TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Hvad kan vi forvente af dagens Apple-lancering?

Nedtællingen er begyndt. Onsdag klokken 19 lancerer Apple med al sandsynlighed en ny iPhone 14-serie. Og hvad ellers?

forfatter
Publiceret 07/09/2022 - 09:27

Onsdag aften klokken 19 går Apples topchef Tim Cook på scenen i Cupertino for at præsentere efterårets nye produkter. Op til lanceringen har rygterne som altid svirret, og selvom vi først med sikkerhed ved besked ved 20-tiden, når præsentationen er færdig, kan du her læse vores bedste bud på, hvad vi har i vente fra verdens største elektronikvirksomhed.

iphone 14 molds

iPhone 14

Vi forventer, at Apple ligesom sidste og forrige år lancerer fire nye iPhone-modeller i morgen. iPhone 14 (med 6,1″ skærm), iPhone 14 Max (6,7″), iPhone 14 Pro (6,1″) samt iPhone 14 Pro Max (6,7″).

Dermed bliver det formentlig et farvel til mini-serien, som vi har set i to versioner, iPhone 12 mini og iPhone 13 mini.

iPhone 14 og 14 Max vil ifølge rygterne få samme A15-processor, som iPhone 13 har i dag. Dog vil de nye mobiler have mere hukommelse end sidste års modeller (6 GB RAM mod 4 GB RAM).

Læs også Sådan bliver iOS 16 Der er et nyt styresystem på vej til din iPhone. Forvent ingen revolutioner, men masser af nye funktioner.
iOS 16

Pro-serien vil til gengæld komme med en ny Apple A16-processor samt 6 GB RAM, og så vil købere af Pro-modellerne også kunne glæde sig over, at den irriterende udskæring (notch) i toppen af skærmen, der huser frontkameraet og de sensorer, som muliggør FaceID, forsvinder. I stedet forventer vi, at iPhone 14 Pro og 14 Pro Max kommer med et lille udstanset hul til kamera og sensorer, som man kender det fra talrige Android-mobiler.

Den nye Pro-serie vil ifølge rygterne også blive udstyret med en såkaldt Pro Motion-skærm, som er Apples navn for den type OLED-skærm, der har dynamisk opdateringsfrekvens på mellem 1 Hz og 120 Hz, en teknologi vi bl.a. kender fra OnePlus 10 Pro.

På kamerafronten er der nyheder på vej til hele iPhone 14-serien. Således rygtes det, at de almindelige iPhone 14-modeller vil blive opgraderet med 13 Pro-modellernes 13 mm ultravidvinkellinse med blænde f/1.8.

Frontkameraet forbedres på alle iPhone 14-modeller. Det nye kamera kommer med en bredere f/1.9 blænde samt autofokus, hvilket bl.a. skal forbedre billedkvaliteten under videosamtaler.

Sidst, men ikke mindst, forventer vi, at iPhone 14 Pro-modellerne bliver udstyret med en helt ny 48 MP Sony-produceret vidvinkellinse med pixel binning. Det skal bl.a. blive muligt at filme video i 8K-opløsning.

iphone 14 lineup cases

Øvrige rygter er, at i hvert fald iPhone 14 Pro-modellerne vil komme helt uden plads til fysisk SIM-kort. I stedet satser Apple angiveligt hundrede procent på eSIM. Desuden skal alle modellerne understøtte Wi-Fi6E.

Apple Watch Series 8

Efter alt at dømme får vi også en efterfølger til Apple Watch Series 7 at se i aften.

Det nye Apple Watch Series 8 rygtes at komme i to udgaver, en stor (47 mm) og robust Pro-udgave med fladere skærm rettet mod ekstremsportudøvere samt en almindelig 45 mm udgave.

Læs også Apple Watch bliver bedre til træning og sundhed Snart kan du opdatere dit Apple Watch og få bedre funktionalitet.
Skjermbilde 2022 06 06 kl. 19.44.53

Begge ure skal komme med Apples nyeste S8-chip, mens Pro-udgaven angiveligt kommer til at byde på et såkaldt Low Power Mode, som forlænger batterilevetiden.

Følg med i afen

Lyd & Billede er på pletten i aften, hvor vi følger lanceringen. Senere kan du læse vores artikler om de nye Apple-produkter, men du har også selv mulighed for at se præsentationen, hvilket du kan gøre her.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Test af Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ville gerne have haft en færdig test af den nyeste Samsung-topmobil klar til jer nu. Men Samsung sagde nej. Og den koreanske mobilgigant er langt fra den eneste elektronikproducent, som lider af tvangsneuroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lancerer tre nye smartphones med topspecifikationer. Telefonerne kommer i handlen allerede i dag.
lbpluss
Når næsten helt frem Et rigtig godt træningsur, som har det hele. Inklusive katastrofal batteritid og høj pris.
OnePlus bekræfter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad vil blive lanceret 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er iPhone virkelig den bedste mobiltelefon? Og hvis ja, hvorfor er den det i så fald? Som ivrig Android-bruger har jeg taget udfordringen op om at leve med to Apple-produkter i et stykke tid. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde ...
Følg Lyd & Billede