Nyhed

Apple opdaterer sine iPads

Med to nye iPads viste Apple ved aftenens lancering, at verdens mest populære tablet, der har ti års jubilæum i år, er kommet for at blive.
forfatter

Apples iPad Air, der engang var topmodellen blandt elektronikgigantens mange tablet-produkter, har de seneste par år levet lidt i skyggen af iPad Pro.

Men i år fylder iPad som produktkategori ti år, og så skal der åbenbart andre boller på suppen, har man besluttet i Apple-hovedkvarteret i Cupertino. I hvert fald havde Apple hele to nye og spændende iPad-produkter med til aftenens lancering, herunder en opgraderet og redesignet iPad Air!

iPad Air i fem farver

Den nye iPad Air har fået nyt “gammelt” design. Den ligner nemlig med sine skarpe linjer og kanter kombineret med afrundede hjørner en forvokset udgave af iPhone 4 og iPhone 5, der i sin tid stod for noget af det mest ikoniske Apple-design nogensinde.

Desuden kommer den nye iPad Air i hele fem forskellige farver – sølv, space grey, rosaguld, grøn og himmelblå – og en 10,9″ stor Liquid Retina-skærm (med en opløsning på 2360 x 1640 pixel), der er stort set rammeløs.

For alligevel at få plads til sin Touch ID fingeraftrykslæser har Apple bygget den ind i power-knappen, ligesom iPad Air nu har indbyggede stereohøjttalere, som er blevet placeret horisontalt. På den måde får man den optimale lydoplevelse, uanset om man spiller spil eller ser video på sin tablet, mener Apple.

Under skærmen sidder en helt ny og meget kraftfuld Apple A14 Bionic-processor, som er to generationer over den processor, der sidder i iPad Pro, og tilmed én generation nyere end processoren i Apples flagskibsmobil, iPhone 11 Pro Max.

iPad Air, som har et 7 Mp FaceTime HD-kamera på forsiden, er bl.a. nu også udstyret med det samme 12 Mp kamera på bagsiden som det, man så i iPad Pro, så resultatet er billeder med højere opløsning og 4K video-optagelse.

A14 Bionic er en 5 nm chip, hvilket ifølge Apple giver plads til et hidtil uset antal transistorer. Det gør den nye iPad Air 40 % hurtigere end forgængeren, oplyste Apple i forbindelse med præsentationen. A14 Bionic muliggør endvidere maskinlæringsegenskaber takket være en ny 16-core Neural Engine, der er i stand til at udføre op til 11 billioner handlinger pr. sekund.

En anden revolutionerende detalje ved den nye iPad Air er, at Apple for første gang har givet afkald på sit eget proprietære Lightning-stik. I stedet kommer iPad Air med USB-C, hvilket bl.a. betyder, at dataoverførsel nu er muligt op til 5 Gbit/s.

Den nye iPad Air kommer med iPad OS 14 og understøtter både Apple Pencil og Magic Keyboard.

Den kan bestilles fra næste uge og fås til mellem 4.999 kroner og 6.099 kroner.

iPad 8. generation

Også Apples billigste iPad er blevet opgraderet og kommer nu med samme A12 Bionic processor som iPad Pro, hvilket introducerer Neural Engine på iPad-basismodellen for første gang.

Med en pris fra kun 2.799 kroner tilfører opgraderingen endnu mere værdi til den mest populære og prismæssigt overkommelige iPad, som har en flot 10,2″ Retina-skærm, avancerede kameraer og batteritid til en hel dag.

I kombination med A12 Bionic, den power, der følger med iPadOS, og Apple Pencil (1. generation) er den nye iPad velegnet til at tegne, tage noter, markere i dokumenter osv.

Kunderne kan bestille iPad i dag med levering fra fredag den 18. september.

Ét abonnement til alt Apple

Der findes efterhånden en del forskellige Apple-tjenester, som brugerne kan fornøje sig med på deres iPads og andre Apple-produkter. Herunder Apple Music, Apple Arcade og den nye streaming-tjeneste Apple TV+.

For at gøre det hele lettere for kunderne præsenterede Apple i dag også en ny abonnementstjeneste ved navn Apple One.

Med et enkelt abonnement kan kunder i over 100 lande og regioner få adgang til alle Apples tjenester i ét abonnement, herunder Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ og iCloud.

Fra efteråret vil kunder, der har Apple-abonnementer, få anbefalet det Apple One-abonnement, der passer bedst til dem, så de kan tilmelde sig med et enkelt tryk via enhver Apple-enhed og få endnu mere for pengene.

  • Individuelt indeholder Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade og 50 GB iCloud-lagring for 135 kroner om måneden.
  • Familie indeholder Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade og 200 GB iCloud-lagring for 185 kroner om måneden, og abonnementet kan deles mellem op til seks familiemedlemmer.
  • Premier, hvor tilgængeligt, indeholder Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ og 2 TB iCloud-lagring, og kan deles mellem op til seks familiemedlemmer.

Apple One inkluderer en 30-dages gratis prøveperiode for alle de tjenester, som kunderne ikke allerede har. Med Apple One modtager kunderne kun én faktura om måneden, og man kan til enhver tid nemt ændre eller afmelde sit Apple One-abonnement.

Med Familie- og Premier-abonnementerne kan op til seks familiemedlemmer få adgang til alle de inkluderede tjenester via deres egne personlige konti og præferencer.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.