

Begge ure skal komme med Apples nyeste S8-chip, mens Pro-udgaven angiveligt kommer til at byde på et såkaldt Low Power Mode, som forlænger batterilevetiden.

Følg med i afen

Lyd & Billede er på pletten i aften, hvor vi følger lanceringen. Senere kan du læse vores artikler om de nye Apple-produkter, men du har også selv mulighed for at se præsentationen, hvilket du kan gøre her.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
blank
Følg med, når Google lancerer Pixel i dag Hvad får vi at se, når Google i dag lancerer sin nye hardware? Vi er selvfølgelig på stedet, men du kan kigge med på skærmen derhjemme.
Nye kinesiske mobiler på det danske marked Xiaomi 12T Pro kommer med 200 Mp kamera, mens den almindelige Xiaomi 12T må "nøjes" med 108 Mp.
Nu er 'USB-C'-loven vedtaget Forbrugerne vil snart kunne bruge én enkelt ladeløsning for deres elektroniske enheder, meddeler EU-parlamentet.
Google siger farvel til spil-streaming Den 18. januar 2023 er det slut med Googles cloud-baserede spiltjeneste. Brugere får deres penge tilbage.
blank
Smart-ur til kendere Garmin gør virkelig sit bedste for at tilbyde et ur for enhver smag. Nu har de præsenteret et smart-ur med et så klassisk udseende, at det ofte forveksles med et traditionelt analogt ur.
blank
En kæmpe mobil til et kæmpe budget Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en værdig arvtager til sin skamroste forgænger. Men alligevel er vi ikke helt oppe at ringe denne gang.
Følg Lyd & Billede