TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST OnePlus 10 Pro

OnePlus tilbage på tronen

OnePlus 10 Pro er måske den bedste Android-smartphone på markedet lige nu.

forfatter
Publiceret 02/05/2022 - 13:55
Karakter
OnePlus 10 Pro
L&B mener
Høj ydelse og fantastisk god mobilskærm. Dertil kommer stort batteri med hurtigopladning, fremragende kamera, der leverer naturtro billeder, samt et spændende eksklusivt design og den bedste lyd fra nogen mobil på markedet.
Mangler IP68-certificering, og ultravidvinkellinsen mangler autofokus.
 • Operativsystem: Android 12 + OxygenOS 12.1
 • Skærm: 6,7″ AMOLED LTPO 120 Hz, 3216 x 1440, 525 ppi
 • Processor: Snapdragon 8 Gen 1
 • Hukommelse: 12 GB RAM / 256 GB lager
 • Kamera: 48 Mp Sony IMX789 f/1.8 m. OIS + 50 Mp 150° ultravidvinkel + 8 Mp f/2.4 tele m. OIS (primært) / 32 Mp Sony IMX615 f/2.4 m. EIS (front)
 • Trådløst: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou
 • Mål og vægt: 163 x 73,9 x 8,55 mm / 201 g
 • Batteri: 5000 mAh, 80 W hurtigopladning + 50 W trådløs opladning
 • Web: oneplus.com/dk
 • Geekbench 5: 984 (single-core), 3.445 (multi-core)
 • AnTuTu 9: 700.165
 • GFXBench 5.0 T-Rex: 3.362 frames
 • 3DMark Wild Life: 9.251
 • PCMark Work 3.0: 10.403
 • Basemark Web 3.0: 581,79
 • Batteri: 7:09 timer
Vejl. pris 7999Pr. 02/05/2022 Produktside

I 2020 kårede vi det pågældende års flagskibsmodel fra kinesiske OnePlus, OnePlus 8 Pro, som Årets Bedste Smartphone. Helt så godt klarede sidste års efterfølger, OnePlus 9 Pro, sig ikke, da vi oplevede den som lidt mere anonym og lidt mindre “OnePlus-agtig” end sin forgænger.

Men hvor OnePlus 9 Pro kom med et lidt kedeligt design med et rektangulært kameramodel, der fik mobilen til at ligne mindst en håndfuld andre Android-smartphones til forveksling, er dette års OnePlus-flagskib, OnePlus 10 Pro, helt sin egen.

Udseende og konstruktion

Først og fremmest er det kameramodulet, der skiller sig ud. Designet er simpelthen mere markant, og det næsten kvadratiske modul har fået mere plads og er rykket længere ned mod midten, ligesom det går i ét med aluminiumrammen, der omgiver hele mobilen.

Ligesom på forgængerne sidder tænd/sluk-knappen og den lille skyder, som skifter mellem lyd, vibration og lydløs tilstand, på højre side, mens lydstyrken reguleres med knappen på den modsatte side. Mobilens bagside er beskyttet af Gorilla Glass 5, mens mobilens skærm er fremstillet af det stærkeste Gorilla Glass Victus.

OnePlus 10 Pro
Først og fremmest er det kameramodulet, der skiller sig ud. Designet er simpelthen mere markant, og det næsten kvadratiske modul har fået mere plads og er rykket længere ned mod midten, ligesom det går i ét med aluminiumrammen, der omgiver hele mobilen. (Foto: Peter Gotschalk)

Vores testeksemplar kom i en mat grøn farvetone (af OnePlus kaldet Emerald Forest), men mobilen findes også i en slags mat sort (som OnePlus kalder Volcanic Black). Begge farver er ret lækre, ligesom den nye mobil også byder på høj byggekvalitet og føles robust i hænderne. I det hele taget udstråler OnePlus 10 Pro luksus og eksklusivitet på et niveau, som ingen anden OnePlus-mobil før har præsteret.

Et enkelt irritationsmoment er dog, at OnePlus 10 Pro ikke er IP68-certificeret. Det var forgængeren, og det er faktisk også tilfældet for den udgave af OnePlus 10 Pro, som bliver solgt af T-Mobile i USA. Unavngivne kilder tæt på producenten har oplyst os om, at den danske OnePlus 10 Pro-model faktisk er lige så vandtæt som sin amerikanske pendant, men at OnePlus har valgt at afstå fra certificeringen for at kunne holde prisen nede.

