Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

iOS 16 – En lille opdatering med et hav af nyheder

Der er et nyt styresystem på vej til din iPhone. Forvent ingen revolutioner, men masser af nye funktioner.

Skrevet af / 06/06/2022 - 20:29
iOS 16 – En lille opdatering med et hav af nyheder

Apple har netop skudt den årlige udviklerkonference, World Wide Developers Conference 2022 (WWDC), i gang i Cupertino, Californien.

Først på dagsordenen i den indledende præsentation var den nyeste version af iOS, Apples mobile operativssystem til iPhone.

iOS 16

Den nye udgave af iOS er nummer 16 i rækken, og iOS 16 byder på en masse nye funktioner, selvom systemet ikke gennemgår den samme omfattende forandring, som tilfældet var sidste år, da Apple lancerede iOS 15.

Læs også Disse nye funktioner kommer til iPhone og iPad Igen i år er Apples udviklerkonference virtuel. Men til gengæld er der masser af nyheder til selskabets mobile styresystemer.

Låseskærm

Blandt de vigtigste nyheder er en stor opdatering af låseskærmen, som fremover vil kunne personliggøres i langt højere grad end tidligere.

iOS 16

F.eks. vil man fremover kunne vælge mellem forskellige skrifttyper, skriftfarver og skabeloner for sin låseskærm, ligesom man også vil kunne indrette forskellige låseskærme til forskellige Fokus-tilstande.

Widgets, som Apple lancerede med iOS 15, finder nu også vej til låseskærmen – det kan f.eks. være Kalender, Fitness eller Vejr – og Apple har også genopfundet notifikationer, som nu kommer rullende fra bunden af skærmen.

Desuden har Apple fundet på en ny type notifikation, Live Activities, der nærmest fungerer som en slags midlertidig widget. Det kan f.eks. være en notifikation fra taxa-app’en eller en nyheds-app, der konstant opdateres, mens bilen er på vej eller fodboldkampen spilles.

Beskeder

Er man vant til chat-apps som WhatsApp eller Telegram, kender man allerede til muligheden for at fortryde en allerede sendt besked.

Dén mulighed får brugerne nu også med Apples egen Beskeder-app, ligesom man vil kunne redigere i allerede sendte beskeder.

iOS 16

En anden velkommen nyhed i Beskeder er, at app’en nu understøtter SharePlay, så man lytte til eller se indhold sammen med sine venner eller familiemedlemmer direkte i app’en.

Kamera

Med Live Text kan Apples kamera allerede nu oversætte tekst fra billeder eller direkte fra kamerasøgeren.

Men med iOS 16 udvides denne funktionalitet til video. Man vil altså fremover kunne sætte en video på pause og bruge Live Text til at oversætte tekst, der optræder i videoen. Som de andre Live Text-funktioner virker dette dog kun mellem store sprog som engelsk, fransk, tysk eller kinesisk.

En anden ny kamerafunktion er mulighed for at bruge Familiedeling til at skabe en del fotomappe – iCloud Shared Photo Library – som alle familiens medlemmer kan bruge til at dele fælles billeder. Billeder vil fremover kunne sendes direkte til den delte mappe fra kamera-app’en.

Hjem og CarPlay

Der er også en ny Hjem-app på vej til både iOS, iPadOS og macOS.

iOS 16

Den største nyhed er, at Apples produkter meget snart vil understøtte den fælles Smart Home-standard Matter, men selve app’en er også blevet redesignet. F.eks. vil man fremover kunne tilføje en Hjem-widget til mobilens låseskærm.

En anden stor nyhed hørte vi allerede rygter om sidste efterår. Apple Carplay bliver nemlig udvidet, så alle bilens skærme understøttes, ligesom Carplay i fremtiden vil få et langt dybere integration med bilen end tidligere.

iOS 16

Den dybe integration skal gøre det muligt for brugeren at få adgang til og kontrollere f.eks. bilens temperatur, forskellige klimazoner i bilen samt afisning, højttalerindstillinger, herunder EQ og balance; sæder og armlæn samt speedometer og brændstofsmængde.

Betaversionen af iOS 16 vil formentlig kunne downloades i løbet af de næste par timer, mens den endelige version forventes til efteråret.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top