Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Anklage: Samsung drosler hastigheden på Galaxy-smartphones

Alt tyder på, at Samsung gør din Galaxy-smartphone langsommere, mens benchmarking-apps undtages.

Skrevet af / 03/03/2022 - 17:31
Anklage: Samsung drosler hastigheden på Galaxy-smartphones

Ifølge Twitter-brugeren GaryeonHan drosler Samsung med vilje brugernes Galaxy-smartphones, så ydelsen reduceres.

Det har ikke noget med sagen at gøre, om Samsung-mobilen har en Snapdragon-processor fra Qualcomm eller en af Samsungs egne Exynos-chips siddende under skærmen. I stedet er det angiveligt Samsungs Game Optimizing Service (GOS), som egentlig skal få mobilen til at køre hurtigere, når man spiller spil på sin mobil, der er synderen..

Læs også Den hemmelige Galaxy er tilbage Det bedste valg, hvis du vil have en ægte Galaxy S-mobil.

Baseret på klager fra et utal af koreanske brugere har GaryeonHan sammensat en liste over hele 10.000 apps (listen kan downloades her), der kører for langsomt, og det drejer sig om meget andet end spil. Bl.a. Instagram, Netflix, TikTok og sågar flere af Samsungs egne apps – såsom Samsung Pay og Samsung Pass – rammes af neddroslingen.

GOS liste
Vi har henten listen over de 10.000 apps, som Samsung GOS drosler ned, og som man kan se på skærmbilledet herover, drejer det sig bl.a. om apps som Netflix, Spotify og Instagram. (Foto: Peter Gotschalk)

Naturligvis er ingen af de store benchmark-apps (f.eks. 3DMark, Antutu, PCMark, GFXBench og Geekbench 5, som også Lyd & Billede bruger til at vurdere mobilers hastighed, når vi tester dem) påvirket af den software-baserede fartgrænse.

Tilsyneladende er det en given app’s officielle navn, der afgør, om GOS-droslingen aktiveres. I hvert fald er en koreansk YouTuber ved navn Square Dream gået så langt, at han ændrede navnet på 3DMark til Genshin Impact (som står på listen over apps, der drosles), og så kørte han den samme benchmarktest på sin mobil før og efter navneændringen.

Som man kan se på billedet herunder, havde droslingen en markant effekt på resultatet. (Hele videoen – på koreansk – kan du se under artiklen)

3DMark neddroslet

Samsung har endnu ikke svaret officielt på anklagerne, men ifølge den koreanske internetplatform Naver, skulle Samsung være i fuld gang med at forberede et svar på kritikken.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus lover premiumydelse til budgetpris

EU-planer om chatkontrol udskudt på ubestemt tid

Billigere Galaxy Watch

Huaweis efterfølger vender tilbage

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Scroll to Top