Problemet er, at uden en officiel certificering er man dårligere stillet som forbruger i forhold til garanti og evt. forsikringer, så vi mener, at OnePlus burde have holdt fast i certificeringen.

Skærm og lyd

Til gengæld har OnePlus 10 Pro på de fleste andre punkter stort set samme konfiguration som sin forgænger. Det gælder f.eks. skærmen, der kommer med en adaptiv opdateringsfrekvens på 120 Hz, hvilket i praksis betyder, at skærmfrekvensen tilpasser sig automatisk, afhængigt af hvad der foregår på skærmen.

Mobilens kurvede skærm leverer et knivskarpt og højopløst skærmbillede med en nærmest fløjlsblød brugeroplevelse. Dertil kommer en heftig lysstyrke på op til 1300 nit, hvilket i praksis betyder, at skærmen kan bruges problemfrit udendørs, selv om solen skinner fra en skyfri himmel.

OnePlus 10 Pro
Kameraet i OnePlus 10 Pro består af en 48 megapixel Sony IMX789-optik, en 50 megapixel 150 graders ultravidvinkellinse samt et teleobjektiv på 8 megapixel med 3,3x optisk zoom. (Foto: Peter Gotschalk)

Også hvad angår lydoplevelsen, er OnePlus endnu en gang mobilmarkedets konge. Mobilen kommer selvfølgelig med aptX fra Qualcomm, der optimerer lyden, når der streames trådløst via Bluetooth, og de integrerede højttalere har Dolby Atmos, så lyden også står skarpt med masser af detaljer, hvis man bruger mobilen til at se video eller game uden hovedtelefoner.

Kamera

Kameraet i OnePlus 10 Pro består af en 48 megapixel Sony IMX789-optik, et 50 megapixel 150 graders ultravidvinkelobjektiv samt et teleobjektiv på 8 megapixel med 3,3x optisk zoom. Frontkameraet er på 32 megapixel.

Det er i mange henseender det samme fysiske kamera, som sad i forgængeren, OnePlus 9 Pro. Sågar mangler OnePlus 10 Pro den monokrome sensor, som OnePlus 9 Pro gjorde brug af til at understøtte den primære sensor ved at skabe mere dybde i billederne. Kun ultravidvinkellinsen er helt ny. Den leveres af Samsung og har et synsfelt på hele 150 grader, hvilket giver nogle sjove muligheder, men til gengæld betyder det, at den ikke længere har autofokus.

Alligevel gør OnePlus meget ud af at fremhæve, at kameraet i OnePlus 10 Pro er det bedste, firmaet har leveret til dato. Og det skyldes angiveligt den kamerasoftware, som OnePlus har udviklet i samarbejde med den ikoniske kameraproducent Hasselblad, der de seneste 80 år har været førende inden for kamerateknologi. Hasselblad har i mange år været anvendt af verdens bedste fotografer og har f.eks. lavet det kamera, der indfangede Neil Armstrongs første skridt på Månen.

Konkret betyder det, at OnePlus 10 Pro kommer med anden generation af Hasselblad Camera for Mobile. Kamerasystemet skyder billeder i fuld 10 bit kvalitet, hvilket bl.a. skal gøre kameraet i stand til at processere 64 gange flere farver end smartphones, der skyder med 8 bit farver.

OnePlus10Pro kamera farver2 OnePlus10Pro kamera farver3 OnePlus10Pro kamera farver4
<
>
OnePlus 10 Pro leverer billeder, der fremstår naturlige og varme på én gang. (Foto: Peter Gotschalk)

Men det betyder ikke mere farvelade. Tværtimod leverer OnePlus 10 Pro billeder, der fremstår naturlige og varme på én gang. Uden de overdrevne og kunstige kulører, som visse andre mobiler, f.eks. Xiaomi 12 Pro, har det med at tvære ud over billederne.

Ydelse og funktioner

Ligesom Motorola Edge 30 Pro og Xiaomi 12 Pro kommer OnePlus 10 Pro med den nyeste og hurtigste Qualcomm-processor, Snapdragon 8 Gen 1. Sammen med hele 12 gigabyte RAM betyder det, at OnePlus 10 Pro er blandt de hurtigste Android-smartphones på markedet.

Dog er det bemærkelsesværdigt, at OnePlus 10 Pro ikke scorer helt så højt i vores benchmark-tests som de konkurrerende produkter.

