TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Anklage: Samsung drosler hastigheden på Galaxy-smartphones

Alt tyder på, at Samsung gør din Galaxy-smartphone langsommere, mens benchmarking-apps undtages.

forfatter
Publiceret 03/03/2022 - 17:31

Ifølge Twitter-brugeren GaryeonHan drosler Samsung med vilje brugernes Galaxy-smartphones, så ydelsen reduceres.

Det har ikke noget med sagen at gøre, om Samsung-mobilen har en Snapdragon-processor fra Qualcomm eller en af Samsungs egne Exynos-chips siddende under skærmen. I stedet er det angiveligt Samsungs Game Optimizing Service (GOS), som egentlig skal få mobilen til at køre hurtigere, når man spiller spil på sin mobil, der er synderen..

Læs også Den hemmelige Galaxy er tilbage Det bedste valg, hvis du vil have en ægte Galaxy S-mobil.
Samsung Galaxy S22+ 5G

Baseret på klager fra et utal af koreanske brugere har GaryeonHan sammensat en liste over hele 10.000 apps (listen kan downloades her), der kører for langsomt, og det drejer sig om meget andet end spil. Bl.a. Instagram, Netflix, TikTok og sågar flere af Samsungs egne apps – såsom Samsung Pay og Samsung Pass – rammes af neddroslingen.

GOS liste
Vi har henten listen over de 10.000 apps, som Samsung GOS drosler ned, og som man kan se på skærmbilledet herover, drejer det sig bl.a. om apps som Netflix, Spotify og Instagram. (Foto: Peter Gotschalk)

Naturligvis er ingen af de store benchmark-apps (f.eks. 3DMark, Antutu, PCMark, GFXBench og Geekbench 5, som også Lyd & Billede bruger til at vurdere mobilers hastighed, når vi tester dem) påvirket af den software-baserede fartgrænse.

Tilsyneladende er det en given app’s officielle navn, der afgør, om GOS-droslingen aktiveres. I hvert fald er en koreansk YouTuber ved navn Square Dream gået så langt, at han ændrede navnet på 3DMark til Genshin Impact (som står på listen over apps, der drosles), og så kørte han den samme benchmarktest på sin mobil før og efter navneændringen.

Som man kan se på billedet herunder, havde droslingen en markant effekt på resultatet. (Hele videoen – på koreansk – kan du se under artiklen)

3DMark neddroslet

Samsung har endnu ikke svaret officielt på anklagerne, men ifølge den koreanske internetplatform Naver, skulle Samsung være i fuld gang med at forberede et svar på kritikken.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend