Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple lancerer watchOS 9

Snart kan du opdatere dit Apple Watch og få bedre funktionalitet.

Skrevet af / 06/06/2022 - 22:01
Apple lancerer watchOS 9

Apple Watch har været det bedst sælgende smart-ur i årevis. En af grundene til dets succes er, at Apple er ret gode til at opdatere operativsystemet på smart-urene. På den måde kan selv dem med ældre udgaver af Apple Watch (dog ikke alt for gamle) holde sig opdateret med nye funktioner.

Som her, i Apple watchOS9, hvor de sædvanlige opdatering også denne gang indeholder en række nye, kosmetiske opgraderinger. Den slags, der giver brugerne udvidet funktionalitet og mulighed for at ændre udseendet af apps på skærmen. Et par af de nye funktioner er dog værd at bide ekstra mærke i.

“Brugere over hele verden elsker Apple Watch, fordi det hjælper dem med at holde kontakten med dem, de holder af, være mere aktive i løbet af dagen og administrere deres sundhed bedre,” siger Jeff Williams, Apples Chief Operating Officer.

Han fortsætter: “Til efteråret løfter watchOS 9 oplevelsen med Apple Watch til det næste niveau med videnskabeligt underbyggede indblik på tværs af fitness, søvn og hjertesundhed, samtidig med at det giver brugerne mere kreative måder at gøre deres Apple Watch helt personligt på.”

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 19.46.25 2048x1164 1
(Foto: Apple)

Træning

Apple har fået kritik for, at deres trænings-app ikke altid er lige gennemført og heller ikke lige så hardcore som nogle af brugerne. Det mener de, at de gør noget ved med watchOS9, som ikke kun har fået udvidet funktionalitet, men også bl.a. analyserer ens løbestil. Vertikal oscillering, og hvor meget man svinger med armene, er blandt de bevægelser, der analyseres og sendes tilbage til løberen som forslag til forbedringer.

Progressionen kan følges i app’en, enten på uret eller på en iPhone. App’en foreslår også restitution og følger som sædvanlig med i pulsen.

Fitness-app’en fungerer også, hvis man ikke har et Apple Watch; det er nok at have en nyere iPhone med på løbeturen.

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 19.52.23 2048x1208 1
(Foto: Apple)

Hjertesundhed

I watchOS9 er der også opdateringer i Søvn-app’en, som registrerer og viser REM-søvn, når man sover dybt, osv., men for mange er hjerteovervågning mindst lige så vigtigt. Apple Watch kan holde øje med og varsle, hvis der sker noget med hjerterytmen – flimmer eller andre uregelmæssigheder. Det kan også sørge for, at man tager sin medicin i den rigtige mængde og på de rigtige tidspunkter. Man skal bare scanne etiketten, så føjes medicinen til app’en, som sørger for, at man ikke springer medicin over.

App’en kan desuden fortælle, hvilke typer medicin der ikke bør tages sammen med andre, hvilke der ikke bør tages sammen med alkohol, og mange andre advarsler.

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 19.55.15 2048x1142 1
(Foto: Apple)

Fra pressemeddelelsen:

Andre opdateringer i watchOS 9

 • At kunne blive informeret øjeblikkeligt er en styrke ved Apple Watch-oplevelsen, og i watchOS 9 er notifikationer blevet redesignet til at være mindre forstyrrende, men stadig effektive, ved at blive vist som tynde bannere, når Apple Watch er i brug.
 • Funktionen Indstil familie understøtter nu Hjem-app’en, så et barn kan blive inviteret som et medlem, der kan betjene HomePod-højttalere og intelligent tilbehør i hjemmet. Børn kan også bruge nøgler til hjemmet og hotelnøgler i Apple Wallet.
 • Med nye Hurtige kommandoer på Apple Watch kan man ved at knibe to gange besvare eller afslutte en samtale, tage et billede, afspille medier i app’en Afspiller nu eller sætte dem på pause, og starte eller genoptage træning eller sætte den på pause. Dette bygger videre på den innovative teknologi, der bruges i AssistiveTouch på Apple Watch, som giver brugere med nedsat funktion af armene mulighed for at styre Apple Watch med bevægelser og f.eks. knibe eller knytte hånden, uden at de behøver at trykke på skærmen.
 • Apple Watch bliver mere tilgængeligt end nogensinde før for personer, der har udfordringer med fysiske og motoriske færdigheder, takket være Apple Watch-dublering, som hjælper med at styre Apple Watch fra eksternt hold via den relevante iPhone. Med Apple Watch-dublering kan brugerne styre Apple Watch ved hjælp af iPhones hjælpefunktioner som f.eks. Stemmekontrol og Knapbetjening, så de kan navigere i Apple Watch ved at bruge stemmekommandoer, lydhandlinger, registrering af hovedbevægelser eller eksterne Made for iPhone-knapper som alternativer til at trykke på Apple Watch-skærmen.
 • Apple Watch-dublering bruger hardware- og software-integration, sammen med innovationer indbygget i AirPlay, til at sikre, at brugere, som er afhængige af disse mobilitetsfunktioner, kan drage fordel af unikke Apple Watch-apps som f.eks. Iltniveau i blodet, Puls, Mindfulness og mange flere.
 • QWERTY-tastaturet på Apple Watch Series 7 understøtter fransk, italiensk, japansk, portugisisk (Brasilien), spansk (Latinamerika, Mexico og Spanien) og tysk.
 • Apps, der er i brug, fremhæves nu over resten af appsene i den nydesignede Dock, hvilket gør det nemmere for brugere hurtigt at vende tilbage til dem.
 • App’en Påmindelser lader nu brugerne tilføje eller redigere vigtige oplysninger såsom dato og tid, placering, mærker og noter.
 • Hold dig produktiv med den opdaterede Kalender-app ved at oprette nye begivenheder direkte på Apple Watch. For første gang kan brugerne få adgang til en ugeoversigt ud over de opdaterede oversigter Liste, Dag og Måned for at gøre det nemmere at scrolle gennem kalenderbegivenheder.
 • Kredsløbsrestitution er en nyttig træningsmåling, der kan være en god indikator for hjertets sundhed. Apple Watch giver nu en vurdering af restitutionen af kredsløbet efter træningstyper som Gang udenfor, Løb og Vandretur, selv om træningen ikke når op på maksimal intensitet. Denne måling kan registreres over tid i app’en Sundhed.
 • Nye API’er giver udviklere mulighed for at bygge markedets bedste tredjeparts apps med understøttelse af CallKit og Del-siden, adgang til Billedvælgeren og mulighed for at integrere watchOS-apps med Apple TV.
Læs også Sådan bliver iOS 16 Der er et nyt styresystem på vej til din iPhone. Forvent ingen revolutioner, men masser af nye funktioner.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top