I Geekbench 5 opnår OnePlus-mobilen således kun en score på henholdsvis 984 (single-core) og 3.445 (multi-core), mens Motorola Edge 30 Pro scorer 1.201 og 3.551, og Xiaomi 12 Pro kommer helt op på 1.209 og 3.722. Andre benchmark-tests såsom AnTuTu 9 (700.165 mod henholdsvis 944.223 og 941.769) og PCMark Work 3.0 (10.403 mod henholdsvis 15.301 og 13.404) giver et lignende resultat.

I daglig brug er der dog absolut ingen tegn på, at OnePlus 10 Pro kører langsommere end konkurrenterne, og vi spekulerer på, om de dårlige testresultater måske snarere skyldes, at OnePlus simpelthen neddrosler ydelsen, når mobilen afvikler benchmark-apps. Det kan være tilfældet for at skåne batteriet og forhindre overophedning, hvilket bl.a. også Samsung er blevet afsløret i at gøre. Bortset fra at Samsung specifikt undgik at neddrosle netop benchmark-apps.

Selv uden autofokus kan man tage gode makrobilleder med mobilens ultravidvinkelobjektiv. (Foto: Peter Gotschalk)

Det er under alle omstændigheder blot spekulation fra vores side. Vi kan ikke dokumentere antagelsen, men det er i det mindste en mulig forklaring på fænomenet.

Til gengæld kommer OnePlus 10 Pro med et større batteri end sin forgænger (5000 mAh mod 4500 mAh), ligesom dette års model har endnu hurtigere opladning. Med sine 80 watt kan den nye oplader således lade telefonen fra 1 til 100 procent strøm på kun 32 minutter. OnePlus 10 Pro understøtter i øvrigt 50 watt trådløs opladning.

Med frontkameraet kan man tage fremragende selfies, som man i øvrigt kan vælge at spejlvende i indstillingerne. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Med OnePlus 10 Pro cementerer OnePlus sin position som en af de stærkeste mobilproducenter på det danske marked. OnePlus har de seneste år gang på gang vist, at de er i stand til at levere smartphones, der ikke bare kan konkurrere med, men ofte overgår topmobiler fra langt større konkurrenter som f.eks. Samsung.

Og OnePlus 10 Pro er den bedste mobil til dato fra den kinesiske producent. Den byder på høj ydelse, et kæmpe batteri med effektiv hurtigopladning, en fantastisk lysstærk og knivskarp mobilskærm, et fremragende kamera udviklet i samarbejde med Hasselblad samt den bedste lyd fra nogen smartphone på markedet. Og designet er både robust og luksuriøst.

Med sit synsfelt på 150 grader kan ultravidvinkellinsen nogle sjove tricks. F.eks. tage billeder som disse med “fiskeøjeobjektiv”. (Foto: Peter Gotschalk)

De færreste træer vokser dog ind i himlen. OnePlus 10 Pro mangler den officielle IP68-certificering, selv om den givetvis er vandtæt alligevel, men meget andet er der heller ikke at udsætte på denne overlegne mobil.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Også i denne test:

Xiaomi 12 Pro

Første ægte flagskib

Xiaomi 12 Pro er den bedste high-end-smartphone fra den kinesiske producent til dato.

Lynhurtig opladning og tårnhøj ydelse. Lysstærk og skarp skærm samt rimelig godt kamera med mange sjove funktioner. Lækkert strømlinet design.
Ingen IP68-certificering. Underdimensioneret batteri, og kameraet kommer kun med 2x optisk zoom. Meget “kinesisk” brugerflade vil ikke falde i alles smag.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
God startmodel Et smart-ur til børn, som også er en mobiltelefon. Skræddersyet til at passe til både børnenes og forældrenes behov.
Apple lancerer ny streaming-tjeneste Den nye tjeneste har fokus på klassisk musik.
Remarkable 2 får endelig tastatur Tastatur og etui i ét.
3D er tilbage! Selvom kalenderen viser 2023 og ikke 2010, forsøger kinesiske ZTE sig med en ny tablet med brillefri 3D-skærm.
Løbere får nu Amoled-teknologi Forerunner 265 og Forerunner 965 sportsurene - de nyeste modeller i Forerunner-serien - er designet af løbere, til løbere. Og nu ser det ud til, at løberne er sultne efter Amoled-teknologi.
Følg Lyd & Billede